marynaty kurczaka - 1000 przepisów (strona:26/67)

Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 266

przykład udaję się do ogrodu na wielkie grillowanie i zamierzam upiec takie oto szaszłyki! Może i Wy do mnie dołączycie? Proponuję Wam kruche i delikatne mięso z kurczaka, zanurzone uprzednio w ziołowej marynacie i nabite na patyk wraz ze słodkim i soczystym ananasem. Do tego chrupiąca papryka i czerwona cebulka, które nie tylko smakują, ale i cieszą oczy. Czy może(...)proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki na marynatę po prostu wymieszaj ze sobą. Szaszłyki ( na ok. 20 sztuk ) : 1 kg piersi z kurczaka 1 świeży ananas 3 czerwone papryki 6 czerwonych cebul garść siekanej kolendry lub pietruszki patyczki do szaszłyków Piersi umyj i oczyść

Food Square
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 162

obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy w niej kurczaka, starając się go bardzo dokładnie pokryć marynatą. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki. Zostawiamy na minimum 12h. W dniu obiadu filety lekko smażymy po 2-3 min z każdej strony, wkładamy(...)odrobiną oleju. Szybko smażymy, tak żeby zrobiła nam się pyszna glazura z octu i miodu. Na talerzu układamy rukolę. Skrapiamy olejem rydzowym, układamy buraki i posypujemy prażonymi pestkami dyni. Kurczaka wyciągamy, kroimy w plastry i układamy na soczewicy. Smacznego

ladykitchen
makaron z piersią kurczaka w szpinakowym sosie 152

łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy  sol, pieprz sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, nacieramy nią pierś kurczaka  i zostawiamy  w chłodnym miejscu na minimum  godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek, smażymy go przez minutę, dokładamy szpinak ( jeżeli

Miód i pieprz
Tradycyjne zapiekanki na bagietkach. Zapiekanki z kurczakiem, papryką i ogórkiem. 287

kroimy w kostkę lub plastry. Wkładamy do miseczki obsypujemy łyżeczką słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego i szczyptą soli. Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Mieszamy, aby nasza "marynata" pokryła w całości kurczaka. Ostawiamy na chwilę do lodówki (w tym czasie przygotowujemy resztę farszu). Wyciągamy i smażymy na oliwie z oliwek. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy

Słodkie okruszki
Grillowany kurczak 208

umyć, oczyścić i osuszyć, a następnie pokroić na dłuższe paski. W misce wymieszać ze sobą przyprawy, dodać sok z limonki i oliwę, a następnie do tak przygotowanej marynaty włożyć paski z kurczaka i dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do lodówki na około 1-2 godziny, do zamarynowania. Po tym czasie mięso ponakłuwać na patyczki do szaszłyków i zgrillować do zrumienienia

Plate of Joy
uda kurczaka z curry pieczone w rękawie... 153

łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, curry Royal Brand 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda 1 szklanka z podanych składników oprócz wody wymieszxać marynatę, natrzeć nią uda kurczaka, schować do rękawa, nie zawiązywać i do lodówki na 2 godziny do rękawa wlać wodę, zawiązać rękaw i włożyć do naczynia do pieczenia piec w 200 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 109

uddzielić od kości. Nie zrobiłam zdjęć jak to robić, dlatego odsyłam TUKiedy już poradziliśmy sobie z odfiletowaniem. Kurczaka układamy w naczyniu. Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka  i ziół robimy marynatę. Nacieramy mięso i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady. Robimy robimy

W kuchennym oknie Ewy
Skrzydełka zapiekane z cytryną (danie z piekarnika) 165

Jesień to czas na ciepłe i sycące posiłki. Ostatnio postanowiłam przygotować skrzydełka z kurczaka w lekko cytrynowej marynacie. Skrzydełka przyrządzone w poniższy sposób w smaku są cytrusowe i lekko słodkie. Takie danie możecie podać z kromką świeżego pieczywa, kaszą kuskus jak i domowymi frytkami .  Składniki na porcję dla 2 osób: co najmniej 0,5 kg skrzydełek z kurczaka

Ugotować
Roladki z kurczaka z pieczarkami, serem żółtym i suszonymi pomidorkami 491

kurczaka 25 dkg pieczarek, drobno pokrojonych 10 dkg sera żółtego, np. Goudy, Ementaler, morski 5-6 suszonych pomidorków z zalewy, pokrojonych w cienkie paski Do marynaty 2 łyżki oleju przyprawa FIX Knorr soczysty kurczak lub inne Przygotowanie Piersi z kurczaka dobrze umyć, oczyścić z błonek i chrząstek.  Przekroić na pół wzdłuż linii podziału i każdą część na 2 płaskie(...)podwójnej piersi mają  wyjść 4 płaty (w sumie będzie 8 płatów na 8 roladek). Płaty delikatnie rozbić, uważać by się nie rozpadły. Marynata. Do miski wlać 2 łyżki oleju, wsypać 3 łyżki przypraw do kurczaka. Wymieszać i włożyć płaty kurczaka.Po kilku godzinach na każdy płat układać: - po kawałeczku sera żółtego - pieczarki (wcześniej drobno pokroić i usmażyć na oliwie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Karkówka z warzywami 162

jeszcze lepiej sprawdzi się kurczak - którego nie trzeba tak długo marynować a i jego czas obróbki jest znacznie krótszy. Jeszcze kilka słów na temat samej marynaty. Jest przeznaczona głównie do marynowania kurczaka i wołowiny. Mięso, które w niej leżakowało nabiera lekko słodkiego a zarazem wyrazistego aromatu. Jednak pomimo, że przyrządzone w niej mięso wyszło bardzo smaczne, to nie zdecyduję się(...)ponieważ ma w swoim składzie o wiele za dużo cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Składniki: 4 małe kawałki karkówki (lub 2 duże) 1cebula 2 ząbki czonsku ok 3/4 szklanki marynaty do mięs Sempio Bulgogi ( De Care ) 1 opakowanie warzyw na patelnię sól, pieprz Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Mięso ułożyć w misce, posypać

My simple kitchen
Kurczak pieczony na piwie z warzywami 177

oliwy wymieszałem z sokiem z jednej cytryny, dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, otartą skórką z cytryny, szczyptą soli i szczyptą czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natarłem z zewnątrz kurczaka. Otworzoną puszkę piwa włożyłem do wnętrza kurczaka - niejako sadzając go na niej. Ziemniaki gotowałem w mundurkach w osolonej wodzie przez 10 minut. Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż

Wyprawy kulinarne
Pikantne skrzydełka z kurczaka 361

kilkukrotnie. Do grillowania tych skrzydełek grilla rozgrzewamy do średniej temperatury i grillujemy po 7 minut z każdej strony. Skrzydełka na ruszt powinno się wykładać bezpośrednio wyjęte z marynaty. Pikantne skrzydełka z kurczaka is a post from: naRuszcie.pl The post Pikantne skrzydełka z kurczaka appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Tagin Śródziemnomorski 159

cebula- pomidorki koktajlowe- oliwki czarne i zielone- pół opakowania sera feta- 1 łyżka kaparów- 8 listków świeżej bazylii- sól, pieprz oraz zioła prowansalskie SKŁADNIKI DO MARYNATY: (będziemy marynować w tym piersi z kurczaka)- pół szklanki sosu sojowego ciemnego- 1 łyżeczka pieprzu cayenne- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego- 1 łyżeczka pieprzu białego- 1 łyżeczka kurkumy- 1 łyżeczka curry- 1.5 łyżeczki ziół(...)prowansalskichPRZYGOTOWANIE:Najpierw przygotujemy marynatę, należy zmieszać wszystkie składniki razem w misce i włożyć do niej piersi z kurczaka, odstawiamy to na 20 min do lodówki.   Następnie kroimy wszystkie warzywa. Na dno naszego naczynie układamy cebulę, paprykę i selera naciowego pokrojonego w grube paski, kilka pomidorków koktajlowych oraz 4 ząbki czosnku, posypujemy to sola

Zainspiruj się kuchnią
szaszłyki z piersią kurczaka 148

łyżki oliwy  sól, pieprz ziołowy patyczki na szaszłyki marynata sól, pieprz 1 łyżka octu balsamicznego   1 łyżka  oliwy sposób przygotowania Pierś kurczaka dzielimy na niewielkie kwadraty i mieszamy ze składnikami marynaty, zostawiając w  na godzinę. Cebulę kroimy w cienkie krążki, papryki i boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę, razem z wyjętym

Miód i pieprz
Marynata miodowo- musztardowa 220

przyczyną mięso stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatny słodko- ostry smak doda mu prawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: pół szklanki oliwy z oliwek 4 łyżeczki naturalnego miodu  4 łyżeczki musztardy  pół łyżeczki(...)papryki sól do smaku  pieprz do smaku  Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania