miód - 5845 przepisów (strona:94/390)

330. 97

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.” puszysta owsianka* z ricottą, truskawkami(więcej truskawek *.*) i miodem *z ubitym białkiem Jak dla mnie połączenie ricotty, truskawek i miodu jest boskie <3 A teraz zasuwam do końca plecak, pakuje upieczony o 1 w nocy chlebek bananowy i wyruszam nad wodę z przyjaciółmi. To będzie dobry dzień

More food, love and dreams
422. Dyniowe placuszki. 148

Placuszki z dynią i jabłkami* podane ze smażonym jabłkiem z cynamonem i miodem(i większą ilością miodu *.*) *pół na pół z mąki owsianej i pełnoziarnistej  inspiracja Czy u was też jest taka ładna pogoda? Bo u mnie jest idealnie, co tam, lekcje, nauka, niemiecki idę biegać

More food, love and dreams
447. Wielkie powroty. 193

marchewkowe gofry z twarożkiem i miodem Dużo miodu i jeszcze więcej twarożku, kocham takie śniadania Udały się, udały się, udały. Jestem z siebie, a raczej mojej gofrownicy dumna! Ostatnio gdy na blogach znów zaczęliście kusić goframi, moje kubki smakowe, aż krzyczały, ale pamiętaj moje ostatnie zmagania z gofrownicą nie mogłam się przekonać, ale dziś nastąpił moment krytyczny, musiałam więc chociaż

More food, love and dreams
475. Najlepsze na świecie. 144

owsiane bananowe gofry z masłem orzechowym, miodem i bananem inspiracja O mamo, jestem w niebie. To były najlepsze gofry w moim życiu.   A teraz  idę piec szarlotkę na imieniny babci.  Składniki: 30g płatków owsianych  + wrzątek do zalania(ok40ml) 30g mąki  mały zmiksowany banan(ok.70-80g?) białko jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka stopionego masła łyżka(...)mleka cynamon, sól, aromat waniliowy + masło orzechowe miód  Płatki zalewam wrzątkiem i czekam, aż wchłonie się cały płyn. Wszystkie składniki mieszam ze sobą i piekę w dobrze nagrzanej i czymś nasmarowanej gofrownicy

More food, love and dreams
513. Domowy makaron smażony w sosie. 184

Domowy czekoladowy makaron* smażony w soku pomarańczowym i miodzie podany z ricottą *żytni inspiracja  Dzisiaj bez szkoły, za to był lekarz. Teraz teoretycznie mam wole, a w praktyce czeka na mnie sterta książek i lekcji, alee to za chwilę :P A ten makaron w tym "sosie" obłęd *.* Tak swoją drogą ten dzisiejszy makaron z mąki żytniej smakował mi bardziej(...)potem smażyć makaronu, tylko przyrządzić do inaczej, to radzę dodać do ciasta coś do osłodzenia bo makaron sam w sobie nie jest słodki Sos: sok z 1/2 pomarańczy łyżka miodu cynamon aromat pomarańczowy skórka starta z pomarańczy + makaron Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, wlewamy na patelnie i doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy makaron i smażymy dopóki wszystkiego nie wchłonie

More food, love and dreams
519. Kasza-Masło-Miód. 116

bananowa kasza kukurydziana z masłem orzechowym i miodem Teoretycznie miało być co innego, ale w praktyce zabrakło składników. Teoretycznie to lubię połączenie masła i miodu. A w praktyce też smakuje genialnie.  Przynajmniej swój apatyt na dawno nie jedzone masło orzechowe zaspokoiłam

More food, love and dreams
585. Trio idealne. 371

owsianka z manną, podana z gruszką, masłem orzechowym i miodem *gotowana z laską wanilii Uwielbiam te połączenie smaków. Gruszka, masło orzechowe i miód, jedno z lepszych jakie istnieje. Jutro może mnie tu nie być, bo z samego rana zrywam się i jadę pielić krzaczki truskawek w celach zarobkowych :P Zapowiada się niezły wypad, 4 dziewczyny i mój tata w samochodzie

More food, love and dreams
659. Słodko-słone muffiny. 184

cukiniowe muffiny  z żurawiną, camembertem i miodem Sernik najlepiej piecze się w nocy. Rano natomiast muffinki. Może trochę dziwne dla niektórych, boo cukinia? Bo miód do tego? Dla mnie normalne, choć kiedyś nawet bym się na nie spojrzała

