użyłam – bo nie miałam innego do wyboru – nie był najlepszej jakości. Bardziej przypominał serek homogenizowany niż ser mielony i dlatego po upieczeniu i ostygnięciu następnego dnia na spodzie zrobił się lekko wilgotny. Dlatego trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł
UgotujmyTo.plpoprzednim poście zamieściłam przepis na lemon curd a teraz sernik z jego udziałem :) Jeden z moich ulubionych serników, na białkach z orzeźwiającą nutą cytryny, w sam raz na wiosnę i lato, klasyka w najlepszym wydaniu! Poezja! Składniki: CIASTO; 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki śmietany 18% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka(...)było grudek-ja robiłam to trzepaczką aż do zagotowania , następnie dodać olej oraz masło mieszając gotować jeszcze około 3 minut. Masę cytrynową rozsmarować na zimnym serniku, schłodzić. Smacznego
Wanilia i Kardamonodchodzą w zapomnienie i relaks coś na prawdę znaczy. Mogłabym godzinami przesiadywać na ławce, po prostu gapić się na wodę. Kawa, sernik i lody Jako mieszkanka Barcelony, bez zastanowienia, zaczynałabym dzień od odwiedzenia kawiarni Cup&Cake. Najlepsze cappuccino i do tego serniczek na cieście red velvet – no niebo! To nie jest tylko kawiarnia. Poza fantastyczną kawą
Pink Envelopepiekę mazurek. Zapoczątkowałam tę tradycję w moim domu, bo zawsze był tylko sernik i babka drożdżowa na święta Wielkanocne. W tym roku przedstawiam Wam mazurek pomarańczowy. Chyba najlepszy jaki jadłam - kwaskowaty, z ciekawym dodatkiem marcepanu. Bardzo polecam!! Jeśli szukacie przepisu na inne mazurki to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów pomarańczy dla szukających ciekawego przepisu na mazurek dla fanów
Mania Wypiekaniaupieczeniu i wystudzeniu spodu do ciasta wypełnić je masą serową i piec około 1 godziny w temp. 180 C. Sernik może trochę urosnąć, ale nie przejmujcie się , na 100 % opadnie i tak ma być. Najlepszy jest na drugi dzień i trzymany w lodówce, ale to nie jest aż tak potrzebne, wystarczy że przestygnie. Smacznego
greenscarfJadłam już wiele gotowanych serniczków, ale z ricotty jest chyba najlepszy. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dałam zmielone siemię lniane. Konsystencja wyszła taka sama, a może
Kuchenny Skrawek Niebanajlepsze przepisy z blogu, myślę, że znajdziecie tu jakiś przepisik, który wkrótce zawita na Waszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto
Kuchnia Łukaszajedno wiaderko sera :) Te serniki to w chwili obecnej nasze ulubione ciasta. Robi się je szybciutko, smakują wybornie, no i są w miarę lekkie w porównaniu z innymi ciastami. Koniecznie spróbujcie! Pamiętajcie tylko, że sukcesem udanego sernika jest dobrej jakości ser. Ja już znalazłam swój ulubiony :) Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy o wadze(...)pomarańczy i wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do formy. Na wierzchu rozsypać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku będzie się delikatnie ruszał przy dotknięciu palcem (może się wydawać lekko płynny) . Sernik wyciągnąć z pieca i zostawić do ostudzenia (sernik
Moja Delicjalata gościły na naszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi! Pierniczki najlepsze na świecie! Zimtsterne Ciasteczka cynamonowe Brunsli Milanais Crinkles Czekoladowe serduszka Cranberry Noël Lebkuchen Orzechowe rożki Sernik dyniowo-fistaszkowy Sernik kawowy Sernik teściowej Pierogi
Przepysznik - BLW i nie tylkoMoja dzisiejsza propozycja jest równie smaczna co zdrowa. Przyznam, że jest to jedno z lepszych crumble jakie jadłam, a crumble obok sernika to moja wielka miłość i słabość. W końcu crumble to esencja wszystkiego, co w cieście najlepsze, czyli owoców i kruszonki. W wypadku tego przepisu kruszonka jest chrupka i wyśmienita, jabłka natomiast są delikatne i leciutko skarmelizowane. Idealny sposób
Przepysznik - BLW i nie tylkobędzie sztywna. Następnie cienką strużką, pomalutku, ciągle ubijając wlewamy galaretkę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, częścią kremu dekorujemy boki i pozostawiony rant sernika, resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch ciasta. Chłodzimy jeszcze kilka godzin, choć najlepszy jest następnego dnia. Polecam
Rozpustne gotowanieserową, czy nowoczesnej wariacji w stylu kuchni fusion, łączącej to co z tradycji najlepsze z niebanalnym dodatkiem i ciekawą formą. Pieczenie to nie tylko aptekarska dokładność, ale także okazja do puszczenia wodzy fantazji. Jeszcze do niedawna uważałam, że z wypiekami sobie nie radzę. Mój pierwszy sernik powstał zaledwie kilka miesięcy temu, ale utwierdził mnie w przekonaniu, że warto próbować
Smakowity Blog KulinarnyDziś Międzynarodowy Dzień Kawy. Życzę wszystkiego najlepszego fanom tego magicznego napoju :) .Do kawy czekoladowe serniczki ze słonym karmelem. Zapewniam pozytywne zaskoczenie :)Czekoladowy, puszysty serniczek i słony karmel, podkręcający smak czekolady. Koniecznie musicie tego spróbować!Czas przygotowania:60 minutPorcje: 5Składniki:· 350 g zmielonego twarogu,· 150 g serka Almette śmietankowego,· 1/4 szklanki cukru(...)masłem, wysypać zmielonymi herbatnikami.Wszystkie składniki masy serowej zmiksować w melakserze.Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać do foremek, wstawić do większej formy napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 25-30 minut.Przygotować słony karmel: cukier, wodę i melasę wlać do garnka, zagotować, podgrzewać ok. 10. Zdjąć z ognia, dodać sól i śmietanę, wymieszać, podawać z serniczkami
SzczyptaSmaQDelikatnie mieszam. 3. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania sernika użyłam rodzynek MIX JUMBO, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Polecam
Tradycyjna kuchnia Kasi