Truskawki i borówki...dla mnie świetny duet. A zestawiony w dwukolorowym biszkopcie z kremem mascarpone... poezja
Z Hrabiną w kuchniszczerze - nie wierzyłam, że to się może udać. A jednak :). Okazuje się, że krem z kwaśnej śmietany może być tak samo stabilny jak ten ze śmietanki kremówki czy z mascarpone. Należy tylko postępować zgodnie z przepisem. Taki krem sprawia, że blaty biszkoptowe są bardzo wilgotne bez konieczności ich nasączania. No i jest banalnie prosty w wykonaniu - to tylko wymieszanie śmietany
Opowieści z piekarnikaborówkami Deserki na zimno mogą mieć różną formę jak i sposób podania. Łączy je jedna wspólna cecha, ich temperatura. Do przygotowania deserków na zimno wykorzystać można jogurt, kremówkę, mascarpone, ser biały czy serek homogenizowany. Bardzo często deserki na zimno mają w sobie także owoce. To jakie owoce spotkać możemy w deserku zależy od tego jakie owoce w danym momencie
mecookstheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500g mąki pszennej 25g świeżych drożdży 2 jajka + 1 (do posmarowania bułeczek przed pieczeniem+ 1łyżka mleka) 2 łyżki serka mascarpone lub ukwaszonej, gęstej śmietany 70g masła 60g cukru + 2 łyżeczki cukru waniliowego Spora szczypta soli Dodatkowo: 2 szklanki pokrojonych drobno truskawek 2 łyżki cukru + łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku
W garach u GosiMASA : 350 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru 2 cukry waniliowe 2 duże łyżki z czubkiem żelatyny + 1/2 szklanka wrzątku 2 łyżki mascarpone
Kulinarne Fantazje Mariolipomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY
Kuchnia MagdaLenypomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY
Kuchnia MagdaLenyTortownica o średnicy 26 cm. Składniki na spód: - 40 dag herbatników - 20 dag masła - 10 dag gorzkiej czekolady - 1 słoik dżemu wiśniowego Składniki na krem: - 50 dag serka mascarpone - 500 ml śmietany kremówki 30 % - 5 łyżek cukru pudru - 1 opakowanie śmietan fixu 1. Herbatniki przesypuję do mocnego worka, owijam ścierką i ugniatam wałkiem żeby powstał proszek i drobne kawałki. Roztapiam
Apetyczna babeczkaDelikatny i łagodny smak serka ricotta sprawia, że może być wykorzystany w wielu przepisach, zarówno na słodko jak i na słono. W pierwszej wersji może zastąpić mascarpone w słynnym tiramisu, bądź też stanowić składnik wielu ciast, jak również farsz pierogów. Pomysłów z wykorzystaniem ricotty na słono też na pewno nie zabraknie. Ja mam dla Was propozycję wytrawnej tarty, w której
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawierzchy każdej babeczki układamy ćwiartki lub połówki truskawek. Na następny dzień muffinki są jeszcze bardziej wilgotne! Zamiast jogurtu greckiego można użyć kremu na bazie śmietanki i mascarpone
Moja smaczna kuchniakawy ) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem ( według przepisu Anny Starmach ) : 500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę . Pod koniec ubijania dodajemy
Ogrodnik w podróżyDomowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!