na sylwestra - 2244 przepisów (strona:90/150)

Pszteciki z grzybami i serem 299

Bardzo dobre paszteciki, każda pora roku jest dobra na takie specjały. Polecam, dziękuje Małgosia Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże wymieszać w połowie letniego mleka przeznaczonego na

Kuchnia Pokoleń
Pasta jajeczna 155

Bardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i

Kuchnia Pokoleń
Sznycle z mięsa wołowego z serem 115

Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wegetariański 114

Smak bardzo dobry, nawet dla nas było super. My lubimy wszystko z mięskiem, ale byliśmy zadowoleni i najedzeni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki

Kuchnia Pokoleń
Owoce morza w sosie śmietanowym 179

Owoce morza z makaronem i polane pysznym sosikiem. Smacznego Przygotowanie owoców morza – jeśli macie mrożone to wrzucić owoce do miseczki i zalać wrzącą wodą. Zostawić

Kuchnia Pokoleń
Sernik złota rosa 296

Pierwsze co muszę powiedzieć to dziękuje Monika za przepis. Znam to ciasto od dawna, ale Twój przepis jest super. Przepis na wykonanie w thermomix na dole

Kuchnia Pokoleń
Piersi kurze w panierce z mozzarelli 154

Pyszny obiadek u mojej synowej. Smakowało nam bardzo. Polecam Mozzarellę rozerwać na drobniutkie kawałki wsypać mąkę i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi kurze umyć i osuszyć, doprawić

Kuchnia Pokoleń
Świąteczna sałatka 197

W tym roku postanowiłam zrobić inną jakąś inną sałatkę. Choć przyznam, że na początku w planach miałam tylko jarzynową. Ale tak szperałam i szperałam i zrobiłam

Ewa w kuchni
Sałatka tatarska 127

Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go

Ugotowane pozamiatane
Łatwa i pyszna Paella z kurczakiem i krewetkami 141

Zrobiłam to danie dla dzieci, bardzo lubimy takie jedzonko. Polecam Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Jak cebulka zmieni kolor surowizny dodać pokrojonego

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wołowy z winem i kurkami 118

Bardzo stary przepis, znalazłam go w moim zeszycie z datą marzec 1994 rok. Trochę to odległe czasy, ha ha Słoninę lub boczek pokroić w drobną kostkę

Kuchnia Pokoleń
Szybki makowiec, rewelacyjny 174

Przepis od mojej cioci Jadziuni, bardzo dobry mokry makowiec. Polecam bardzo. Wykonanie ciasta – do garnka wlać mleko, dodać kasię, olejek migdałowy, cukier i mak, wszystko

Kuchnia Pokoleń
Żeberka sarny w kapuście kiszonej 348

Jeśli macie dziczyznę to polecam takie żeberka na obiadek. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pierzem i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na

Kuchnia Pokoleń
Szpinakowa babka gotowana 182

Bardzo dobra babka gotowana, polecam bardzo. Szpinak rozmrozić, mocno wycisnąć wodę. Odciśnięty szpinak zmiksować blenderem, wlać trochę oleju do szpinaku. Łatwiej się miksuje. Jajka z cukrem

Kuchnia Pokoleń
Deser z owocami i puszystym kremem budyniowym 164

Deser niebo, moi goście byli zachwyceni. Deser ten powinien być zjedzony w dzień przygotowania. Jeśli ma być jedzony na drugi dzień trzeba dodać żelatynę. Krem budyniowy

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania