mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:161/191)

Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody? 256

pyszną przystawkę lub weekendową kolację – obowiązkowo z kieliszkiem wina! Boczniaki i pieczarki to grzyby hodowlane – bez problemu możemy się nimi cieszyć przez cały rok, niezależnie od sezonu. Smak pieczarek warto wykorzystać do innych przepisów (koniecznie wypróbujcie TEN !), a w tym konkretnym przypadku polecam Wam boczniaki. Jeśli kochacie tak samo jak ja smak rudych rydzów smażonych na maśle, znajdziecie(...)przystawkę 500g boczniaków 150g masła 82%tłuszczu (podzielone na 4 równe części) 1,5 płaskiej łyżeczki Vegety Natur (albo sól – do smaku, na pewno nie w tej ilości) świeżo mielony pieprz ½ dużego pęczka pietruszki 1 średnia dojrzała cytryna 3 średnie ząbki czosnku bagietka wino

Karo in the Kitchen
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

półmisków dań gorących, 1 ziemniaków, 1 frytek, 2 surówki i jedna jarzyna gorąca. Podając np. de volaille i kotlet panierowany możemy podać te dania na 1 półmisku. Będziemy mieli wtedy 4 półmiski z daniami gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet(...)obowiązkowo śledź, jest bardzo lubiany, nie musi być go dużo. Można podać na małych półmiseczkach np. duet śledziowy, 9. marynaty, czyli ogóreczki konserwowe, papryki, cebulki, małe kolby kukurydzy, pieczarki konserwowane, grzybki 10. sosy – np. tatarski, czosnkowy, chrzanowy 11. pieczywo i masło Jest to zestaw w zupełności wystarczający. Nikt nie będzie głodny. Oczywiście, jeżeli decydujemy się na tzw.wiejski stół, to zrezygnujemy

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania