mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:135/243)

Kotlet Devolay (de volaille, kotlet po kijowsku) 208

Tradycyjny, chrupiący z zewnątrz, z rozpływającym się masełkiem w środku kotlet Devolay (de volaille lub "kotlet po kijowsku"). Pycha <3 Najlepiej smakuje z frytkami i surówką z marchewki. Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka sól, świeżo mielony pieprz  100 g zimnego masła 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę mąka do panierowania(...)bułka tarta do panierowania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Filety rozbijamy cienko przy pomocy tłuczka, najlepiej przez kawałek folii żeby nie podziurawić mięsa. Kotlety nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Odstawiamy na bok. 2. Masło kroimy na 4 równe paski, formujemy cienkie długie wałeczki, każdy wałeczek nacieramy odrobiną rozgniecionego czosnku. Kładziemy na kotlecie

My Culinary Art
KOTLECIKI BAŁKAŃSKIE 112

grillowej. W sezonie wiosenno-letnim można ułożyć szaszłyki na aluminiowych tackach i grillować na węglowym lub gazowym grillu. SKŁADNIKI  / 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo- wieprzowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 mała, czerstwa kajzerka namoczona w mleku lub wodzie 1 jajko 1 cebula 1 mały pęczek natki pietruszki(...)czosnek obieramy, kroimy w drobniutką kostkę lub ścieramy na tarce. Natkę pietruszki siekamy. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, pokrojoną cebulę, czosnek, skórkę otartą z cytryny i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką mieloną papryką i roztartym koprem włoskim. Dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 10-12 porcji i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy małe

cool and minty
Marynowane kotlety schabowe 266

nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: ok 40 dkg schabu- 3-4 plastry 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku suszonego(...)musztardy 2 łyżki oleju   *** W misce umieszczamy wszystkie składniki marynaty *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem – nie za cienko. Kotlety wkładamy do miski i obtaczamy w marynacie. Całość przykrywamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum dobę. Mięso może się tak marynować nawet przez dwie lub trzy doby *** *** Następnie

Blog z Apetytem
Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe 351

Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam! 300 g miesa mielonego  300 g pieczarek 2 cebule 50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g sera cheddar 50g sera gouda 50g sera mozzarella 1 czerstwa bułka 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka(...)Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.  2. Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety. 3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej

Szefowa kuchni
Mielone na patyku 213

Mielone na patyku to taka moja propozycja mięsna na grilla lub do wykonania w domu na patelni grillowej tak jak zrobiłam to ja. Do tego mięska polecam również sałatkę   (przepis)  , która świetnie pasuje w duecie z mięsem mielonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka musztardy(...)czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać wraz z mięsem na gładką masę. Z mięsa formować podłużne kotlety i w każdy wsunąć patyczek do szaszłyka. Grillować na grillu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem. Ja podałam z sosem czosnkowym mielone na patyku

O kuchni z uczuciem
Kotlety ” Karczmarza „ 112

Kotlety ” Karczmarza „ Kotlety ” Karczmarza ” , to wieprzowe kotlety z karkówki , zapiekane z papryką i serem . Rozpustne danie jak na karczmę przystało , pod piwko , syte, pikantne i treściwe Potrawa wybitnie męska , tak więc moja brygada była wniebowzięta Niekłopotliwy przepis , smaczny i prosty. Zawsze się udaje i smakuje Składniki na 4 osoby : 4 plastry karkówki ( chudej ) o grubości około(...)Natan mielony kminek do smaku sól do smaku Plastry karkówki nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem , solą i mielonym kminkiem . Odstawiamy na godzinę do lodówki , a najlepiej na całą noc . Następnie układamy na blaszce do pieczenia , posypujemy wędzona papryką . Na każdym kotlecie ,układamy pociętą cieniutko , na mandolinie do warzyw paprykę i cebulę. Solimy do smaku . Posypujemy siekanym drobniutko chilli

Ogrodnik w podróży
DOMOWE BURGERY 145

majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz Wykonanie: *Mięso mielimy w maszynce przez sitko o średnich otworach, mielimy tylko raz, bo to mięso do burgera nie na klopsa. Mięsa   nie doprawiamy, delikatnie przemieszamy, formujemy kotlety. Gotowe smażymy bez tłuszczu: na grillowej patelni, lub w opiekaczu do mięsa. Solimy mięso przed położeniem na rozgrzaną patelnię, najpierw

Z Majeczką w kuchni
Pulpety mięsno brokułowe w sosie arrabiata. 174

pulpetów; Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajka, posiekaną cebulę,  na tarce o grubych oczkach ścieramy cały brokuł razem z trzonem. Dodajemy około 1 łyżeczki soli, pieprz a także przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby była za luźna dosypujemy bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w mące i układamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 161

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia

Bullio
Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 124

zajadał aż mu się uszy trzęsły :)   Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Szczypta oregano 2 ząbki czosnku 1l bulionu warzywnego olej Przygotowanie: Kotlety: Mięso z indyka przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  Dokładnie wymieszam

Domowa Kuchnia u Mamy
Błyskawiczne piątki - Zdrowa kanapka z wołowiną 147

kanapka z mięsem a właściwie z kotletem wołowym. Dobrze doprawione mięso to podstawa. Oczywiście dodatki też robią swoje - jedna to kotlet jest tutaj kluczowy. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakowało. Składniki : * ulubione pieczywo * 300g mięsa mielonego wołowego * łyżka śmietany  * cebula szalotka * ząbek czosnku * sól himalajska * pieprz czarny świeżo mielony * sałata, pomidor, ogórek, cebula * łyżka ketchupu

Magiczne Życie Marty
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 865

zakochacie się w tym przepisie :) Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe :) Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej 1/2 łyżeczki mielonego chili Wykonanie: Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo)  Dodajemy przyprawy i mieszamy. Gotowe

Apetyt na Zielone
pyszne grillowane schabowe z czosnkiem niedźwiedzim... 227

Składniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi  2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 3/4 łyżeczki, kotlety schabowe 4 sztuki kotlety schabowe rozbić tłuczkiem nie za cienko, z podanych składników wymieszać marynatę i dobrze nią natrzeć schabowe, schować do lodówki na kilka godzin patelnię

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z indyka w sosie serowym 189

łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Sznycle z indyka (lub z kurczaka) rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem (tak jak na kotlety schabowe). Lekko solimy, pieprzymy i obsypujemy granulowanym czosnkiem z obu stron. Na wierzchu kotletów układamy 2-3 warstwy umytych liści szpinaku

Poezja smaku
kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego 616

gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę białą obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę zieloną kroimy. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy ugotowaną kaszę, jajo, zieloną i białą cebulę, cząber , czerwoną paprykę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor

Domowy Smak Jedzenia