na pierogi - 3500 przepisów (strona:104/234)

Wiśnianka z lanymi kluseczkami 270

się wody. Na końcu posłodzić cukrem do smaku i zabielić śmietanką. Podawać razem z kluseczkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Dla dzieci , Obiad na szybko , Pierogi, knedle, kluseczki , Zupy Tagged: wiśnie

https:KKuchniaMniam
Pierożki z mango, papają i curry w sosie z karmelizowanym rozmarynem i czosnkiem pod czarnuszką 200

nadziewamy farszem i zagniatamy palcami. Jeśli chcesz uzyskać ten kształt pierożków, to najpierw zlep środek okręgu potem boki tworząc tak jakby muszkę do koszuli, końcówki tej muszki łączymy razem. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut od momentu wypłynięcia i zagotowania. sos z karmelizowanym rozmarynem, czosnkiem i czarnuszką: - 5 łyżek oliwy z oliwek - 2 duże gałązki świeżego

SMYKWKUCHNI
Bób i góralski bundz w pierogach 193

zagniatamy ciasto. Bób gotujemy, odcedzamy, studzimy i mielimy w maszynce na dużych oczkach. Dodajemy stopioną słoninę przysmażoną razem z cebulką, następnie drobno pokrojony w kosteczkę bundz, nadzienie mieszamy . Lepimy pierogi tradycyjnym sposobem, wałkując ciasto i wykrawamy krążki szklanką. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy ze słoninką lub boczkiem i przyrumienioną cebulką

Gotowanie jest łatwe
Indyjski naan ziemniaczany 237

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona jest przepyszna. Polecam gorąco taki rodzaj chlebków. Indyjski naan ziemniaczany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
EMPANADAS 206

także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody i oliwy, które w zasadzie przypomina ciasto na "nasze"pierogi z tą tylko różnicą, że zawiera więcej tłuszczu. Można je upiec albo usmażyć, a ich przygotowanie rozłożyć w czasie i farsz zrobić dzień wcześniej.  Ważne, jest, aby dobrze

cool and minty
Pierogi z bobem 159

solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Mąkę wyrabiamy z masłem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz, brzegi pierogów ze sobą zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
PIEROGI RUSKIE 239

kostkę i zeszkloną cebulę. Wyrobić farsz i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wykrawać krążki i na każdy krążek układać farsz. Zlepić boki ciasta formując pierogi. Gotować ok. 5 minut w osolonej wodzie. Na koniec polać podsmażoną cebulką lub stopioną słoniną. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pierogi z truskawkami 155

przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, przecinamy wzdłuż na pół i mieszamy z ksylitolem. Na środek każdego układamy po ½ truskawki. Przykrywamy „drugim” kółkiem. Brzegi dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 min od wypłynięcia. Podajemy ze słodką śmietaną wymieszaną z ksylitolem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Pierogi z mięsem i pieczarkami 279

popracować na obiadem Składniki ciasto: mąka pszenna 40 dkg sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki wrzątek farsz: comber z królika 1 szt pieczarki 20 dkg cebula … Czytaj dalej Pierogi z mięsem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą 161

odstawiamy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wyrośnięte ciasto delikatnie wyrabiamy, aż będzie gładkie. Wałkujemy na cienki placek i wykrawamy krążki. Na każdy z krążków nakładamy farsz z mozzarellą, zlepiamy jak pierogi, dociskając dokładnie brzegi ciasta widelcem. Układamy na blasze wysmarowanej oliwą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pierożków dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowane mini calzone pieczemy

Moja smaczna kuchnia
Kukurydziane kopytka w sosie z zielonym groszkiem i pomidorami 289

Kopytek z przepisu wychodzi trochę więcej niż widać to na zdjęciach. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania wegetariańskie , Dania z patelni , Dla dzieci , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: bulion , kasza kukurydziana , mąka kukurydziana , pomidory , zielony groszek

https:KKuchniaMniam
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 165

Pierogi te zachwycają swoim smakiem, są pożywne, aromatyczne sos ziołowo-rozmarynowy wspaniale podkreślił smak wołowego mięsa, jednym słowem warte wypróbowania. Ciasto zrobiłam na mące od Młynomag  i jestem tą mąką zachwycona, pracowałam na mące wielu firm, ale jak dotąd żadna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia-jest idealna i nie jest to żadna reklama a rzetelna opinia

Wanilia i Kardamon
Jaglane klopsiki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 352

cedzakową. Nie przepłukiwać, tylko od razu podawać razem z przygotowanym sosem. Posypać świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Dla dzieci , Mięsa , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kasza jaglana , pomidory , szpinak , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kluseczki ziemniaczane z burakami i sosem serowo - rozmarynowym 248

Kluseczki ziemniaczane z burakami i sosem serowo - rozmarynowym Moja córka nie przepada za wszelakimi kluskami, pierogami czy knedlami. Ale kiedy zobaczyła, że kluseczki są czerwone, a według niej różowe, zjadła całą porcję. Już wiem, że takich klusek mi nie odmówi :) Kluseczki, dzięki zawartości buraków, mają śliczny czerwony kolor, są nieco słodsze od zwykłych ziemniaczanych klusek i mają przyjemny posmak

na moim stole...
Pieróg z kaszanki w cieście francuskim 176

Pieróg z kaszanki to pyszna alternatywa do zwykłych małych pasztecików. Robi się bardzo szybko a jest aromatyczny i smakowity, do barszczyku czerwonego znakomity, sam oczywiście też smakuje obłędnie. Zapraszam i polecam gorąco. Pieróg z kaszanki w cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie