maliny - 13477 przepisów (strona:588/899)

Tradycyjne cienkie naleśniki 134

natłuszczania patelni przykładowe dodatki: 200 g naturalnego kremowego twarożku szklanka jagód łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki masła orzechowego na polewę   duszone owoce ricotta z malinami soczewica z pomidorami szpinak z fetą Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą do powstania gładkiej masy, bez grudek. Na lekko natłuszczoną patelnię wylewamy chochelkę masy. Rozprowadzamy cienką warstwę po całej patelni

Mienta blog
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 131

zniknęło jeszcze szybciej, aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek... Kto z Was spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki

Di gotuje
Terrina z jeżyn w winie muscat i jogurtu greckiego 106

atem rządzą zdecydowanie lekkie desery z owocami. Gdy stragany uginają się pod naporem jeżyn, malin, czy jagód bardzo często robię z nich galaretki. Moim ulubionym sposobem na przemycenie owoców są terriny na białym winie. Lekkie, orzeźwiające i wprawiające w dobry nastrój. ;) Tym razem, przygotowując terrinę, zatopiłem w niej jeżyny w słodkim musującym winie muscat. Dolną warstwę zrobiłem zaś z jogurtu

Food Square
Ananasowe smoothie bowl 139

orzeźwiające śniadanie. Smoothie bowl gwarantuje pyszny i pełen witamin początek dnia.  Z podanych proporcji otrzymacie jedną miseczkę słonecznego smoothie. 2 banany 1/2 świeżego ananasa garść borówek garść malin łyżka wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki nasion chia Ananasa i banany obrać i pokroić. Przełożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładki mus. Smoothie wlać do miseczki, udekorować owocami i posypać wiórkami

Smakołyki Asi
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 120

cukier, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonego ciasta *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania tartą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym i owocami 149

jajko (można dodać 2) olej do smażenia   Farsz: 1 budyń czekoladowy 40 g bez cukru 2 - 3 łyżki cukru 500 ml mleka 2% owoce (u mnie borówka i malina) polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wbijam jajko, dodaję wodę i miksuję. Następnie dodaję cukier, porcjami mąkę naprzemiennie z mlekiem. Jak uzyskam odpowiednią konsystencję, to naleśniki smażę

kruche babeczki
Sernik na zimno z galaretką mix owoców 117

kopiaste łyżki cukru pudru, 2 opakowania żelatyny - fix do deserów na zimno (2x60 g), 200 ml mleka, galaretka owocowa: 500 kg mieszanki owoców: jagody, jeżyny, truskawki, maliny, 1 mały banan, 2 galaretki przeźroczyste smak cytrusowy, 500 ml wody, ewentualnie cukier puder do smaku. Przygotowanie: masa serowa: Przygotowujemy formę, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Śmietankę ubijamy z fiksem

Moniki Smakołyki
ciasto francuskie z budyniem i owocami 176

Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :)  Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu  1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :)  formę wysmaruj masłem i rozłóż na niej

Gotowanie z pasją
Ciasto z kremem i jeżynami 839

Puszysty biszkopt, frużelina z kwaskowych jeżyn i słodki krem budyniowy - oto składowe ciasta idealnego ;). My się nim zajadaliśmy. Od razu podpowiadam, że jeżyny można zastąpić np. malinami, jagodami/borówkami amerykańskimi lub wiśniami. W wersji jeżynowej podbiło nasze serca i oczywiście podniebienia ;). Bardzo polecam!  Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej ( 160 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( 10 g ) 6 dużych jajek

Opowieści z piekarnika
Ciasto ze śliwkami 270

widać wiąże się z wcześniejszym sezonem na każde z owoców. I tak też mam kosze pełne między innymi jabłek, gruszek i śliwek, zaś na krzakach pełno jest malin i jeżyn. Dzisiaj miałam ochotę zdecydowanie na coś słodkiego, dlatego upiekłam bardzo proste, a zarazem pyszne ciasto śliwkowe. Osobiście uwielbiam takie smaki. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego

Passions hobbies life
Ptysie z ciasta parzonego z nadzieniem i owocami! Deser na gorące lato! 126

śmietany 36% (schłodzonej przez kilka godzin w lodówce- wtedy masz pewność, że się ubije na sztywno!) - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 -4 łyżki cukru pudru sezonowe owoce: maliny, borówki, jeżyny Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i dalej ubijaj dodając po łyżce serka mascarpone. Całość wygląda tak: Na połówkę ptysia nakładamy masę i owoce, przykrywamy górą ptysi i gotowe

SMYKWKUCHNI
Schmandtorte. Niby sernik na kwaśnej śmietanie. 148

porcjami śmietanę i miksujcie do połączenia składników. Ja dodaję jeszcze dodatkowo płynną wanilię i inne cuda. Tak przygotowaną masę wykładamy na blachę i wyrównujemy. Na wierzch kładziemy owoce – maliny i borówki, śliwki, ananas i borówki, mandarynki z puszki, te wszystkie warianty próbowałam i były świetne. Pieczcie w rozgrzanym do 150 stopni piekaniku przez ok 90 minut

Szybko Tanio Smacznie
Jaglana granola z owocami lata 93

wsyp do miski, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i wsyp na blachę, wyrównaj. Piecz aż granola zacznie ładnie brązowieć i stanie się sucha. Serwuj z musem jagodowo-jabłkowym, z dodatkiem malin i miety. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Lodowe miseczki 107

mniejszą. Najlepiej, żeby średnica wewnętrzna większej miski była większa o ok. 0,5 cm od zewnętrznej średnicy mniejszej miski. Potrzebujemy również owoce takie jak czerwony grejpfrut, cytryna, granat, jeżyny, maliny oraz np. liście mięty czy jadalne kwiaty o żywych kolorach (nagietek, aksamitka). Owoce kroimy w plastry o grubości ok. 3 mm. Jeden z plastrów, np. grejpfruta kładziemy na spodzie dużej

Kate's Kitchen
10 przepisów na orzeźwiające sałatki 145

rzodkiewką Sałatka z kaszy bulgur z jajkiem, fetą i oliwkami Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka makaronowa z owocami i mozzarellą Sałatka z pomidorami i malinami Sałatka z kaszy jęczmiennej Sałatka makaronowa z mozzarellą Surówka z kapusty

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania