mielone - 47549 przepisów (strona:2337/3170)

Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi 199

posmarowania wierzchu 250 g drobnego cukru 100 g miękkiego masła 2 łyżki mąki pszennej garść rodzynek (3-4 łyżki) 50 g płatków migdałowych szczypta soli Instrukcje Ser mielimy dwukrotnie w maszynce, (można użyć sera z wiaderka) jednak osobiście polecam ten zmielony własnoręcznie. Białka oddzielamy od żółtek Żółtka z dodatkiem 200 g cukru miksujemy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy miękkie

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z mięsem (z rosołu) 108

soli 300 ml mocno ciepłej wody Instrukcje Farsz: Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki na rumiano. Mięso z rosołu, warzywa oraz pieczarki mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Podane składniki wykładamy na stolnicę, lekko mieszamy, dolewamy wodę i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Jeśli macie mikser z hakiem

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasteczka Amaretti 141

całkowicie ten krok Instrukcje Migdały zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka minut i obieramy ze skórki. Najlepiej do tego przepisu użyć już gotowych obranych migdałów lub płatków migdałowych. Migdały mielimy (najlepszy do tego będzie blender), najdrobniej jak się da. Białka umieszczamy w misie miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Uwaga, żeby nie robić tego zbyt długo bo można

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 183

początek : Najpierw przygotowujemy kruche ciasto: Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Zostawiamy na sicie. Mak zalewamy gorącą wodą i gotujemy chwilę. Osączamy na sicie i mielimy dwukrotnie. W przypadku kiedy używamy zmielonego maku wystarczy zalać go gorącą wodą i po chwili dobrze osączyć na sicie. Wystudzić. Blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 122

miękkiego masła 90 g 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 30 g szczypta soli cukier puder do oprószenia sernika 1 łyżka rodzynek opcjonalnie 1 łyżka skórki pomarańczowej opcjonalnie Instrukcje Ser mielimy 2 – krotnie. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka razem z cukrem ubijamy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy masło i chwilę jeszcze wszystko miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz zmielony biały

To co lubię - gotuję i polecam
Mleczna babka z lukrem cytrynowym 125

stopni, czyli to musi być badziew. Całkowicie dyskwalifikujący jest fakt, że raz w roku będę musiał zmienić baterię, a w wypadku gdybym wpadł do oceanu to przeciekają po godzinie. Mieli też dział DYI („Zrób to sam”), w którym pokazywali np. jak użyć sprzętu pomiarowego za 5 tys. zł żeby ustalić jak zmienić fabryczny rezystorek, co by latarka miała pół lumena

Marder&Marder Manufacture
Fasolka w migdałowej panierce 143

masła 1 ząbek czosnku olej Fasolkę obieram i kroję na trzy części. Marchewkę obieram i kroję w cienkie paski. Brokuł dzielę na małe różyczki, pomidory kroję na pół. Migdały mielę w kielichu od blendera. Do garnka wkładam fasolkę zalewam zimną wodą i gotuję, dodaję marchewkę. Gotuję aldente. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze trzy minuty. Warzywa odcedzam. Na patelni

wesoła kuchnia
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 116

serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Masa jagodowo- borówka : Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody

Podróż w kulinaria
Pindjur 206

czosnku drobno posiekanych (nie przeciśniętych) 2-4 strąki ostrej papryczki chilli (zależy od waszej tolerancji ostrości). Przygotowanie: Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Obranie jest konieczne, bo nie mielimy ani nie miksujemy pomidorów i kawałki skórki nie będą fajne. Piekarnik rozgrzewamy do 230 stopni, grzanie góra – dół. Na blasze układamy papryki (bez papryczek chilli) i pieczemy je, aż się

ladykitchen
Drożdżówki z borówkami à la jagodzianki z erytrolem 134

piekarnik do 200°C. 4. Pieczemy 12-15 min . Upieczone drożdżówki wyciągamy i przekładamy na kratkę do studzenia ciast. LUKIER: 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypujemy erytrol, mielimy 20 s/obr. 10 . 2. Dodajemy białko i sok z cytryny, mieszamy 10 s/obr. 6. 3. Ostudzone bułeczki smarujemy lukrem za pomocą pędzelka lub oblewamy. Smacznego! Artykuł Drożdżówki z borówkami

Be Fit Be Strong
Ciasto Trójkolorowe Z Mrożonymi Owocami Lata Bez Pieczenia 130

mrożonych 6-7 sporych truskawek pokrojonych na ćwiartki jeśli macie agrest możecie go dodać do masy zielonej mini biszkopciki lub biszkopty do przedzielenia mas Spód 1. Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 80 ml gorącej

Gotowanie...to proste !
Najlepsza kaczka na obiad 210

pieczone w piekarniku. Mięso z kaczki jest delikatne, kruche i soczyste, z pyszną chrupiącą skórką i rozpływającymi się w ustach kawałkami mięsa. Polecam wszystkim, szczególnie tym którzy jej nie mieli jeszcze kaczki w ustach. Kaczka ma doskonały smak i jest pyszna. Majeranek do doprawienia kaczki nadaje się idealnie, nie żałujcie go obsypując nim kawałki mięsa! To samo jest z tymiankiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Calentica 123

gorące, którego, jak twierdzi moja mieszkająca w Hiszpanii koleżanka, z którą rozmawiałem o tym godzinę temu, można użyć również w stosunku do osoby :) Składniki: - ciecierzyca - woda Wykonanie: Ciecierzycę mielimy na mąkę i mieszamy z wodą, aby powstało nam gęste lejące się ciasto, które następnie wlewamy do okrągłej foremki, a nią samą do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Tarta cytrynowo-kokosowa 96

pierwszej kolejności zalewamy suszone morele gorącą wodą i odstawiamy na około 3 minuty. Dzięki temu będzie nam je łatwiej blendować. Wrzucamy do naczynia szklankę płatków owsianych górskich i mielimy je na pył. Następnie dodajemy do nich wiórki kokosowe, masło orzechowe, nasiona chia i suszone morele. Dolewamy wodę i wszystko stopniowo blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy pół szklanki płatków

Natka Pietruszki
Panissa na Małej Panwi 175

dostosowałem jedzenie do typu rozrywki, gdyż panissa, była pierwotnie wytwarzana ze zboża zarezerwowanego dla niższych warstw społecznych.  Składniki: - nasiona ciecierzycy (300 g) - litr wody - sól, pieprz Wykonanie: Ciecierzyce mielimy i rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy przypraw i gotujemy, nieustannie mieszając, aż zgęstnieje. Wylewamy do foremki i czekamy aż stężeje. Kroimy w jakieś kształty (ja lubię frytki) i smażymy lub pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska