muffiny z - 1000 przepisów (strona:25/67)

Szpinakowe trzy po trzy, czyli bardzo zielone babeczki 148

razem musi być na słodko...U Mirabelki znalazłam szpinakowe ciasto, które wydało mi się idealne. Postanowiłam je jednak upiec w wersji mini, czyli w formie na muffiny. Zmniejszyłam proporcje o połowę w obawie, że wyjdzie mi całe gigantyczne stado. Okazało się, że niepotrzebnie, z połowy składników wyszło mi bowiem zaledwie sześć babeczek. Zniknęły niemal szybciej, niż się piekły(...)resztę oleju, wsypać cukier waniliowy, połączyć. Partiami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksując na najniższych obrotach. Na końcu dodać szpinak, szybko zmiksować.Przełożyć masę do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż do suchego patyczka.Ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, dodać serek, wymieszać, żeby nie było grudek. Udekorować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Po sezonie 177

łyżce dodawać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach. Rabarbar pokroić na kawałki o grubości 0,5 cm, dodać do masy, wymieszać łyżką.Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 20 minut.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając cukier.Wyjąć muffiny z piekarnika, wyłożyć na nie masę bezową łyżką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 181

sprawia mi przygotowywanie takich straszliwych dań, i kiedy tylko przeczytałam, że w Halloween będziemy straszyć razem, od razu wiedziałam, co przygotuję. Gdy na blogu Kromka zobaczyłam krwawe muffiny z karmelowym szkłem stwierdziłam, że będą idealne. Oczywiście musiałam wszystko zrobić po swojemu, i z oryginału tak naprawdę został tylko efekt wizualny.W książce The hummingbird bakery: kagedage Tarka Maloufa(...)masy maślanej, zmiksować.Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie wymieszać.Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż do suchego patyczka.Ostudzić na kratce.Cukier i wodę na szkło umieścić w garnuszku. Podgrzewać na średniej mocy palnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
586. W drodze. 160

łaciata bananowo-kawowo-kakaowa muffina; jogurt naturalny; kawa marcepanowa z mlekiem(w moim kochanym kubku termicznym :3) Zdjęcie zrobione, muffina spakowana i w drogę. 10 godzin pielenia z małymi przerwami. Dużo śmiechu, grill,  rozmowy, cisza, bolące plecy, ciasto drożdżowe na powitanie i ciągnące krówki na zakończenie, wszystko doprawione wiatrem i słońcem w południe, plecy trochę

More food, love and dreams
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 186

cukiniowo-kokosowa* muffina nadziana mascarpone i malinami; maliny*mąka kokosowa, mleczko kokosowe** upieczone w kilku papilotkach, złożoną w jedną, bo jakoś trzeba sobie radzić kiedy nie ma już papieru do pieczeniaDziwna sprawa, mascarpone cały mi się rozlał, niczym lawa wypływająca z wulkanu, smaki jak najbardziej trawione, jednak przepis jeszcze do korekty. Wakacje muffiną zaczęłam i (prawie(...)tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym)grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem  udało mi się zrobić najlepsze

More food, love and dreams
747. Kolejny rok za mną. 161

dyniowa muffina nadziana ricottą;podana z kajmakiem i malinamiNajlepszy muffin ostatnich czasów. (potem wstawię przepis)Cóż powiedzieć..? Nie będę znów podsumowań pisać, bo jak zwykle mała litania by wyszła. A więc w dużym skrócie. Ten rok był dobry. Z mnóstwem zmian we mnie samej, bo znów inaczej myślę, znów mam inne nastawienie, znów się zmieniłam, ale nie żałuje swoich decyzji

More food, love and dreams
Czekoladowe babeczki z wiśniami 214

nowość firmy Delecta, czyli mieszkankę  do przygotowania czekoladowych babeczek. Babeczki są mocno czekoladowe, a ich przygotowanie nie sprawi trudności nawet najbardziej niewprawionemu kucharzowi. To doskonały sposób na szybkie muffiny czy babeczki, które możemy urozmaicić dodając swoje ulubione dodatki. Do moich babeczek dodałam suszone wiśnie i odrobinę serka mascarpone. Czekoladowe babeczki z wiśniami Składniki na 12 sztuk: 1 opakowanie(...)sztuk babeczek wkładamy papierowe papilotki, następnie do każdej wkładamy łyżeczkę czekoladowego ciasta, łyżeczkę mascarpone, 2 suszone wiśnie i uzupełniamy czekoladowym ciastem.  Muffiny pieczemy około 20 minut. Gdy przestygną dekorujemy je według uznania

Kulinarne przygody Gatity
Cookie Dough Cupcakes 188

Przepis na te babeczki znalazłam na stronie http://uheleny.com/?p=744 Pomysł mnie zainteresował. Zaczęłam szukać jeszcze innych propozycji na takie muffiny. Okazało się że są bardzo popularne na zagranicznych (szczególnie amerykańskich) blogach. Muffiny z ciasteczkową niespodzianką w środku to zdecydowanie miła odmiana od tradycyjnych babeczek. Masę ciasteczkową możemy wykorzystać nie tylko w babeczkach. Moją uwagę przykuło również brownie z cookie

Mania Gotowania
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 166

proszku kakaowego            wiórki czekoladowe do dekoracji   Przygotowanie:   Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę na 12 muffinów wyłożyć foremkami i odstawić na bok. W średniej wielkości misce ucierać margarynę i cukier do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jaja, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Dosypać mąkę i puder(...)kakaowy, dodać je do ciasta. Dodać krem kokosowy i wiórki kokosowe, wymieszać. Napełnić foremki do muffinów w dwóch trzecich objętości i piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto nie będzie przylegać do wtykanego w nie patyczka do koktajli. Pozostawić babeczki do ostygnięcia w blasze na 5 minut, a następnie wyjąć i umieścić na kratce. Polewę

