./skórka powinna być chrupiąca, a ziemniak wewnątrz upieczony/. W międzyczasie: -Rozgrzać na patelni pozostałą oliwę , wsypać pokrojoną cebulę, delikatnie zeszklić. -Dodać drobno pokrojoną marchewkę ,seler i listki szałwii. -Całość podsmażyć kilka minut, wlać wino , a po odparowaniu alkoholu wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. -Wymieszać i dusić na małym ogniu ok.30 minut
Zakamarki mojej kuchnijeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo. SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko (L) 3 cebule 1 duża marchew 1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba 1 papryka 15 dag małych pieczarek 2 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu 10 dag drobno startego żółtego sera 1 łyżeczka soli
Kto ugości moich gości?duża cebula 2 marchewki pietruszka 2 większe ziemniaki 2 łyżki masła śmietana sól, pieprz Marchewkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Do lekko gotującego się bulionu dodać podsmażoną marchew i pokrojoną w kostkę pietruszkę. W tym samym czasie podsmażyć na maśle cebulę i kurki. Dodać do bulionu cebulę z kurkami oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i podgotować na małym ogniu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!próbuję w tym temacie z nim konkurować ;) Obecnie leżę przeziębiona i wracam myślami do tego obiadu - pysznej, idealnie wypieczonego kawałka mięsa wołowego z pieczonymi ziemniakami i warzywami, glazurowaną marchewką i sosem ze zredukowanego czerwonego wina. Niebo w gębie, po prostu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!oleju. Cebulę zdjąć z patelni, wrzucić na nią pokrojoną w kostkę wołowinę i zrumienić z każdej strony. Dodać podsmażoną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w krążki marchew po czym przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas, przez 5-10 minut aż papryka się lekko zrumieni. Dodać bulion, przecier pomidorowy, liście laurowe, obie papryki i gotujemy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wiele innych przypraw ze sklepu Rafex [ polecam - duży wybór różnych przypraw ] i musiałam ją od razu wykorzystać.W skład tej przyprawy wchodzą :imbir, cytryna grys, majeranek, curry, marchewka, czosnek granulowany, kminek, kozieradka, sól, pietruszka, gorczyca oraz kolendra .U mnie akurat jest to wątróbka wieprzowa,ale może być i drobiowa .. wątróbka wieprzowa mąka cebula przyprawa do wątróbki
Moje domowe kucharzenieWyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową. Zostawiamy przykryte, aby odpoczęły min. 5 minut. Kroimy w plastry i przekładamy na talerze. Podajemy np. z ziemniakami puree i gotowaną marchewką lub z Salsą z mango i chilli. The post Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaśredni burak (najlepsze do soków są podłużne) 2 marchewki 3 jabłka odrobina świeżo wyciśniętego soku z cytryny pół łyżeczki dobrej oliwy extra virgin lub oleju (opcjonalnie) Przygotowanie: Marchew i buraka obrać, umyć. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, umyć i pokroić w ćwiartki. Przy użyciu sokowirówki lub wolnoobrotowej wyciskarki wycisnąć sok, przelać do szklanki. Dodać sok z cytryny, oliwę, wymieszać
Moja Delicjałatwo i szybko. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w sokowirówkę. Jeśli dodacie do takiego soku odrobinę oleju dobrej jakości (np. oleju lnianego), przyswoicie więcej witamin. Składniki: (2 porcje) 0.5 kg marchwi 1 kg jabłek sok z połowy cytryny 1 łyżeczka oleju dobrej jakości (opcjonalnie) Przygotowanie: Jabłka i marchewki umyć, obrać. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. Przy pomocy sokowirówki wycisnąć
Moja Delicjaśliwki lub 2 plasterki suszonego jabłuszka suszone i dwa plasterki suszonej gruszki - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki majeranek - 1/4 łyżeczka ziół prowansalskich - mniej niż połowę kostki rosołowej - 1 marchewka - 1/4 selera - pół białej części pora - 1 pietruszka - łyżka mąki - ocet do smaku ( ja wlałam 1/2 łyżki) - 2 łyżki śmietany Wykonanie: Myjemy mięso, wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody
Tanio szybko zdrowogram grochu łuskanego żółtego -cebula -łyżeczka sosu sojowego -mała garść cukru -sól, pieprz, majeranek -ząbek czosnku -kawałek czerstwej bułki pszennej Groch bez soli gotujemy do miękkości, przecedzamy. Bulion z marchewką i pietruszką, które zostały po jego ugotowaniu doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przecedzony groch. Gotujemy kilka minut. Miksujemy wszystko blenderem. Dodajemy soli, pieprzu i majeranku oraz ząbek przeciśniętego czosnku. Raz jeszcze
BaRepasobiad, oczywiście jeżeli od czasu do czasu jesteśmy w stanie zadowolić się czymś, co nie jest obiadem na ciepło. Składniki: – opakowanie miksu sałat (ja użyłam takiego z dodatkiem marchewki) – 4 jajka ugotowane na twardo; – 10 dag żółtego sera; – 200 g pomidorków koktajlowych; – 1/2 ogórka; – 1/2 czerwonej papryki Sos: - 6 łyżek majonezu; - 2 ogóreki konserwowy
dom-agi.plteż inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli lub 1 kostka bulionu warzywnego (do gotowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaku 60 g mąki 1 starta marchewka 1 mała cebulka 5 plasterków sera żółtego 80 ml mleka Olej do smażenia Wykonanie : Kukurydzę odsączyć na sitku , marchew i cebulkę zetrzeć na tarce jarzynowej, ser pokroić w kosteczkę, dodać żółtka i przyprawy. Wlać mleko , dodać mąkę z sodą i wymieszać. Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem możecie zamiast
Sama słodycz i szczypta chili