Zbliżają się święta... więc już najwyższy czas, żeby wypełnić dom aromatem przyprawy korzennej, cynamonu i skórki pomarańczowej. To przecież suma wszystkich zapachów, składa się na wyjątkową
Świat CiastaOstatnio dość rzadko piekę, ale od czasu do czasu ulegam. Szczególnie kiedy dziecko wyjeżdża na weekend na konkurs i prosi o coś dobrego na drogę
Sto kolorów kuchni" Znowu cały wczorajszy dzień padał śnieg. Robi się cieplej, co oznacza trudne warunki na drodze. Jak ktoś nie musi wychodzić z domu, to niech tego nie
Słodkie PrzyjemnościPrzeglądając blogi kulinarne, znalazłam u Izy przepis na wspaniałe jagodzianki z dodatkiem twarogu w cieście. Bułeczki są pyszne, ciasto miękkie i wilgotne, choć trudno mi się
Czerwień i błękitLubicie słodkie desery? No przecież, że lubicie, w końcu jesteście na moim blogu. No dobra, tylko pytanie jakie Wam najbardziej odpowiadają - jedni lubią mega owocowe, inni
Słodkie PrzyjemnościWypieki z dodatkiem maku kojarzą mi się głównie ze Świętami Bożego Narodzenia, stąd pomysł na babeczki z takim dodatkiem. Niestety przepisu nie wymyśliłam sama tylko podpatrzyłam
Kolizje Smakówmojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za
moj przepis naChyba praca, przy żadnych innych babeczkach nie sprawia tyle frajdy, co robienie tych sympatycznych potworków. Moje dzieci uwielbiają śledzić każdy etap powstawania kolorowych, włochatych stworków
Domowe Torty" Zasadziłam zioła. Szczególnie jestem ciekawa co wyrośnie z bazylii cynamonowej:) Przydałaby się na święta. Ale zanim święta - to jeszcze dużo, dużo, dużo pracy przede mną. A
Słodkie PrzyjemnościNiestety w tym roku u mnie dyniowy nieurodzaj. Zawsze miałam kilkanaście dyń, ale przez zbyt duże opady w tym roku zebrałam tylko 3 sztuki.
Sto kolorów kuchniSzybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem, to deser dla każdego. Można je przygotować właściwie o każdej porze. Wystarczy mieć w domu kawałek
Słodkie okruszkiOstatnio zupełnie byłam na bakier z pieczeniem ciast i przygotowywaniem słodkości. Choć to najlepszy czas na słodkie smakołyki, bo owocowy sezon w pełni, a ja nie
Czerwień i błękitZawsze marzyłam o pięknie wyrośniętych babeczkach. I co prawda rosły sobie, ale nigdy nie pękały an samej górze. Aż do dziś! Nie wiem, czy to przez
Kitchens AlphabetW karnawale moim największym problemem przed każdą imprezą jest to co powinnam podać znajomym do jedzenia. I choć w głowie wiele pomysłów, wygrywają zdecydowanie te które
Słodkie PrzyjemnościNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchni