Cześć. Ostatnio jedna z czytelniczek bloga zapytała jak zrobić domową granolę? Uznałam, że to świetny pretekst do zrobienia wpisu. Dziś mam dla Ciebie przepis na granolę
Moja pasja smakuMarchewkowe babeczki z kokosowym kremem to deser, który skusi każdego :) Miękkie, delikatne i długo zachowują świeżość. Kokosowy krem dopełnia idealnie smak samych babeczek. Skuście się, są
Domowa cukiernia EwySkładniki 115 g masła 2/3 szkl mąki gryczanej 1/3 szkl mąki pszennej (typ 650) 3/4 szkl cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2
OliveandThymeKruche ciasteczka z bezą lub czekoladą Pamiętacie mój poprzedni wpis na łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym? Bardzo spodobała mi się konsystencja tego ciasta, a w związku
RelaxtimeKruche babeczki z karmelem. Edyta Guhl. Zapraszam na przepyszne kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim. Przepis na domowe nadzienie karmelowe podawałam już w przepisie
dolcevitainmykitchenMuffinki z selerem i słonecznikiem. Edyta Guhl. ,, W niedzielę nie ma nas w domu“, tym hasłem animują lokalne gazety do ruchu na świeżym powietrzu. Na przekór
dolcevitainmykitchenProblem tłustych muffinek spotkał mnie kilka razy. Papilotka (papierek) cały przesiąknięty tłuszczem, a czasem wręcz ociekający. Jak sobie poradzić z tym problemem, albo przynajmniej trochę go
Mania WypiekaniaStraciłam rachubę, który to już przepis na słodkie babeczki:) uważam, że nie ma prostszych w przygotowaniu wypieków i stąd ich dobrodziejstwo na naszym blogu. Dzisiaj pozostajemy
Ania i Marcin gotująSkładniki (na 8 porcji) - 3 dojrzałe banany (ok. 345 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g), - łyżka masła (ok. 10 g), - 2 jajka (ok. 100 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachZawsze znajdę pretekst do przyrządzenia deserów z dojrzałymi bananami. I nie trzeba go szukać zbyt daleko, patrząc na piętrzącą się w rogu kuchni sporą pokrytą czarnymi
Roślinna - blog wegańskiŚwietna, szybka przekąska dodatkowo może być z łatwością zabrana do pracy na drugie śniadanie. Składniki oczywiście mogą być opcjonalne kto co lubi. Z podanych proporcji wychodzi
PychotkaaaMiękkie, wilgotne muffiny z kawałkami czekolady w środku i chrupiącą skórką na zewnątrz. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, kiedy kawałki czekolady w środku są roztopione i
cool and mintyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: szklanka liści szpinaku, 30 g sera pleśniowego Lazur
JejKuchniaSKŁADNIKI: 6 dużych jabłek 1 opakowanie ciasta kruchego ok 400 g 3 łyżki miodu (dowolnego) 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania
Gotowanie PatkiNiebywale delikatne babeczki ze starannie utartego masła rozpływają się wręcz w ustach. Cierpkie owoce porzeczki czerwonej zamieniamy w mus i bawimy się nim niczym farba. Ta
Słodki Kompromis