More food, love and dreams
730. Migdałowe naleśniki z mąki ryżowej. 133

ryżowe naleśniki na mleku migdałowym,  z ricottą,  nektarynką duszoną w miodzie i miodem  Przyzwyczajam się do codziennego pędu, porannego pośpiechu i braku czasu na cokolwiek, choć jak na razie nie jest tak źle jak myślałam, a w weekendy nadal mogę (teoretycznie)leniuchować i nawet pogoda współpracuje, bo słońce świeci jak w lato ;) Przepis: 30g mąki ryżowej

More food, love and dreams
734. Jaglany "budyń". 144

jaglany dyniowy "budyń" z brzoskwinią i daktylami; malinami, pestkami dyni i miodem  inspiracja Zdecydowanie częściej muszę robić takie kremy, bo dobrze mieć już gotowane śniadanie z rana. Przepis: 65g kaszy jaglanej 150g dyni 150g brzoskwini kilka daktyli cynamon szczypta soli ew. miód gdyby było za mało słodkie Kaszę jaglaną prażymy i zalewamy szklanką wody, gotujemy pod przykryciem

More food, love and dreams
778. Kluski leniwe w miodzie. 140

Kluski leniwe* smażone w miodzie z figami i malinami; jogurtem naturalnym *z sera i ziemniaków, smażone w miodzie i maśle inspiracja I nieskromnie się pochwalę, że wczorajsze ciasto wygrało w konkursie szkolnym, choć mnie i tak bardziej cieszyły zwykłe słowa zachwytu od klasy

More food, love and dreams
Roladki z Newelli z orzechami i suszonymi owocami 160

natomiast po zamarynowaniu uzyskamy całkiem inny produkt. Wszystko zależy od tego, do czego chcemy jej użyć i od inwencji twórczej kucharza Składniki: 1 szklanka orzechów włoskich 2 łyżki płynnego miodu 5 suszonych daktyli 7 suszonych moreli 1 opakowanie Newelli klasycznej szczypta cynamonu czekolada mleczna 1 łyżka sezamu Przygotowanie: Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i bardzo drobno posiekać lub zmiksować(...)blenderze (nie do końca!). Dodać miód, cynamon, drobniutko posiekane daktyle i morele. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Newellę ostrożnie rozwinąć na około 15-20 cm, tak aby jej nie rozerwać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozsmarować cienką warstwę masy orzechowej i zrolować. Roladkę osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować roztopioną czekoladą i posypać uprażonymi ziarenkami sezamu. Schłodzić. Smacznego

Oryginalny smak
106. Słodkie popołudnie, czyli kruche ciasteczka z ziarnami 191

ziarenkową masę (na wierzch ciastek)   ok. 150- 200 g ziarenek (można użyć po prostu podprażonych ziaren słonecznika i sezamu wymieszanych z cynamonem) 3 łyżki śmietanki 30% łyżka miodu wielokwiatowego łyżka cukru trzcinowego  ok. 30 g masła (pozostałość kostki masła użytej do przygotowania ciastek) Przygotowanie Do garnuszka wlewamy śmietankę, wrzucamy masło, gdy się połączą wkładamy miód i cukier. Gotujemy

Symfonia Smaków
PIERNIK POSTNY -BEZ JAJ:) 200

Piernik mający swe korzenie w wschodnich regionach Polski. Ciasto to jest pieczone bez użycia jaj.  Pachnący miodem, przyprawami i bardzo wilgotny. SKŁADNIKI: Forma; 25x30 cm 2,5-3 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 0,5 szklanki oleju słoik powideł śliwkowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu przyprawa do piernika gorzka czekolada PRZYGOTOWANIE: Powidła przekładamy

RAROSSA
Śliwki pod migdałową kruszonką 160

łyżki cukru (zależy jak bardzo słodkie są śliwki) duża szczypta cynamonu 1 łyżka maki ziemniaczanej Kruszonka: 2/3 szklanki mąki 70 g masła 1 łyżka cukru 1,5 łyżki miodu drahimskiego 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki migdałów Przygotowanie: Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki. Mieszamy z mąką ziemniaczaną, cynamonem i cukrem. Jeżeli śliwki są trochę kwaśne, radzę(...)dosypać więcej cukru. Kruszonka: Masło roztapiamy, studzimy. Do miseczki wsypujemy mąkę, cukier, płatki owsiane, bardzo drobniutko posiekane migdały (mogą być płatki migdałowe) i miód. Dolewamy ostudzone masło i wszystko dokładnie łączymy. Kokilki wypełniamy śliwkami, a wierzch posypujemy grubą warstwą kruszonki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C na około 25 minut. Smacznego

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania