mięso - 63110 przepisów (strona:1439/4208)

Pasztet z kurczaka bez pieczenia 124

muszkatołowa świeżo mielona, imbir mielony, pieprz świeżo mielony, brandy (można pominąć) masło do smażenia, Wątróbkę usmażyć na maśle, dodać pokrojonego kurczaka i tymianek, chwilę razem przesmażyć. Odstawić do ostudzenia. Mięso i tymianek trzykrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Następnie utrzeć z roztopionym masłem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem, mielonym imbirem i solą. I już można by całość

królestwo garów
Rosół drobiowy 125

można podpiec je w piekarniku) sól, pieprz do smaku opcjonalnie: łyżeczka Podlaskiej przyprawy do rosołu ( Dary Natury ) 1,5 l wody do podania: świeży koper i makaron nitki PRZYGOTOWANIE: Mięso porządnie myję, wrzucam do garnka. Włoszczyznę obieram, pęczek natki myję, zawiązuję nitką jak bukiet kwiatów. W garnku z mięsem układam warzywa, opalone cebulki oraz pęczek natki, zalewam zimną wodą, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami 161

gołąbki z włoskiej kapusty , bo jest łatwo oddzielić liście od łodygi. Włoska kapusta jest bardzo delikatna w smaku, za którym po prostu przepadam. Na nadzienie do gołąbków wykorzystuję różne mięso. Przyrządzam nawet gołąbki z rybą . Tym razem skusiłam się na mieloną wołowinę. Gołąbków przyrządziłam pełny garnek. Mój syn Jonas, miłośnik gołąbków będzie je pewnie jeść przez cały dzień(...)czarnej kapusty. Gołąbki z wołowiną 20 gołąbków Składniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki masła 2 opakowania mieszanki ryżowej 800 ml bulionu z mięsa lub warzyw 2 łyżki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sos grzybowy 200 g brązowych pieczarek 50 g masła 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 20 g suszonych grzybów

codojedzenia
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 148

mroźnych poranków z temperaturą  -10 stopni bez śniegu,taką mamy zimę pod koniec stycznia.  Na zimowy obiadek dziś serwuję makaron z klopsikami.  klopsiki:  400 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju(...)łyżka mąki owsianej (można użyć pszennej) sól świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii ponadto: 250 g makaronu penne  Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Do mięsa mielonego dodać przesmażoną cebulę,rozgnieciony ząbek czosnku,natkę,wbić jajko,wsypać kaszę manną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i wyrobić masę mięsną. Dłonie maczać w wodzie i uformować małe

Kolorowa kuchnia Elki
Schabowe poduszki po flamandzku 158

smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko , taki ot pomysł jednego dnia Ostatnio schab jest w bardzo przystępnej cenie , więc warto sięgnąć po ten właśnie kawałek mięsa . Oczywiście klasyczny schabowy jest niepodważalnie pyszny , ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane Składniki na 4 osoby : 4 grube plastry schabu ( około 2 cm ) 10 pieczarek 1 biała papryka 1 cebula

Ogrodnik w podróży
SOCZYSTE KOTLETY Z KURCZAKA + FILMIK 190

PRZYGOTOWANIE : Mięso z piersi myjemy, przecinamy pierś wzdłuż i lekko ubijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawami i smarujemy z każdej strony jogurtem. Odkładamy na kilka minut aby mięso przeszło przyprawami. Następnie każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Kotlety tak przygotowane są wyjątkowo smaczne i soczyste. Polecam, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z kurczakiem, brokułami i serkiem mascarpone + film 153

dużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko podsmażamy około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor. Do mięsa i cebuli wrzucamy ugotowanego brokuła, dodajemy śmietanę i serek mascarpone, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez

Smakowite Dania
Makaron z kaczką i grzybami / Pasta with roasted duck and mushrooms 229

Dziś przedstawiam absolutnie przepyszny przepis na makaron. Przygotowałam go z resztkami pieczonej kaczki z obiadu, ale swobodnie można wykorzystać tutaj inne mięso zalegające nam w lodówce. Jest bardzo smaczny i sycący, bardzo grzybowy, gdyż jest z dodatkiem suszonych leśnych i klasycznych brązowych pieczarek. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Makaron z kaczką i grzybami (4-5 porcji

karmelowy
Mielone w cieście 132

Ciekawy sposób na przyrządzenie dania, w roli głównej mięso mielone. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje na zimno, z pieczywem.Składniki 500 g mięsa mielonego 1 op. ciasta francuskiego 1 mała puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko+ 1 jajko do posmarowania wierzchu 2 ząbki czosnku 1 papryczka … Czytaj dalej Mielone

gotuj ze mną
Indyk z ryżem w sosie pachnącym Indiami 161

Niezwykle aromatyczna potrawa z delikatnego, soczystego mięsa z indyka w towarzystwie niezwykle pachnącego cynamonem, kolendrą i curry delikatnie słodkiego ryżu, który idealnie komponuje się z dobrze doprawionym sosem na  bazie mleczka kokosowego z akcentem świeżej kolendry i nutą orzeźwiającej limonki. Pełnowartościowe danie, które dzięki swoim smakom pozwoli pobudzić Wasze zmysły i przenieść się w kulinarną podróż po świecie przypraw(...)nasionami kolendry, curry, kurkumę, wlać mleczko kokosowe i passatę pomidorową. Sos dokładnie wymieszać, dodać sok z limonki, delikatnie zredukować, następnie dodać kawałki indyka i smażyć do momentu miękkości mięsa. 4. Ryż na słodko podawać z indykiem w sosie indyjskim, całość posypać świeżo posiekaną kolendrą

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety mielone z gęsi w sosie pieczarkowym 130

czosnku 2 cebule 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 50 ml rosołu drobiowego 1 łyżka masła 500 g pieczarek 500 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości, mielimy razem ze skórą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku i cebulę (1 sztuka), wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, wyrabiamy masę lekko podlewając rosołem(...)smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Następnie dodajemy śmietankę, wsypujemy lubczyk, dodajemy kotlety i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Zupa hamburgerowa – danie jednogarnkowe 231

Zupę możemy podać z pieczywem i jak to bywa w przypadku tego rodzaju dań, najlepiej smakuje odgrzewana :). Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zupy hamburgerowej będziemy potrzebowali: około 1 kg mięsa mielonego (takie jakie lubimy) 1 puszka 400 g pomidorów krojonych 1 puszka 400 g kukurydzy 500 g ziemniaków 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki (około 200 g) 1 cebula (około(...)drobniutko kroję, czosnek również drobniutko kroję i dodaję do pozostałych składników. Cebulę kroję w drobną kostkę i przekładam do osobnej miseczki. Gotowanie zupy: W garnku rozgrzewam olej, dodaję cebulę, mięso i smażę około 12 minut. Następnie dodaję warzywa, dodaję zioła (oprócz majeranku), wywar, doprawiam solą i gotuję pod przykryciem, od momentu zagotowania 10-15 minut, do miękkości ziemniaków. Następnie dodaję

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron z boczkiem i twarogiem 139

wstążki itp           Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Pielmienie z mięsem – Pizzę KORONA – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Gołąbki z kaszą gryczaną 191

zdrowszej wersji niż tradycyjna? Proponuję gołąbki z kaszą gryczaną, suszonymi pomidorami i kurkami. Gołąbki: 1 główka średniej wielkości kapusty 0,3 kg kaszy gryczanej prażonej 0,3 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 5 suszonych pomidorów (najlepiej nie tych bez oleju) 200 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 jajko sól(...)przestygnięciu liście są gotowe do zawijania. Przygotowanie farszu do gołąbków zaczynam od uduszenia cebuli uprzednio pokrojonej w kostkę, następnie dodaje do niej posiekany czosnek i umyte kurki oraz zmielone mięso z piersi kurczaka. Jeżeli zdarzą się większe grzyby kroje je na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmażam. Równolegle gotuje kaszę gryczaną. Po ugotowaniu kaszy podsmażone składniki przekładam do niej. Dodaję tymianek

Cookery.pl

Proponowane wyszukiwania