muffiny - 9030 przepisów (strona:154/602)

Crème pâtissière francuski krem cukierniczy 102

Crème pâtissière to bardzo podstawowy przepis na francuski krem cukierniczy. Może ktoś z Was jeszcze pamięta domowy budyń na żółtkach, który robiły nasze babcie – w

Ciastkozercy
Ptysie w karmelu 88

Ptysie w karmelu nadziane pysznym francuskim kremem cukierniczym Crème pâtissière . To zdecydowanie deser na specjalne okazje! Ten wpis, razem z przepisem na krem francuski, otwiera całą

Ciastkozercy
Brownie z malinami 95

Brownie to amerykańska wersja naszego murzynka . Robi się go z rozpuszczonej czekolady, masła, jajek, cukru i niewielkiej ilości mąki. Nie ma w nim jednak ani proszku

Ciastkozercy
Polewa czekoladowa 176

Polewa czekoladowa to prosty sposób, żeby sprawić, że wypieki będą jeszcze lepsze! Można zrobić ją przynajmniej na kilka sposobów w zależności od tego, do czego będziecie

Ciastkozercy
Muffiny (babeczki) cappuccino 54

Muffiny (babeczki) cappuccino – Składniki Mąka tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Sól szczypta Cappuccino 50g Cukier waniliowy 1 opakowanie Mleko 1 szklanka Jajko 1 jajko Masło pół kostki The post Muffiny (babeczki) cappuccino appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler 132

Przepis na te muffiny cytrynowe pochodzi z książki Magdy Gessler pt. “Kocham gotować”. Składniki Mąka pszenna tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Skórka cytryny 2 łyżki potartej skórki cytryny Cukier wan The post Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
WYTRAWNE MUFFINY GRYCZANE Z WARZYWAMI 122

Składniki na około 32 muffiny: 600 g kaszy gryczanej białej 100 ml mleka roślinnego 100 ml mleka krowiego 20 g świeżych drożdży szczypta soli himalajskiej 2 garście jarmużu 3/4 czerwonej papryki 9 suszonych pomidorów z zalewy olejowej 2 łyżki zielonych oliwek 3 łyżki łuskanych pestek słonecznika 2 mozzarelle 4 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, sól, suszona bazylia, mielona ostra papryka(...)oraz posiekany czosnek i wymieszać całość drewnianą łyżką. Na koniec dodać pokrojona w kostkę mozzarellę i przyprawy i znów wymieszać. Odstawić na 10 minut.  Przygotować silikonowe foremki na muffiny i nakładać łyżką masę do 3/4 wysokości. Piec w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku z funkcją termoobiegu przez 10-12 minut. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionego sosu

Banana Smiles
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 68

Najprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie choć(...)wyrośnie podczas pieczenia. Krok 5 Nastaw piekarnik na 215 stopni. Wstaw babeczki do piekarnika. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 200 stopni. Piecz przez 15 minut. Nakłuj patyczkiem wybranego muffina czy jest gotów – jeśli patyczek jest suchy po wyciągnięciu, babeczki możesz wyciągać, jeśli ciasto przykleja się do niego, zostaw w piekarniku na 3-4 minuty. Po wyjęciu babeczek

Niedzielny kucharz
Czekoladowe doniczki z borówkami 179

mięty i ozdób świeżymi borówkami. Smacznego! Chocolate pots with blueberries for 9 flower pots Ingredients: For flower pots: 200g of dark chocolate 1 teaspoon of butter 9 stiff paper muffin molds for or paper cups Cream: 250g mascarpone 150g of natural yogurt zest from 1 lemon 1 tablespoon of lemon juice 2-3 branches of fresh thyme 2 tablespoons(...)blueberries Finish: 8-10 Oreo cookies 9 sprigs of mint fresh blueberries Method: 1. Melt chocolate with butter in a water bath. 2. Cover the inside of the paper muffin molds / cups with a layer of chocolate 2-3mm thick, so that they are stiff and quite stable after setting. 3. Put the prepared pots in the fridge

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Muffiny podwójnie borówkowe z kremem śmietankowo-borówkowym 86

mokre. Następnie połączyć wszystko razem,  niedbale zamieszać (mają pozostać grudki). Do foremek nałożyć trochę ciasta,  dodać po kilka borówek na każdą muffinkę,  przykryć jeszcze odrobiną ciasta. Muffiny piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. W międzyczasie zmiksować resztę borówek z cukrem  (można kilka pozostawić do ozdoby), dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody(...)Śmietanę ubić, połączyć z masą borówkową. Wystudzone muffiny ozdobić "czapą" śmietanowo-borówkową i borówkami

Moja kraina smaków
Muffiny Kakaowe 179

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} WYKONANIE: po 1 łyżce ciasta wlewamy do   formy na muffiny i nakładamy odrobinę marmolady   przykrywamy resztą ciasta ( do ¾ foremki)   pieczemy ok. 25 minut w temp. 190 stopni ( z termoobiegiem)   Normal 0 21 false false false

Domowe ciasta
Sernik truskawkowy 98

Upały trwają w najlepsze, podobnie jak sezon na truskawki. Mam zatem dla Was super pomysł na sernik truskawkowy na zimno. Przygotowałam go w okrągłej tortownicy o

Ciastkozercy
Śnieżny Puch 276

Śnieżny puch to jedno z łatwiejszych ciast jakie robiłam. Nie wymaga włączania piekarnika, nie potrzebujecie żadnych wymyślnych składników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W

Ciastkozercy
Malinowa Chmurka 380

Przepis na malinową chmurkę widziałam w różnych wariantach, wszystkie je jednak łączy to, że połączenie takich składników musi smakować bosko! Malinowa chmurka to kruchy spód, galaretka

Ciastkozercy