Mania Gotowania
Kruche babeczki z nadzieniem jabłkowym 310

Jeżeli lubisz jabłka z dodatkiem cynamonu, a do tego cudownie kruche ciasto, jest to propozycja dla Ciebie :)Do pieczenia wykorzystałam formę do muffinów, wysmarowałam ją tłuszczem i posypałam bułką tartą, dzięki temu babeczki po upieczeniu pięknie wyskakiwały z formy do moich dłoni. Kruche babeczki z nadzieniem jabłkowymSkładniki:1,5 szklanki mąki100g margaryny2 żółtka 5 łyżek cukruszczypta soli1 łyżeczka cynamonu12 łyżeczek(...)ciasto rozwałkować na placek około 0,5cm lub więcej, wykrawać z niego dość duże kółka (ja wykrawałam pokalem do piwa, ponieważ ta wielkość idealnie pasuje do mojej formy na muffiny) - foremki wysmarowane tłuszczem i posypane bułką tartą wyłożyć krążkami tak, aby wypełniły dno i boki- ciasto posypać odrobiną mąki ziemniaczanej i nałożyć dwie dość pełne łyżeczki jabłek- z reszty ciasta

Smakołyki Bereniki
Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniem 622

serek mascarpone mieszamy z mąką, cukrem i białkami do uzyskania gładkiej masy, będzie ona miała dość rzadką konsystencję, po przygotowaniu możemy ją schłodzić w lodówce lub zamrażarce- formę na muffiny smarujemy niewielką ilością tłuszczu i posypujemy mąką - kwadraty z ciasta wkładamy do wgłębień w formie lekko wypełniając je, brzegi zostawiamy na zewnątrz- do tak przygotowanych foremek przekładamy masę kremową(...)wypełniła się cała powstała kieszonka- brzegi kwadratu zaklejamy u góry szczelnie tworząc coś na kształt sakiewki- pieczemy je w 190-200 stopniach przez 30-40 minut Wykorzystanie formy na muffiny sprawia, że sakiewka pod wpływem temperatury nie rozlewa się na boki, tylko utrzymuje zwarty kształt, po wyjęciu przypominający babeczkę. Do kremu z mascarpone można dodać więcej cukru, jeżeli ktoś lubi

Smakołyki Bereniki
Kruche babeczki z nadzieniem bananowym 244

babeczkach z nadzieniem z banana, biszkoptów i mascarpone.Ponieważ klimat świąteczny powoli zaczyna wkraczać do kuchni, użyłam dziś przypraw korzennych do ciasta kruchego. Z niego w formie na muffiny utworzyłam babeczki, a w nich pyszne bananowo - biszkoptowe nadzienie. Kruche babeczki z nadzieniem bananowymSkładniki:ciasto100g masła200g mąki tortowej50g cukru pudru10g cukru wanilinowego2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika4 łyżeczki gęstej śmietany(...)ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować podsypując mąką na średniej grubości placek, wykroić z niego 6 dużych (10-11cm) kwadratów, zostawić odrobinę (na wykrojenie 6 małych krążków) - formę na muffiny wysmarować tłuszczem i obsypać mąką- kwadratami wykładać miejsca na babeczki w formie tak, by rogi wystawały na zewnątrz, oprószyć je w środku mąką ziemniaczaną- do każdej powstałej kieszonki przełożyć nadzienie

Smakołyki Bereniki
Makówki 278

Powszechnie wiadomo, że najlepsze makówki robi Mama. Albo Babcia. Oczywiście Twoja ;) ciężko konkurować z czymś, co od zawsze jest magicznym smakiem dzieciństwa. Dlatego absolutnie nie mam

Ciastkozercy
Muffiny z suszonymi jabłkami nadziewane twarożkiem (z nutą karmelowo-waniliową) 189

ciastko (a niekoniecznie jada babeczki). Smakują rewelacyjnie i cudownie pachną - tym samym kusząc podczas pieczenia. Nadzienie z twarożku również okazało się doskonałym pomysłem i połączeniem dla suszonych jabłek! Każdego muffina uwieńczyłam posypką z cukru karmelowo-waniliowego , która oprócz efektów smakowych - sprawiła, że wierzch był leciutko chrupiący. Pychota! Zresztą sami spróbujcie!!! (około 6-7 sztuk) 100g mąki pszennej 75g cukru(...)muffinki sporo podrosną) . Ciastka posypać zmielonym cukrem karmelowo-waniliowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 22-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   Gotowe muffiny wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Można oprószyć dodatkowym cukrem. (*) Użyłam cukru w "kamyczkach", więc zmieliłam go w młynku do kawy. Nadał muffinkom niepowtarzalnego posmaku karmelu. Taki cukier

Di gotuje
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 162

martwić się odwracaniem omleta. Są małe, więc poręczne. Sprawdzą się jako przekąska w pracy czy w szkole, ale też na pikniku i wycieczce. UWAGA: Frittaty upiekłam w foremce na muffiny, którą wcześniej wysmarowałam dokładnie olejem. Niestety przywarły mi do formy, dlatego nie polecam Ci tej metody. Drugą partię upiekłam już w papierowych papilotkach. * I tu przechodzę do niespodzianki(...)Rozlej masę jajeczną pomiędzy foremki wypełniając je prawie do końca. Przemieszaj zawartość foremek widelcem, tak aby jajka wymieszały się z resztą składników i wypełniły dno foremek. 5. Formę na muffiny wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 20 minut, aż jajko się zetnie, a frittaty urosną (po wyjęciu z piekarnika i przestygnięciu nieco opadną). Możesz

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania