kości cielęcych, 4 marchewki, 2 pietruszki, seler, 4 cebule, 3 ząbki czosnku, 5 listków laurowych, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, kilka gałązek tymianku, kilka gałązek natki pietruszki, oliwa, Kości opłukać, osuszyć i ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na godzinę. Warzywa dokładnie umyć, pokroić w kawałki, ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić
królestwo garówdodałam także szczypiorek. Inne surówki: Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchew 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku 4 łyzki oleju rzepakowego cukier do smaku
Moja smaczna kuchniamąki owsianej ( zmielonych płatków owsianych) - 2 łyżki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie : Daktyle zalać wrzątkiem na 10 minut następnie zmiksować na drobne kawałki z marchewką ( blenderem, maszynką do mielenia mięsa) następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, piec ok 30 minut w temperaturze 180 stopni, ciastka wyciągać z papilotek dopiero jak wystygną bo na gorąco mogą być za miękkie
zdrowa vege kuchniakawałki ryby były całe i piękne. Ryba ma być usmażona. Dodamy warzywa, sos pomidorowy i ryż a powstanie smaczne danie. Składniki: -1 kg dorsza -3 cebule -2 marchewki -czerwona papryka -10 dkg ryżu ( ugotować na sypko ) -puszka krojonych pomidorów -sól, pieprz, słodka papryka -pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi lub majeranek -olej -2 łyżki miodu -sok z cytryny
Maminek kulinarnywarzywa zmiękną i odparuje nadmiar sosu. Wykładamy na podpieczone ciasto. Pozostałe składniki: 1 duża marchew kilkanaście czarnych oliwek mozzarella Marchew obieramy i przy pomocy obieraczki do warzyw formujemy z marchewki wstążki. Należy je 3 min. pogotować i następnie wrzucić do naczynia z zimną wodą – odsączyć z jej nadmiaru i na tarcie ułożyć coś na kształt różyczek. Dodać oliwki, położyć
kuchcikowniazrobienia, gdyż potrzebujemy dobrych, suszonych grzybów na wywar i ...warzywek. Grzyby płuczemy, moczymy zostawiając na noc. Nie wylewamy wody z grzybów ,ale dolewamy wodę przefiltrowaną i gotujemy z marchewką startą na grubych oczkach, czosnkiem przetartym przez praskę. Możemy dodać sól albo kostkę rosołową. Dodajemy na koniec oliwę z oliwek, u mnie Olitalia od Index Food i wsypujemy łazanki
Z Kuchni Do KuchniSzybkie, 5 składników, pyszne, zdrowe, smażone bez tłuszczu placuszki z marchwi z sosem jogurtowo - koperkowym będą pysznym śniadaniem albo obiadem. Sama nie przypuszczałam że z samej marchewki tak pyszne placki powstaną, zapraszam. Placuszki z marchwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczekamy po długiej zimie, i chociaż przyrządzam ją z warzyw ubiegłorocznych ( marchew, pietrucha, ziemniaki ) - smakuje po prostu jak wiosna :) Polecam i zapraszam po przepis . Zaczynamy: Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka 4 ziemniaki mała główka kalafiora i brokuł pół główki białej kapusty Przyprawy- pieprz, papryka, sól, natka pietruszki 2-3 udka kurczaka Wykonanie: W dużym garnku gotujemy
Smaki EdytyPolecam i zachęcam do wykorzystania przepisu , a gdy zostanie nam ryż z innego obiadu- rewelacyjnie możecie wykorzystać go w dzisiejszym obiedzie. Zaczynamy : Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 marchewki 1 czerwona cebula 1 mała puszka groszku 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/3 szklanka ryżu długoziarnistego sól, pieprz ,papryka
Smaki Edytyplastrów wędzonego boczku lub ogonówki, szynki, itp. Dosłownie 40 minut i mamy gotową pyszną zupkę. Przepis na ok.6 porcji. Składniki: - 900g mrożonego groszku - 200g włoszczyzny w słupki (lub starta marchew, pietruszka, por,seler) - ok. 1l wody - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - sól, świeżo mielony pieprz - kilka plastrów boczku, ogonówki, itp. (u mnie 6 plastrów wędzonego schabu) - 2 łyżki oleju
Smaczne Zdroweteraz są tylko pysznym wspomnieniem (prócz produktów fermentowanych). Choć akurat nietolerancji laktozy się spodziewałam, obserwując występujące objawy. To samo z owsem, skrobią ziemniaczaną, kukurydzą, ryżem, ziemniakami (także bataty), marchwią, pietruszką, niektórymi ziołami, koperkiem, szczypiorkiem, cytryną i limonką (oraz wszelkimi cytrusami) i wszystkimi suszonymi owocami , czego zapewne nigdy bym się nie domyśliła. Muszę też na okres kilku tygodni całkowicie zrezygnować
W kuchni Karmel-itkimojej mamy a zupa naprawdę kojarzy się z dzieciństwem i pysznymi obiadkami u mamy. Krupnik Składniki: udko z kurczaka, 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej, 3-4 ziemniaki, 2-3 marchewki, pietruszka, mały seler, 5 ziarenek pieprzu, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, łyżeczka wegety, sól, pieprz, woda, natka pietruszki. Wykonanie: Warzywa (oprócz ziemniaków) i udko obieramy ze skóry, myjemy
paapilotkaablogu pomysł na szybką pastę nie tylko do kanapek. Wytrawną masą można również wypełnić kruche tartaletki i zaserwować na imprezie. Doskonała przekąska z nutą słodyczy, którą nadają bataty oraz marchewki, przełamana wędzonym posmakiem makreli. Jak dla mnie bomba ! Do tego lekka wiosenna surówka ! Mmmmm.... Pasta z pieczonych batatów i makreli wędzonej Składniki: 1 batat (surowy; około 400g); 1 marchew (surowa
Życie na widelcunastępnie mi zagląda do talerza. Dlatego ostatnio całkiem często ją gotuje. Składniki: 4 - 5 skrzydełek z kurczaka lub jedno niewielkie skrzydło indycze (indyk jest zdrowszy da dzieci) 1 średnia marchewka 1/2 średniej pietruszki kawałek pora (4 - 5 cm) 4 - 5 ogórków kiszonych (najlepiej własnej produkcji) 1 - 2 ząbki czosnku 1 - 2 łyżeczki masła śmietana 18% (dla młodszych dzieci polecam
Kuchnia po mojemuwykorzystując pieczenie tradycyjne z termoobiegiem. Tak przyrządzoną rybkę serwuję dziecku z różnymi dodatkami, np. puree ziemniaczano - pietruszkowym ze szpinakiem. Dziś były to leniwe Babci Hani z miksowanymi, gotowanymi warzywami (marchew, pietruszka, kalarepa). Dzisiejszy obiad Maksia w pełnej okazałości Smacznego
Kuchnia po mojemu