marchewka - 20163 przepisów (strona:1015/1345)

Miruna panierowana na piatkowy obiad 213

lodówki) Tak przygotowane rybki obtoczyłam najpierw w mące, potem roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam z obu stron na rumiano. Ot i gotowe :) Podałam z ziemniaczkami purre i duszoną marchewką. Smacznego :) Oczywiście miałam pomocnika przy przygotowywaniu obiadu. On bardzo sobie ceni rybkę, zwłaszcza surową. Teraz już przygotowany na poobiednią drzemkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Kapuśniak. Kwaśnica na szybko. 199

trochę warzyw. I powiem szczerze wyszła znakomita zupka, syta i pożywna. Obiad jednodaniowy. Składniki - wywar mięsny 2 litry - kapusta kiszona 30 dkg. - kiełbasa cienka - boczek wędzony 15 dkg. - marchewka, pietruszka, kawałek selera, - majeranek,kminek mielony - listek laurowy,ziele angielskie Wykonanie Wywar zagotowałam, dodałam do niego warzywa, kiełbasę i boczek. Kiedy warzywa zmiękły,dodałam drobno pokrojoną kapustę kiszoną i wszystkie przyprawy

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 173987

stronie   i na stałe weszły do naszego menu Pasują i na obiad i na kolację. U mnie dziś na obiad były w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i surówki z marchewki. Oto moja wersja. Polecam :) Składniki ( na 10 sztuk kotlecików średniej wielkości - jajka ugotowane na twardo 9 szt. - jajka surowe 2 szt. - zielona cebulka pół pęczka - bułka tarta - domowa wegeta,czosnek

Kuchnia z widokiem na ogród
Barszczyk czerwony z marynowanych buraczków. 219

zamarynowałam niedawno,dzisiejszy barszczyk jest z buraczków przetworzonych w poprzednim sezonie. Polecam :) Składniki - słoik marynowanych buraczków* - żeberka surowe wieprzowe ok. 30-40 dkg - kawałek wędzonego boczku ( lub innej wędzonki ) - marchewka, pietruszka, kawałek selera - cebula, czosnek - ziele angielskie,listek laurowy - domowa wegeta, sól, pieprz, kminek mielony, majeranek  * przepis na buraczki marynowane tu : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/11/buraczki-marynowane-w-caosci-cae-mae.html Wykonanie Wypłukane żeberka wraz

Kuchnia z widokiem na ogród
Kapusta kiszona na ciepło z boczkiem i suszonymi grzybkami. 229

schabowe, kotlety mielone, czy żeberka duszone. Ale w/g minie najlepiej smakuje w parze z smażoną kaszanką lub duszonym golonkiem. Polecam :) Składniki - 0.5 kg kapusty kiszonej ( może być z dodatkiem marchewki ) - garść suszonych grzybków - 5 dkg boczku wędzonego - 1 szt. cebula - listek laurowy, ziele angielskie, kminek mielony, koperek, sól i pieprz do smaku - łyżka mąki Wykonanie  Kapustę kiszoną kroję drobniutko

Kuchnia z widokiem na ogród
Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym 105

Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy 1 łyżka Vegety Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy.  Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem

VioletoweKucharzenie
Mięsno warzywny kociołek 152

kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Wątróbka duszona z warzywami 220

mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju w garnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu

VioletoweKucharzenie
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 414

Delikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup.  2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo

VioletoweKucharzenie
Smażony dorsz (ryba) w tempurze 196

pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące. Tempurę mieszamy z wodą, tak by miała konsystencję gęstej śmietany i obtaczamy w niej rybkę. Smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu. Podajemy z glazurowanymi marchewkami

Aga w kuchni
Szybkie danie dla studenta za 2,50 zł/os. 253

osoby. Ryż z warzywami, soczewicą i makaronem babuni :) (4 osoby - 9,90 zł) Składniki: 1 torebka ryżu parboiled, 100 g 1 puszka soczewicy 8 pieczarek 1/2 opakowania warzyw mrożonych (marchewka, groszek, zielona fasolka) 2 ząbki czosnku 1/3 opakowania makaronu babuni (cieniutki jak do rosołu) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego trochę kiełków, np. brokuła oliwa z oliwek pieprz, sos chili, sos sojowy

vegetanie
Zupa szczawiowa z lanymi kluskami i karmelizowaną fasolką szparagową. 202

idealnie zbalansowało smak i mogę stwierdzić, że to jedna z moich ulubionych zup jest od dziś. Czego użyłem? Do bulionu: -kawałek wołowiny (antrykot) -szyja indycza -skrzydełko indycze -4 marchewki -3 pietruszki -pół dużego selera -dwa ząbki czosnku -por cały -kawałek kapusty włoskiej -cebula opalona -natka pietruszki -sól -ziele angielskie -liście laurowe -pieprz czarny ziarnisty Mięso umyte zalewamy zimną wodą, doprowadzamy

BaRepas
PIEROGI LENIWE Z BATATÓW. BEZGLUTENOWE. 156

pasują najlepiej. Gładkie, delikatne, trwałe (nie rozwalają się w wodzie/na talerzu itd.). Można je podgrzewać, można jeść na drugi dzień. Możemy więc stwierdzić, że jedliśmy jadalną plastelinę o smaku marchewki. Matko. Brzmi jak nowa seria opowieści Plastusia. Odcinek "O kuchnia!".  Z leniwymi jest trochę jak z plackami ziemniaczanymi - każdy je je inaczej, z innym dodatkiem. Te przetestowałyśmy: - z masłem

Wypisz Wymaluj
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku 295

Garnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej i nie gorącej W tym czasie dorsza delikatnie oprószamy solą - odstawiamy Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę Marchew i ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę Do wymoczonego garnka, na dno, układamy warzywa Zalewamy bulionem warzywnym Na wierzch układamy dorsza... ... i układamy na wierz masło Przykrywamy i wkładamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Surówka z kiszonej kapusty 259

soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w  drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew i jabłko. Dodajemy olej i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity