Słodkości coraz mniej na blogu, ale na niedzielę ciasto to mus, więc upiekłam babeczki jagodowe. Babeczki jagodowe bardzo delikatne piekłam w formie muffinkowej z kominkiem. Do
codojedzeniaGdy tylko nadchodzą ciepłe wiosenne dni, uwielbiam wybierać się na pikniki, wycieczki rowerowe lub po prostu odpoczynek na działce. W takiej sytuacji dobrze mieć ze sobą
Mienta blogBardzo proste i szybkie w wykonaniu kruche babeczki z owocami. Bez zbędnych dodatków, bez cukru, bez słodzików, bez glutenu i masła. Mimo tego pyszne i słodkie
Mienta blogDwa dni pod rząd to istne szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała
KucharzycaTe muffinki robią się same .Im mniej mieszania, tym są bardziej puszyste i smaczniejsze .Z jabłkami , wilgotne i ta chrupiąca kruszonka …koniecznie do powtórki. Składniki: na
Ladylaura.Trochę spózniony wpis, już dawno po świętach, ale musiałam pokazać Wam te babeczki ;) Ile frajdy jest przy ich dekorowaniu! Rozkoszne, trochę nieforemne kształty, które mają przypominać
Domowa cukiernia EwyKrótka, bo pogoda nie sprzyja zamykaniu się w kuchni. Babeczki ze szpinakiem w szynce prosciutto w odsłonie z mąki z ciecierzycy, ze świeżym szpinakiem (nie blanszowanym
KucharzycaNa świeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a
Domowa cukiernia EwyZnakomite babeczki piaskowe. Na każdą okazję. Polecam. SKŁADNIKI : 200 g Margaryny 150 g Cukru ja dałam brązowy 4 żółtka ,4 białka 10 Kropli Olejku Waniliowego
Gotowanie PatkiUwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś
Kuchnia w bieguBabeczki sernikowe zrobiły furorę, postanowiłam więc upiec kolejne, tym razem z dodatkiem gorzkiej czekolady, która pięknie rozpuściła się w środku. Zniknęły równie szybko co poprzednie. Zachęcam
Kuchnia w bieguBabeczki, które najlepiej smakują na drugi dzień po zrobieniu :) Delikatne, słodkie, pyszne! Z dodatkiem wiórków kokosowych, suszonej żurawiny i orzechów włoskich. Nam smakowały, nawet bardzo :) Jestem
Domowa cukiernia EwyBrzmią skomplikowanie, a czas ich przygotowania wraz ze zjedzeniem to tylko pół godziny :) Wyrastają w zależności od rodzaju użytej mąki. Najlepiej rosną na białej mące pszennej
KucharzycaMiękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie
Kucharzyca