marynata do piersi z kurczaka - 1212 przepisów (strona:35/81)

Domowe marynaty do kurczaka 96

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku  łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu Jogurtowa

The Slow Life Wife
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI 416

przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona bazylia, papryka słodka mielona, chili mielone, tymianek mielony, rozmaryn- ilość wedle upodobania patyczki do szaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą

Z Majeczką w kuchni
Domowe marynaty do kurczaka 63

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu

Menu Zdrowia
Kurczak w sosie musztardowym 167

przez długi czas cieszył się bardzo dużym powodzeniem. Mam nadzieję, że ten przepis także przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży por 2 szklanki śmietany kremówki 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli Sposób przygotowania: Oliwę łączymy z pieprzem cytrynowym

Pobite gary Barbary
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA ŁAGODNIE 154

pierś z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień grillujemy na rumiano z obu stron. http://www.alma24.pl

Z Majeczką w kuchni
Szaszłyki z egzotyczną nutą 159

puszki maślanka sól, pieprz papryka majeranek curry oliwa Wersja z pomarańczami Przygotowanie: 0,5 kg fileta z indyka lub 4 piersi z kurczaka należy pokroić w grubsze kawałki. Każdy kawałek nakłuwamy kilkakrotnie wykałaczką aby marynata mogła wniknąć do środka. Marynatę przygotowujemy łącząc ze sobą 2,5 cm imbiru startego na drobnej tarce, 2 łyżki miodu, skórke otartą z jednej poamarńczy

Kulinarna Patilogia
grillowanie 120

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
Szaszłyki drobiowo-wieprzowe. 326

ciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam szaszłyki drobiowo- wieprzowe i wszystkim bardzo smakowało. SKŁADNIKI: 1/2 kg. piersi z kurczaka 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej 3-4 małe cebule 1 średnia papryka  MARYNATA: szczypta bazylii, tymianku, oregano 5-6 ziaren pieprzu papryka ostra, sól trochę vegety powyższe składniki ucieramy razem w moździerzu, dolewamy

Kuchnia Beaty
Kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z ryżem i sałatką z rukoli 141

false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę do kurczaka pikantną, szczyptę oregano, szczyptę soli i drobno posiekany czosnek. Marynata ma być gęsta, więc nie używajmy zbyt dużo oliwy. Piersi nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na godzinę.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Pierś

Mój Smak na Życie
Pieczona pierś z kurczaka na pomidorach 226

Odchudzałam się z dietetykiem, nie sama... Więc posiłki są zbilansowane odpowiednio :)  Pieczona pierś z kurczaka na pomidorach SKŁADNIKI: - pierś z kurczaka - opakowanie pomidorków koktajlowych  - 8 ząbków czosnku - 1 mała cebula cukrowa - parę listków świeżej bazylii - sól, pieprz (opcjonalnie) MARYNATA: - 4-5 łyżek sosu sojowego - 1 łyżeczka: curry, kurkumy, ziół prowansalskich, chilli, pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, parę kropel

Zainspiruj się kuchnią
Grillowana pierś z kurczaka z chutney z mango 203

Grillowana pierś z kurczaka z rewelacyjnym chutney z mango, podana z kaszą jaglaną i sałatą. Lekko, zdrowo i pysznie.  Składniki: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 2 filety z kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku, starte 1/2 łyżeczki imbiru w proszku listki świeżego tymianku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól morska szczypta ostrej papryki Filety z piersi

Moja Galeria Smaku
Kurczak po meksykańsku 135

kukurydzy. Dla chętnych z żółtym serem. Bardzo smaczne danie i szybkie - samo przygotowanie trwa około pół godziny (oprócz wcześniejszej marynaty). Sycące, można je podać z ryżem, ale równie dobrze z kaszą kuskus czy jęczmienną. Polecam gorąco! 1 podwójna pierś z kurczaka puszka pokrojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 torebki ryżu 2 ząbki czosnku kilka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Grillowana tortilla z kurczakiem teriyaki – dookoła świata 236

pojedynczych filetów z piersi kurczaka kilka kawałków boczku wędzonego dla smaczku mała cebula kawałek świerzego ogórka kilka rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej liście mizuny w różnych kolorach i kształtach ( musztardowca lub mix sałat, jeśli nie macie – warto jednak wyhodować tą roślinkę , jest bezobsługowa , śliczna i smaczna ) pomidor śliwkowy trochę drobno tartego sera – parmezanu marynata : 4 łyżki sosu teriyaki(...)łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżeczka – czubata, mielonej , ostrej papryki ( lub słodkiej jeśli wolicie łagodne ) Kurczaka warto przygotować przynajmniej dobę wcześniej , żeby porządnie naciągnął marynatą , wtedy pozostanie soczysty i aromatyczny . Składniki marynaty mieszamy ze sobą , zalewamy nimi filety z piersi i wmasowujemy palcami ,żeby równo rozprowadzić marynatę . Wstawiamy w pojemniku do lodówki . Składniki na sos umieszczamy w małej miseczce

Ogrodnik w podróży
Sałatka z grillowanym serem camembertem i smażonym kurczakiem 171

oregano kawałek imbiru 2 cm 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 3 gałązki zielonej pietruszki 1 łyżka masła Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy na małe kawałki kostka lub paski. Marynujemy w marynacie ( oliwa, masło, liście bazylii 6, liście oregano 6, pietruszka, 5 ząbków czosnku, imbir, sok z cytryny, przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy

ClauditteMissCooking
Pierś z kurczaka w cieście majonezowo-musztardowym 346

Kolejny zaległy przepis..podpatrzony gdzieś w necie..prawdę  mówiąc tą pierś robiłam w marynacie[ przepis w następnym poście], ale jest tak smaczna, że można zjeść i taką..z jakimś sosem np.czosnkowym..Pamiętacie o konkursie ? zapraszam.. 1 duża pierś z kurczaka  przyprawa udko pieczone Składniki na ciasto:  2 jajka  2 łyżki mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania