Bardzo dobre paszteciki, każda pora roku jest dobra na takie specjały. Polecam, dziękuje Małgosia Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże wymieszać w połowie letniego mleka przeznaczonego na
Kuchnia PokoleńBardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i
Kuchnia PokoleńBardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką
Kuchnia PokoleńSmak bardzo dobry, nawet dla nas było super. My lubimy wszystko z mięskiem, ale byliśmy zadowoleni i najedzeni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki
Kuchnia PokoleńOwoce morza z makaronem i polane pysznym sosikiem. Smacznego Przygotowanie owoców morza – jeśli macie mrożone to wrzucić owoce do miseczki i zalać wrzącą wodą. Zostawić
Kuchnia PokoleńPierwsze co muszę powiedzieć to dziękuje Monika za przepis. Znam to ciasto od dawna, ale Twój przepis jest super. Przepis na wykonanie w thermomix na dole
Kuchnia PokoleńPyszny obiadek u mojej synowej. Smakowało nam bardzo. Polecam Mozzarellę rozerwać na drobniutkie kawałki wsypać mąkę i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi kurze umyć i osuszyć, doprawić
Kuchnia PokoleńW tym roku postanowiłam zrobić inną jakąś inną sałatkę. Choć przyznam, że na początku w planach miałam tylko jarzynową. Ale tak szperałam i szperałam i zrobiłam
Ewa w kuchniSos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go
Ugotowane pozamiataneZrobiłam to danie dla dzieci, bardzo lubimy takie jedzonko. Polecam Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Jak cebulka zmieni kolor surowizny dodać pokrojonego
Kuchnia PokoleńBardzo stary przepis, znalazłam go w moim zeszycie z datą marzec 1994 rok. Trochę to odległe czasy, ha ha Słoninę lub boczek pokroić w drobną kostkę
Kuchnia PokoleńPrzepis od mojej cioci Jadziuni, bardzo dobry mokry makowiec. Polecam bardzo. Wykonanie ciasta – do garnka wlać mleko, dodać kasię, olejek migdałowy, cukier i mak, wszystko
Kuchnia PokoleńJeśli macie dziczyznę to polecam takie żeberka na obiadek. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pierzem i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na
Kuchnia PokoleńBardzo dobra babka gotowana, polecam bardzo. Szpinak rozmrozić, mocno wycisnąć wodę. Odciśnięty szpinak zmiksować blenderem, wlać trochę oleju do szpinaku. Łatwiej się miksuje. Jajka z cukrem
Kuchnia PokoleńDeser niebo, moi goście byli zachwyceni. Deser ten powinien być zjedzony w dzień przygotowania. Jeśli ma być jedzony na drugi dzień trzeba dodać żelatynę. Krem budyniowy
Kuchnia Pokoleń