mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:630/774)

I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni! 111

stronę  mrchef.pl , wybieramy ilość głodomorów w naszym gospodarstwie domowym, ilość dni, w jakie chcemy wcielić się w MrChefa we własnej kuchni oraz preferowaną opcję kulinarną dla  mięso - lub roślinożerców. Następnie z noktowizorem w ręku oczekujemy na przyjście kuriera, który dostarczy nam zestaw świeżych, dokładnie odmierzonych i pieczołowicie zapakowanych składników wraz z dokładnymi instrukcjami ich magicznej przemiany w pyszne(...)zestawy dla 2 osób. Pierwszy z nich umożliwiał mi upichcenie  kaszotto  z kaszy pęczak z jarmużem, burakiem i grillowanym serem  halloumi , a drugi piersi z kurczaka faszerowanej mozzarellą i suszonymi pomidorami z makaronem farfalle. Brzmi smacznie prawda? Mimo że sam nie przepadam za gotowaniem według przepisów, bo w trakcie gotowania go sześć tysięcy razy zmieniam i modyfikuję

Food Square
Warsztaty Galeo | Przepis na pierożki chinkali 133

W ubiegłym tygodniu miałam okazję gościć na warsztatach marki Galeo. Przygotowywaliśmy dania z serii „Światowe standardy w domowym wydaniu”, co wyszło baaaardzo smacznie. Ku

Kuchnia Bazylii
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 113

SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 145

SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 165

SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek

Martyna Cooks
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 255

którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE(...)ponieważ musimy zdjąć skórę z fileta pstrąga (my jej nie lubimy, ale równie dobrze możecie usmażyć rybę ze skórą). Potrzebujemy do tego ostrego noża. Wkładamy go pomiędzy skórę a mięso, najlepiej tak, aby filetowanie odbywało się od najcieńszej do najszerszej strony (jak na zdjęciu). Lekko wcinamy się nożem, uważając czy nie przecinamy również mięsa i tak powolutku ściągamy skórę, jednocześnie

Nerds Kitchen
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 191

Cały obiad na grillu został przygotowany i uważam, że był pyszny, udany. Wszystkim roladki smakowały, a warzywa słodyczą zaskakiwały. Efekt jest idealny, a smak genialny. 

Moniki Smakołyki
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 520

czego wykorzystać sos tzatziki? jako dip z krakersów, chlebków pita ( przepis na chlebki pita ), świeżych warzyw pokrojonych w słupki, frytek, pieczonych lub grillowanych warzyw jako sos do grillowanego mięsa, np. takich szaszłyków , lub greckich klopsików keftedakia wegetarianom polecam szaszłyki z sera halloumi i warzyw oraz keftedakia z halloumi i kaszy jaglanej , które też świetnie połączą się z sosem jako(...)Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety Pieczone bakłażany i tzatziki  z czarnuszką Keftedakia z wołowiny Szaszłyki z halloumi i warzyw Keftedakia z kaszy jaglanej i halloumi Szaszłyki

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1485

Jakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla

Moja smaczna kuchnia
ROSÓŁ Z PERLICZKI LUB PRZEPIÓREK Z DOMOWYM MAKARONEM 296

taki bulion jest jak znalazł. Wystarczy wyjąć go wcześniej z zamrażarki lub rozmrozić w mikrofali. Niezależnie od tego czy jest to rosół z porcji rosołowej, z kury, z kurczaka, z perlicy czy (moje ostatnie odkrycie) z przepiórek przygotowuję go w identyczny sposób. Choć każdy zdecydowanie różni się smakiem, to wszystkie wprost uwielbiamy. Odkąd kiedyś z powodu braku w lodówce selera(...)pokrojona taka pietruszki do posypaniaTuszkę perliczki (lub przepiórek) pokroić na kawałki, dokładnie wymyć i zalać w garnku zimną wodą, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie wodę wylać, mięso przepłukać, zalać zimną wodą źródlaną (lub filtrowaną) i umieścić garnek na palniku.       perliczka      przepiórkiGotować na średnim ogniu do zagotowania, następnie przy pomocy sita

