marchewkowe - 3019 przepisów (strona:171/202)

Tydzień w moim telefonie XXXVI 65

była w tym tygodniu   * wybieramy się do ZG  * gorąca herbata na chorowanie to dobra rzecz  * wystawa chyba owadów w ZG   * ciacho z S - marchewkowe - było smaczne * taka miseczka do zdjęć   * dużo talerzy na piknik  * mała księżniczka skończyła roczek  * kolejna nagroda w konkursie   * zaproszenie na roczek Oli już dawno dostaliśmy

Magiczne Życie Marty
Konfitura marchewkowo-pomarańczowa 212

pomarańczy. A do czego ją użyłam? Została pączkowym nadzieniem! Tak, dziewczyny wczoraj jadły pączki, z marcepanowymi marchewkami, pokryte pysznym lukrem królewskim z lekką nutką cytryny i nadzieniem z konfitury marchewkowej. Przepis na najlepsze domowe pączki znajdziecie pod linkiem. Padło wiele pytań o przepis, zatem przepis już dzisiaj ze specjalną dedykacją dla krakowskich Karotek! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Ciasto Kubuś 4178

się składać tylko z niej. Jeżeli robimy to ciasto po raz pierwszy, warto przygotować małą foremkę lub spróbować, jak smakuje budyń ugotowany na soku Kubuś, gdyż jest on mocno marchewkowy w smaku i nie każdego zachwyci. Ciasto Kubuś robię zazwyczaj w tortownicy o średnicy 21cm lub większej, tym razem przygotowałam je w foremce o wymiarach 25x14x7cm, żeby pokroić w kwadraty

Smakołyki Bereniki
TORT STRACIATELLA - bardzo szybki. 293

Masz ochotę na coś słodkiego. Ale nie na głupiego batonika, cukierka czy ciasteczko. Nie na domowy sernik ani na kawałek ciasta  marchewkowego. Nie na zwykły biszkopt z galaretką.. Ale na coś zupełnie innego. Co szybko i łatwo przygotować,  a jest królewską, pyszną, błogą, rozkoszną chwilą słodkiego zapomnienia. Taki właśnie jest ten tort. Banalne składniki, w miarę szybkie

W kuchni Karmel-itki
KRUCHY PLACEK Z KUBUSIOWĄ MASĄ. 214

podpiekam  przez 10 minut, aż się nieco zezłoci. Wyjmuję z pieca. W tym czasie zagniatam kruszonkę, tak samo, jak ciasto kruche. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Sok marchewkowy ( 900 ml - duża butelka ) wlewam do rondelka,  wsypuję cukier. Zagotowuję. W tym czasie do pozostałego soku wsypuję budyń, dokładnie rozrabiam. Kiedy sok w rondelku się zagotuje,  wlewam rozrobiony

W kuchni Karmel-itki