marchewka - 20163 przepisów (strona:1085/1345)

Zupa kukurydziana z grzankami 183

używając mrożonych ziaren kukurydzy. Najlepiej smakuje z ziołowymi grzankami... Składniki: 1 opakowanie mrożonej kukurydzy lub ziarenka z 3 ugotowanych kolb 2 kremowe ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 mała marchew 1 mała cebula  1/2 selera 3 łyżki posiekanej natki lub koperku łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej łyżeczka przyprawy curry szczypta chili sól, świeżo mielony pieprz 2/3 szklanki słodkiej śmietanki

Czerwień i błękit
Sałatka z kalafiorem 243

odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy go w różyczki, a je następnie siekamy. dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekany koperek i majonez. Mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dekorację zrobiłam z marchewki, z plasterków powycinałam wkoło małe trójkąty

Aga w kuchni
Mix warzyw podany z ryżem 217

wszystko z nutą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ...mmm... cóż więcej można powiedzieć :) Składniki: 2 piersi kurczaka 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej 1 czerwona papryka 10 pieczarek 6 marchewek 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasolki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis 1 łyżeczka curry indyjskie szczypta soli morskiej prowansalskiej Kamis szczypta

Aga w kuchni
Grochówka 122

Składniki: 500 g grochu łuskanego Kupiec, 3 litry zimnej wody, 700 g żeberek, 1 kiełbasa, 200 g boczku, 4 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 selera, 3 ziarenka ziela angielskiego Kamis, 3 liście laurowe Kamis, 4 ziarenka pieprzu Kamis, sól morska Kamis, majeranek Kamis. Przygotowanie:          Groch dokładnie przepłukujemy i moczymy. Żeberka zalewamy zimną wodą

Aga w kuchni
Ciasta 151

jabłkiem Czekoladowe jajka Fale dunaju Jabłecznik z bitą śmietaną Kruchy placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno

Aga w kuchni
Przekąski i dodatki do potraw 181

Bigos Buritto Ciabatta z oscypkiem i pomidorami   Galantyna Glazurowane marchewki Grissini z tymiankiem Grzybki Jajko na bekonie i rukoli Kapusta z grzybami Klops z papryką Koreczki na imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto

Aga w kuchni
Boże Narodzenie 246

białkach Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Marcepanowe ciasteczka Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny  Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Piernik z marchewką Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Kompot z suszonych owoców Łosoś i pstrąg

Aga w kuchni
Penne w sosie szpinakowym 137

jest, by karmić go piersią, bo mleko mamy jest najlepsze:)  A  co za tym idzie... oczywiście dieta mamy... wszędzie tylko słyszę, że powinnam jeść gotowanego kurczaka i marchewkę, ale ile można? Czemu nikt nie mówi o szpinaku? Postaram się każdej świeżo upieczonej mamie urozmaicić menu i zaproponuję Wam kilka przepisów, oczywiście z ograniczoną ilością przypraw :) Składniki

Aga w kuchni
Risotto z dynią 159

Spróbowałam wykonać ponownie tym razem z dynią. Wiadomo jesień, a na nią sezon jest w pełni. Składniki: 100g ryżu do risotto 100g dyni (po obraniu) cebula 600ml bulionu warzywnego (marchewka, pietruszka, seler) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z masłem lub olejem dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dynię. Smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy ryż

Truskawkowa Fiesta
Duszone nóżki królika z puree ziemniaczano kalafiorowym. 164

Składniki : 8 nóżek z królika 2 duże cebule 2 marchewki 1 duży kalafior 7 ziemniaków 50 ml oleju 100 ml mleka sól pieprz Przygotowanie: Kalafior i ziemniaki myjemy, osuszamy, oczyszczamy i wkładamy do garnka z osoloną (1 łyżka soli) wrzącą wodą, i gotujemy do miękkości. W innym dużym garnku smażymy na rozgrzanym tłuszczu w pół-talarki pokrojoną cebulę

Kuchnia Łukasza
Surówka Coleslaw. 343

smaczna. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tej superowej przekąski. Składniki: 500 g białej kapusty duża marchew 2 łyżki octu 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie:  Kapustę i marchewkę szatkujemy na cienkie plasterki. Dodajemy ocet i wyrabiamy wszystko, aż warzywa puszczą sok. Po tym kapustę i marchew myjemy w zimnej wodzie i odsączamy. Surówkę solimy , pieprzymy i dodajemy majonez

Kuchnia Łukasza
Lazania (Lasagne). 195

jest bardzo lubiane i dlatego bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu. Składniki: Płaty do lazanii 100 g sera Sos: 700 g farszu wieprzowego 100 g cebuli 75 g marchewki 500 g pomidorów 2 łyżki sosu pomidorowego 0,5 szklanki bulionu sól, pieprz Beszamel: 100 g masła 2-3 łyżki mąki pszennej 1 l mleka  sól, pieprz Przygotowanie

Kuchnia Łukasza
Zupa z dyni i warzyw. 169

śmietanką, płatkami migdałowymi i świeżym selerem naciowym. Podajcie z grzankami z bagietki prowansalskiej i macie obiad jak w najlepszej restauracji ;-))) SKŁADNIKI NA ZUPĘ Z DYNI: - 1 seler naciowy - 2 marchewki - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 3 szklanki puree z pieczonej dyni  - 500 ml wody - świeży imbir - chili W garnku rozpuść masło, zeszklij cebulkę i seler, zalej wodą

SMYKWKUCHNI
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym 1152

rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i  surówka z kalarepki i marchewki

Monia miesza i gotuje
Klasyczna pomidorowa z ryżem 311

myśl pomidorową mojej babci. Gęsta, tłuściutka, delikatnie kwaśna. Najlepiej smakuje po około godzinie od przygotowania :) Składniki: 2 l wody 1 ćwiartka kurczaka kawałek pora kawałek selera 2 marchewki 2 kostki rosołowe 1 pietruszka 200 g koncentratu pomidorowego 200 g śmietany 30%  + do podania: biały ryż wedle uznania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie:  Do garnka

My Culinary Art