Dzisiaj na blogu coś do pochrupania czyli ciasteczka korzenne. Piekłam je przed świętami, ale nie zdążyłam opublikować przepisu. Można je upiec również na Sylwestra. Ich korzenny
Czerwień i błękitSkładniki 100 g masła 100 g cukru 50 g jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 2 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 100
W Moim Magicznym DomuKolejne nowe dzieło jeszcze smaczniejsze od Muffinek według Nigelli. Koniecznie muszę zaznaczyć, że każdy je sam zrobi :) Jak mój chłopak zrobił to wy też :D
W Moim Magicznym DomuKiedy robicie jakiś przepis i nagle okazuje się, że słodycz znika zbyt szybko by ją uwiecznić, to znak ,że jest za dobra :) Mi z całej blaszki
W Moim Magicznym DomuBez pierniczków nie ma świąt... Te, które dzisiaj prezentuję są w barwach zimy, której jeszcze nie ma, przynajmniej w przyrodzie :) A wszystkim, którzy zaglądają na Czerwień
Czerwień i błękitJuż po pierwszym kęsie, te babeczki wskoczyły natychmiast na listę moich bestsellerów :) Są prze-pysz-ne! Mięciutkie, aromatyczne, wypełnione jabłkami, krówkami i rodzynkami a całości dopełnia
Świat CiastaBabeczki keksowe to nic innego jak poporcjowany już keks. ;-) Piękne, kolorowe babeczki, które kuszą swoim wyglądem na tyle, że od razu ma się ochotę je z
Szefowa kuchniJeśli praktykujecie obdarowywanie bliskich słodkimi, własnoręcznie przygotowanymi prezentami - ten przepis jest dla Was. Proste babeczki w świątecznym odzieniu zrobią wrażenia, to pewne. Zapakujcie je
kolorowotorcikowoKolejna świąteczna propozycja. Tym razem są to babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i nadziewane marcepanem. Udekorowałam je czapeczkami Mikołaja z bitej śmietany zmieszanej z serkiem mascarpone
Oryginalny smakPamiętacie czekoladowe ciasteczka z melasą , jakie niedawno Wam pokazywałam? Właśnie ten przepis wykorzystałam do upieczenia czekoladowych muffinek z dodatkiem kawałków gorzkiej czekolady. Zmniejszyłam tylko ilość mąki
Codzienna kuchnia niecodziennaZdecydowanie jedne z najszybszych w przygotowaniu muffinek, jakie w ostatnim czasie piekłam. Te kawałki mieszanki keksowej nadają im charakteru. Polecam szczególnie wszystkim fanom keksów, ale nie
Mania WypiekaniaWczorajszy dzień należał do bardzo przyjemnych, a to głównie dzięki Zuzi, która w drodze z przedszkola po świątecznym koncercie niespodziewanie stwierdziła, że nic się nie stanie
brunetkawkuchniZbliżają się święta... więc już najwyższy czas, żeby wypełnić dom aromatem przyprawy korzennej, cynamonu i skórki pomarańczowej. To przecież suma wszystkich zapachów, składa się na wyjątkową
Świat CiastaNie muszą być piękne. Nie muszą olśniewać wyglądem! Nie każdy z nas ma artystyczne paluszki stworzone do lukrowania. Ważne, by były zrobione z radością, bo
Mam To Na WidelcuKruchutkie. Niemal piaskowe. Z wierzchu nieco twarde. W środku miękkawe. Pękają w czasie pieczenia i wyglądają jak kamyki, a w środku mnóstwo smaku i aromatu
Mam To Na Widelcu