Smaczne Zdrowe
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 220

grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Na “pierwszy ogień” proponujemy sos kurkowy, który idealnie sprawdza się jako dodatek do mięs: polędwiczek wieprzowych, schabu, a także piersi z indyka i kurczaka, czy nawet do steku z polędwicy wołowej. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a sama “obróbka” świeżych kurek jest dziecinnie prosta. Aby oczyścić kurki z piasku i leśnej ściółki wystarczy opłukać(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 8 - 10 minut. Aby sprawdzić, czy polędwiczki są już gotowe, należy przekroić jedną w najgrubszym miejscu. Mięso powinno być ścięte na całym przekroju. W samym środku może puszczać różowo-czerwony sok. Jeśli polędwiczka jest jeszcze surowa w środku można ją pokroić pod skosem

W kuchni Katie
PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA 127

się znad gorących węgli. Pieczenie na grillu pozwala uzyskać podobny efekt: chrupiący spód, wilgotne wnętrze i miękką skórkę u góry. Placki te możemy podawać z kebabem z jagnięciny lub kurczaka oraz grillowanymi warzywami - stanowi to wspaniały, egzotyczny posiłek, który z powodzeniem możemy przygotować na zewnątrz.  Chlebki świetnie smakują maczane w oliwie z oliwek z czosnkiem i ziołami. Polecam! SKŁADNIKI(...)grillu, przykrywamy i pieczemy przez 3-5 minut, aż spód stanie się złoty, z czarnymi pręgami od rusztu - zdejmujemy i od razu podajemy. Placki naan świetnie smakują z grillowanym mięsem, warzywami z grilla lub lekką, sezonową sałatką. Możemy je również podać na dużym półmisku, udekorowanym zieleniną, do tego miseczki z oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami - każdy może oderwać kawałek

Moja Książka Kucharska
Zakupy spożywcze przez internet? Czemu nie! 170

Już na wejściu, by cokolwiek zrobić musiałam się zalogować podając większość standardowych danych. To akurat dobrze, bo o ile w większych miastach dowiozą nam dosłownie wszystko- łącznie z nabiałem, mięsem i alkoholem, tak w odległe regiony z tym akurat jest problem. Podając kod pocztowy strona automatycznie blokuje kategorie, które dla nas są niedostępne. Nie ma więc problemu, że zamówimy coś(...)folią, by odrobinę oddzielić je od tych jadalnych. Zastanawiam się jak jest w przypadku osób zamawiających np w stolicy z doręczeniem w tym samym dniu... Mam nadzieję, że świeży kurczak jest odizolowany od butelki Domestosa ;)  Jeśli macie z tym jakieś doświadczenie- chętnie poczytam w komentarzach :) Podsumowując. Jak zawsze są plusy i minusy.  Zdecydowanymi plusami jest to, że wybieramy

Kuchnia w czekoladzie
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 211

owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.     Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)Marynata do mięsa:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól wędzona- pieprz syczuańskiSkładniki na ciasto:- 2/3 szklanki mąki tortowej- ½ szklanki mąki kukurydzianej- 1 szklanka startego kokosu- 1 duże jajko- szczypta soli(...)miski z mąką. Mieszamy, wlewając lodowatą wodę z lodem. Ciasto powinno mieć konsystencję naleśnikowego. Nie rozcieramy do uzyskania gładkiej konsystencji, mogą, a nawet powinny, pozostać niewielkie grudki. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej (mój kurczak wchłonął marynatę, ale jeśli jest zbyt mokry trzeba go lekko osuszyć). Nie należy dawać jednorazowo zbyt wielu porcji, aby się

mojewypiekiinietylko
Sałatka wietnamska 197

                       Orzeźwiająca, bardzo lekka sałatka

Kuchnia Prezydentowej