Ciasta na bazie biszkoptu robię dość często, bo są lubiane i zazwyczaj chętnie i szybko znikają ;) W ramach odskoczni od piernikowych smaków i aromatów zapraszam na
FitKotTo jest meeeega pyszne! Takie zwykłe babeczki z ikea, trochę słonawe, cienkie i okropnie chrupiące. Świetnie pasują do koperkowego nadzienia. Jeżeli przed Świętami spotykacie się
Szybko Tanio SmacznieDziś mam dla Was kolejny przepis prosto z Peru. Tym razem wykorzystałam moje ulubione lokalne owoce i świeżego kokosa. Większość składników jest już dostępna w Polsce
Quinoa Raz!Czas przegryść śledzikiem wszystkie ostanie słodkości na blogu. Proponuję śledź marynowany z cebulą, a właściwie z trzema rodzajami cebuli, białą, czerwoną i porem. Śledź w occie
codojedzeniaWigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka
Szybko Tanio SmacznieNiektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje
Quinoa Raz!Jest to popisowe ciasto mojej synowej, wszyscy się zachwycają. Ciasto białe – śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec dodać śmietan fix. Chwilkę mieszać. Czekoladę rozpuścić
Kuchnia PokoleńNie od dziś wiadomo, że oleje wszelkiej maści świetnie się... Artykuł Oleje i oliwy pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW taki dzień jak dzisiaj – gdy za oknem króluje siarczysty mróz, widać oszronione dachy domów i brakuje słońca trzeba się jakoś miło nastroić. Na
Szybko Tanio SmacznieKiedy ostatnio byłam u rodziców do kolacji tata wyciągnął z lodówki mały słoiczek z intrygującą zawartością. Kazał mi tylko spróbować. A ja uwielbiam próbować, nowości
Szybko Tanio SmacznieZaskakujący smak marynowanego sera! Gdy jadłam go pierwszy raz, byłam pewna, że to kurczak. Nawet prosiłam koleżankę o przepis na kurczaka! Jeszcze
To co kochamPołączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II
To co kochamTerrina to nic innego jak rodzaj pasztetu , a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i
To co kochamBardzo udany recykling mięsa z kaczki z rosołu. Powstał smaczny pasztet z kaczki, bez glutenu i bez jajek. Zamiast bułki dodałam gotowane
To co kocham