chce. Tym razem wersja szparagowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą. składniki: 8 jajek 250 g zielonych szparagów ( bez zdrewniałych końcówek) 4-5 suszonych pomidorów z oleju 10-12 kulek mini mozzarelli suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju, może być ten z pomidorów suszonych Szparagi umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki
Monia miesza i gotujeMini serniczki są idealnym rozwiązaniem na błyskawiczny deser last minute ;) Składniki na około 12 sztuk ciasteczkowy spód: 150 g herbatników 50 g roztopionego masła masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 250 g ricotty (lub mascarpone) 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 jajko dodatkowo: garść borówek 50 g czekolady deserowej/gorzkiej posypka do dekoracji Wykonanie Formę
Kulinarna (nie)codziennośćcebuli 1/4 żółtej papryki 1/2 łyżeczki soli ziołowej pieprz 2 pszenne tortille olej do smażenia (około 3 łyżki) przegotowana woda 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego Roleski 3-4 liście mini sałaty rzymskiej żółty ser np. Edamski Przygotowanie Obraną i drobno pokrojoną cebulkę smażymy na patelni na małej ilości tłuszczu. Gdy cebulka będzie już ładnie przyrumieniona dodajemy pokrojoną w kostkę żółtą
Słodkie okruszkijednocześnie bardzo smacznej. Roszponka idealnie pasuje tutaj w zamian za listki bazylii jednakże bez bazylii ta sałatka nie mogła się obejść. Składniki : sałata roszponka kilkanaście pomidorków koktajlowych mozzarella w mini kuleczkach bazylia suszona olej rzepakowy z oliwą z oliwek Przygotowanie : Roszponkę oczyść z ewentualnych korzonków i rozłóż na talerzu, dodaj na górę kulki mozzarelli i ćwiartki pomidorków koktajlowych
Mechanik w kuchniwędzonym posmakiem śliwki i bajecznym wprost zapachem grillowanego, tłuściutkiego boczku - krótko mówiąc: orgia smaku ! Tym razem zboczki przyrządziłam z wykorzystaniem grilla . Sprzęcioch to był zdecydowanie w wersji mini - grill-miniaturka wręcz, Mistrzem Południowoafrykanskiego Grilla Braai na pewno z jego pomocą bym nie została :P - ale na moim balkonie w mieszkaniu blokowym nie ma zbyt dużo miejsca do popisów
Grunt to przepis!pachnąca, puszysta chałka na śniadanie. Takie też bułeczki upiekłam dzisiaj rano! Dziękuję Lo za kolejny wspaniały przepis. Mini chałki śniadaniowe ciasto: 175 ml letniego mleka 7 g, 1 opakowanie suszonych drożdży 50 g cukru 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 1/4 szklanki oleju o neutralnym smaku 500 g mąki pszennej typu 550 1/2 łyżeczki soli skórka starta
Dzieje kuchennej Wiewiórybył ser panierowany. Jego aksamitna konsystencja z przerostami niebieskiej pleśni staje się cudownie płynna, a całość smakuje nieziemsko z domową konfiturą jarzębinową. Składniki: 2 opakowania sera Bavaria Blu mini od Mlekomy (łącznie 300g) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej olej do głębokiego smażenia konfitura z jarzębiny do podania Przygotowanie: Sery wyjęte z opakować pokroić
Cakes By Kejtgrilla nie może zabraknąć świeżych warzyw Składniki 1 główka sałaty rzymskiej mini 1 duży pomidor pęczek szczypioru sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania Sałatę pokroić, dodać pokrojonego w … Czytaj dalej Sałata rzymska do grilla
czarrna od kuchniomlety z przeróżnymi dodatkami. Dobrze wiece, że je uwielbiam, bo na blogu aż roi się od przepisów na te pyszności. Na pikniku szczególnie sprawdzi się hit mojego bloga, czyli mini frittaty pieczone w foremkach na muffinki . Upieczcie je w papierowych papilotkach, wtedy nie będziecie mieć problemów z ich transportem i konsumpcją w plenerze. Polecam Wam też kolorową tortillę z piekarnika
Chilli Czosnek i Oliwacodziennie i do wszystkiego,sprawdzi się na każdej imprezie ale również do grilla będzie super pomysłem-polecam!! Składniki: 10 pomidorków koktajlowych, awokado, słoik oliwek(zielonych lub czarnych) opakowanie mozzarelli mini(malutkich kuleczek) cebula czerwona, 4 łyżki octu balsamicznego 6-7 łyżek oliwy z oliwek(lub jakiejś smakowej,np z bazylią i pomidorami) łyżka sosu balsamicznego, sól,pieprz można dodać kilka
Swojskie jedzonkopowstały proste ciasteczka z wytłoczonymi napisami (idealnie się do tego nadają, gdyż nie rosną podczas pieczenia). Lekko cytrynowe, trochę kokosowe, kruchutkie i uzależniające. Banalnie proste, niesamowicie urocze w formie mini ciasteczek; choć oczywiście można użyć większych foremek. Prosta rzecz, a cieszy. To też prawda, prawda ...? Ciasteczka cytrynowe z kokosem Składniki: (na około 100 malutkich ciasteczek) 240 g mąki pszennej
Pożeraczka, czyli raz adobrześrednicy 12 cm: 220 g mąki pszennej graham Młynomag 150 g masła 1/2 łyżeczki soli nadzienie: 1/2 pęczka szparagów 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki ok. … Czytaj dalej Pełnoziarniste mini-tarty
czarrna od kuchniszparagów są pyszne i zdrowe. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 3 jajka 150g śmietany 18% 10 zielonych szparagów 7-8 pomidorków czerwonych 7-8 pomidorków żółtych 8 kuleczek mini mozzarelli kilka różyczek brokułu sól pieprz świeży tymianek, oregano i szczypiorek A jak to zrobić: Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i delikatnie obrać grubsze końce. Gotować 5-7 minut
Kuchnia w opałachilością cukru pudru. Do placuszków polecam użyć świeżych owoców, ponieważ mrożone puszczą sok na patelni. Jeżeli macie ochotę na inne małe przekąski na słodko to zachęcam do przygotowania twarogowych mini pączusiów lub placuszków z masą twarogową i owocami . Składniki na 16 sztuk: ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (170 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ugotowaćsmaku Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto siekamy i zagniatamy. Odkładamy do zamrażarki na pół godziny po czym dzielimy na 6 części i napełniamy wysmarowane tłuszczem foremki na mini tarty. Nakłuwamy widelcem, pokrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy, by się równomiernie piekły. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C, następnie usuwamy obciążenie i podpiekamy jeszcze
Kuchnia w czekoladzie