masa do babeczek - 1864 przepisów (strona:61/125)

BABECZKI Z KREMEM JAGODOWYM 130

jednolitą masę, dodać masło, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować kule i nakładać jagody do środka, zlepiać, włożyć do foremki wysmarowanej olejem kokosowym. Ciasto powinno wypełnić foremkę do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 50 st. gdy podrośnie odkręcić piekarnik do 185 st. i piec 25 min. Do wypieku tych babeczek użyłam foremek z wgłębieniem

harrisa
Fiołkowa Panna Cotta 125

słodka śmietankowa masa świetnie współgra z świeżymi w smaku kwiatuszkami. A wykonanie jest bajecznie proste. FIOŁKOWA PANNA COTTA olej do natłuszczenia foremek (jak najmniej wonny) 20g żelatyny 6 łyżek zimnej wody 300ml śmietanki 36% 80g konfitury z płatków fiołka ( przepis ) 300ml mleka mała wiązanka fiołków do dekoracji (nasze!) Foremki lekko natłuszczamy- użyłam silikonowych foremek w kształcie babeczek, ale na dobrą

les mirabelles
babeczki piaskowe 157

jako małe babeczki. Pyszne, ze słodką i chrupiącą skorupką! SKŁADNIKI 150 g masła 1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 15 g cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oddzielić

zabawa smakiem
Muffinki Tiramisu 261

Tiramisu – znany chyba wszystkim i lubiony przez miliony osób deser. Niesamowicie delikatny , a zarazem intensywny w smaku. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną

Ostra na Słodko
Pająki, posypka do ciast, tortów i babeczek 140

Post z cyklu ,,Zrób to Sam,,. Własnoręcznie wykonane pająki do zdobienia ciast, tortów, muffinek i różnych deserów. Wykonanie ok. 50-80 pająków kosztuje nie więcej niż

Apetyczna babeczka
Magdalenki kawowe 130

foremkach na babeczki.. 75 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g masła 50 ml mocnej kawy 1 jajko 75 g cukru W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić i połączyć z z kawą. Jajko utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę z proszkiem, a później masło z kawą. Powstałą masą napełniać formę

Moje domowe kucharzenie
Owsiane, wilgotne muffinki z wiśniowym środkiem 294

środku babeczek, natomiast kupny (który owoce miał zatopione w sporej ilości galaretki) "uciekał" górą i bokami pestki dyni i ziarna słonecznika zamiast kruszonki Muffinki przygotowuje się bardzo prosto. Tak prosto, że prościej chyba się nie da. Mąkę, otręby, płatki, wiórki, cukier, sodę, jajka, mleko oraz olej mieszamy w dużej misce widelcem na w miarę jednolitą masę i... To jest

Ratunku obiad
Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką (Marthy Stewart) 152

Proste, jednak rewelacyjne, najdelikatniejsze i najbardziej puszyste muffinki jakie jadłam. Jagody idealnie się z nimi komponują tworząc przepyszne, kuszące babeczki, a cynamonowa kruszonka zwieńcza dzieło niczym wisienka na torcie. Muffinki są bardzo proste w wykonaniu, a domownicy z pewnością będą nimi zachwyceni.   Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Składniki: Muffinki: (ok. 24 nieduże muffinki(...)szklanki cukru trzcinowego 3/4 łyżeczki cynamonu 115 g stopionego i ostudzonego masła szczypta soli Muffinki z Jagodami i Cynamonową Kruszonką Marthy Stewart - Sposób przygotowania: Masło ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy cukier - ciągle ucierając. Kolejno wbijamy całe jajko i żółtka. Wlewamy esencje (ew. cukier waniliowy), wsypujemy proszek do pieczenia, sól, a następnie (ciągle nie przestając mieszać) na przemian dodajemy

Słodka Strona
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 226

mojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako

moj przepis na
,,Truskawkowe szaleństwo stracciatella’’ 128

galaretkę wykładamy masę straciattele a na nią krem śmietankowy. Zmielone herbatniki mieszamy z brązowym cukrem i roztopionym masłem. Gotowym ciastem wylepiamy wierzch. Torciki wkładamy do lodówki lub zamrażarki na całą noc. Smacznego! Do wykonania torcików wykorzystałam foremki silikonowej o sześciu gniazdach. Forma silikonowa PÓŁKULE będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciasteczek, czekoladek lub babeczek. Wszystkie akcesoria

Podróż w kulinaria
Ciasta na Komunię Świętą 682

Wypełnione masą śmietankowo-czekoladową - słodką, ale tak pyszną, że trudno się im oprzeć!  Krajanka krówkowa z orzechami Kruche ciasto na spodzie i wierzch wypełniony chrupiącymi orzechami i polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?!  Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi

Moje Qulinaria
Babeczki kakaowe według Nigelii 136

Takie babeczki są łatwe do przygotowania,  może warto zrobić sobie do kawy lub herbaty, zachęcam :) Składniki : na (24 sztuk) 250 gram mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 240 gram miękkiego masła  250 gram cukru 4 łyżki kakao 4 jajka kilka łyżek mleka Przygotowanie : Wszystkie składniki prócz mleka miksujemy Wlewamy mleko i nadal miksujemy do otrzymania jednolitej masy Nakładamy

Proste Potrawy
Muffiny bananowe 282

Muffinki bananowe - pyszności - Wariacje na temat babeczek można ciągnąć w nieskończoność.  To jedyne ciastko, które daje tyle możliwości. Dziś wersja z bananami.                 ****************************************************************   Bananowe muffiny - przepis Składniki:  125 g masła w temp. pokojowej 125 g cukru 2 jaja  125 g mąki(...)dojrzałe banany szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Dodać rozkłócone jaja   - ciągle ubijając. Dosypać mąkę, mleko i rozgniecione banany. Szybko wymieszać. Nakładać do papilotek lub foremek.     Piec około 20-25 minut w 180 stopniach C. Aż się zarumienią

kolorowotorcikowo
Pomysł na... Creme Caramel z sosem karmelowym (Winiary) - opinia 124

Sama "babeczka" była trochę lepsza, ale i jej daleko to ideału.  Z podanych składników starczyło na prawie 8 silikonowych foremek. Składniki: 250 ml śmietanki 30% 250 ml mleka 50 ml gorącej wody "Pomysł na... Creme Caramel" Wykonanie:  W garnuszku zagotować mleko. Zawartość większej saszetki wymieszać ze śmietanką. Do mleka dodać śmietankę i mieszając doprowadzić do wrzenia. Masę przelać

Pasja Smaku
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 212

wanilii Wierzch: 2 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ze sobą w miarę sprawnie, formujemy kulę i schładzamy w lodówce przez 40 minut. Masę wyjmujemy i dzielimy na 5 równych części, które przekładamy do foremek na tartelki wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Dno nakłuwamy widelcem, wykładamy po małym kawałku papieru do pieczenia i przysypujemy(...)obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii (jeśli jest zbyt sucha można ją namoczyć przez 30 minut we wrzątku), miksujemy jeszcze chwilę. Krem przekładamy do środka babeczek i wyrównujemy powierzchnię, na której układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość przykrywamy tężejącą galaretką, którą rozrabiamy z połową zalecanej na opakowaniu wody. Wrzucamy do lodówki do stężenia. Z podanych proporcji

sama złodycz