kremowego serka ze sklepu) 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli, drobniutko posiekanej 2 łyżki posiekanej roszponki 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 - 3 szczypty cayenne 2 - 3 szczypty mielonej, słodkiej papryki sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Ser biały bardzo dokładnie ucieramy, tak aby był gładki i kremowy (można blenderem), dodajemy śmietankę i pozostałe składniki - mieszamy i doprawiamy do smaku
Moja Książka Kucharskaząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła ¾ szklanki słodkiej śmietanki do gotowania 22% 10 dag sera pleśniowego ½ łyżeczki soku z cytryny ¼ szklanki płatków migdałowych Gałka muszkatołowa do smaku Świeżo mielony biały pieprz do smaku Sól himalajska do smaku Sposób przygotowania: Brokuł ugotować na pół twardo w osolonym wrzątku z odrobiną cukru, odcedzić na sicie, pokroić na małe kawałki. Makaron
Wanilia i Kardamonstrzępiasta) pół zielonego ogórka szklarniowego 5-6 rzodkiewek pół pomarańczowej papryki Sos: 5 łyżek oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka soku z cytryny łyżeczka miodu świeżo mielony pieprz sól Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki, rzodkiewki kroimy w plasterki, a paprykę
PatiGotujechrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo pół małej cebuli 10 dag twardego sera żółtego 3 łyżki majonezu olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół pęczka szczypiorku Wykonanie: 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. 2. Ugotowane jajka obieramy
Izabelawkuchnizawiesiny 2 łyżki oleju roślinnego do podsmażenia 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny Sól himalajska do smaku Pieprz czarny świeżo mielonej do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Żeberka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki z jedną lub dwoma kostkami, oprószyć przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i czerwoną
Wanilia i KardamonWhey (u nas smak ciasteczkowy) -2 banany (dojrzałe, miękkie) -2 jajka -1 szkl. mleka (u nas bez laktozy) -3 łyżki oleju kokosowego -1 łyżeczka cynamonu -1/2 łyżeczki imbiru mielonego -1/2 łyżeczki kardamonu -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady (u nas bez cukru) Karmel kokosowo-orzechowy -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej
Candy Pandaszłożony wafel przykrywamy papierem do pieczenia. Obciążamy deską oraz jakąś grubą książką. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Po wyjęciu dekorujemy polewą, posypujemy mielonymi orzechami. Ponownie wkładamy do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy wafel kroimy w kwadraty, trójkąty, romby – dowolnie. Przechowujemy w zamykanych pojemnikach, w lodówce. *Tak przygotowany Snickers śmiało może odegrać
Marcepanowa kuchniaSkładniki : schab b/k - 1,5 kg majeranek - 1 łyżeczka papryka słodka mielona - 2 łyżeczki Marynata : woda - 1,5 l sól - 1 łyżeczka jałowiec - 4 ziarenka cukier 1/2 łyżeczki sól peklowa - 60 g czosnek - 4 ziarenka liść laurowy - 2 sztuki ziele angielskie - 5 ziaren Przygotowanie: Schab umyć, przełożyć do garnka. Marynata: Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy
Kuchnia Danusiselera 1 korzeń pietruszki 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 400g białej kiełbasy 3 łyżki kwaśniej śmietany 18% 1 duża cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz mielony 2 łyżki oleju 16 przepiórczych jaj Marchew, pietruszkę i seler obrać. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, seler w słupki. Do garnka wlać 1,5l wody, dodać warzywa, liście
Obiad gotowypolędwiczka wieprzowa łyżka suszonego majeranku pieprz 2 jabłka szklanka cydru olej do smażenia sól morska Polędwiczkę oczyścić. Podzielić na 3 części. Mięso polać łyżką oliwy, oprószyć majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Mięso włożyć do miski z cydrem. Przykryć całość folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażyć na nim na złoty
Weekendy w domu i ogrodziejest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w przygotowaniu. Podawany z kawałkami czekolady na wierzchu jest jeszcze lepszy. SKŁADNIKI: · 1 kg twarogu mielonego dobrej jakości (Piątnica, albo President) · 3 galaretki brzoskwiniowe + wrzątek · duża puszka brzoskwiń w syropie - 850 ml PRZYGOTOWANIE: Przygotuj tortownicę
Calzonella.comfiliżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag serka topionego szczypiorkowego 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. 2. W misce rozcieramy serek topiony
Izabelawkuchnimoże być nie tylko smaczny, ale także zdrowszy i przede wszystkim mniej kaloryczny :) Przygotowanie domowych hamburgerów wcale nie jest trudne, raczej łatwe, szybkie i do tego przyjemne. Zamiast mięsa mielonego, hamburgera można także przygotować z eskalopków z kurczaka ( przepis tutaj ) . Mięso można smażyć na grillu, patelni grillowej albo zwykłej. Aby wzbogacić smak mięsa dodajemy do niego różne aromatyczne zioła
Moja Książka Kucharskakwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku 1 cebulka szalotka kilka rzodkiewek, umytych i pokrojonych w plasterki kilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki 4 pomidorki koktajlowe do dekoracji pieprz biały, mielony sól posiekany szczypiorek do posypania surówki PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Opłukane i osuszone liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki - rozkładamy w salaterce. Krok 2. Ugotowane na twardo jajka siekamy - posypujemy
Moja Książka Kucharskatakże w tej formie. Końcowe połączenie smaków wyszło nieziemskie. Mocno pomidorowe, mocno paprykowe, syte i pachnące. Składniki (4 porcje) -4 bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami -500 g mielonego mięsa wołowego -mały kawałek świeżej papryki -kilka kawałków marynowanej papryki -4 plastry sera cheddar -4 liście sałaty lodowej -2 łyżki suszonej cebulki -łyżka majonezu -3 łyżki keczupu -kilka kropli
Zielona Kuchnia