malinowe - 6058 przepisów (strona:40/404)

Sernik na zimno malinowo-śmietankowy 150

lecie pokochałam serniki na zimno i choć robiłam już ich wiele to właśnie malinowo śmietankowy z wyczuwalną nutą kakao bardzo mi zasmakował. Delikatny rozpływający się w ustach, a na końcu lekka chrupkość ciasta kruchego...mogę zajadać. Zapraszam...   Na ciasto: 140 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 żółtko(...)serka naturalnego ja dałam z wiaderka pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny plus 3 łyżki wody Mus malinowy 500 g malin (mrożonych lub świeżych) opakowanie cukru wanilinowego   250g śmietanki 36% (zimnej) 250 g serka naturalnego ja dałam z wiaderka 6 łyżek cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny plus

Kubki smaku
MALINOWY TORCIK NA ZIMNO 161

pyszny, malinowy torcik zawsze jest dobra pora. Sezon na maliny jeszcze w pełni więc zachęcam Was do przygotowania tego ciasta. Przepis zapożyczony od Sosny , ale zamiast truskawek dodałam owoce, które w tym czasie smakują najbardziej ( tym bardziej, że są z własnej działeczki ). Ciasto wyszło bardzo smaczne, intensywnie malinowe i warte grzechu. Można dodać owoce mrożone i przygotować takie ciacho(...)przywołując wspomnienia o ciepłym i słonecznym lecie. Ja całkiem spory zapas malin już zamroziłam i zamierzam w ten właśnie sposób poprawiać sobie nastrój w zimne i długie wieczory zimowe. MALINOWY TORCIK NA ZIMNO /tortownica o średnicy 22 cm 10-15 herbatników 500 g śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 250 g mascarpone 500 g malin 3 łyżki żelatyny DEKORACJA

Pieguskowa Kuchnia
TORCIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI 208

CZEKOLADOWY 250 g mlecznej czekolady ( dałam pól na pół z gorzką ) 1 i 3/4 szkl śmietany 30-36 % 2 łyżeczki żelatyny w proszku 3 łyżki wody szczypta soli MUS MALINOWY 1 i 1/2 szkl świeżych malin 250 g białej czekolady 1 i 1/2 szkl śmietany 30-36 % szczypta soli 2 łyżeczki żelatyny w proszku 3 łyżki wody MUS WANILIOWY(...)brzegi. Na dno ułożyć ciemne ciasto czekoladowe na które należy wylać mus czekoladowy. Wygładzić wierzch i włożyć do lodówki do stężenia ( trwa to około 15-20 minut ). Przygotować mus malinowy: 1/2 szkl malin zblendować na puree i przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek. Odmierzyć 1/4 szkl puree malinowego i dodać go do 1/2 szkl gorącej śmietanki razem

Pieguskowa Kuchnia
Tort Płatek Śniegu 189

Tort Płatek Śniegu to połączenie pysznego kremu czekoladowego z musem malinowym. Idealny dla dziecka, które swoje urodziny świętuje zimą. Tort Płatek Śniegu to drugi tort z okazji pierwszych urodzin Kacperka. Na urodziny z tortem Ciasteczkowy Potwór niestety nie mógł przybyć wujek i dlatego mieliśmy okazję świętować urodziny syna dwa razy(...)Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy biszkopt i rozpuszczamy czekolady do kremu. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus malinowy i składamy tort. Dzień 3: Robimy niebieski i biały krem. Dekorujemy tort. Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica śr 24cm): 7 białek 220 g cukru 7 łyżek wody

Słodki Pomysł
Tort kokosowa delicja z malinami 202

coś co przypisuję danej osobie. Ten który dzisiaj zagościł na naszym blogu jest dla miłośników kokosu, malin i delicji. Przygotowanie tego tortu jest bardzo proste ale efekt przepyszny. Sezon malinowy sprzyja wypróbowaniu owej kompozycji ... Polecam :) Tort kokosowa delicja z malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo: 1 słoiczek konfitury malinowej 2 opakowania delicji malinowych 350 g malin 1 tabliczka białej czekolady 100 g wiórek kokosowych listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Serowy torcik malinowo-kawowy 151

cukru 100 g mąki 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Poncz:  125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Upieczony biszkopt odstawić do lekkiego wystygnięcia i zdjąć papier. Naponczować. Masa malinowa: Maliny zalać 350 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretki malinowe. Dokładnie mieszać aż galaretki się rozpuszczą i odstawić do stężenia. Gdy masa będzie

My simple kitchen
Mazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową 104

Mazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową  Z podanych proporcji wychodzą 3 ciasta w kształcie jajka wielkanocnego Składniki – ciasto: Mąka – 250g Masło – 150g Cukier puder – 80g Żółtko – 2 sztuki Sól – szczypta Składniki – masa kajmakowo-malinowa: Mleko skondensowane w puszce – 1 puszka Dżem malinowy – 200g Dodatkowo: suszone owoce (np. rodzynki), kandyzowana skórka z pomarańczy, orzechy, migdały, wiórki kokosowe. Wykonanie – ciasto: Miękkie(...)lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykroić z niego formę w kształcie jajka wielkanocnego. Piec przez 25 minut w 180 stopniach. Wykonanie – masa kajmakowo-malinowa: Mleko w puszce umieścić w dużym garnku, zalać wodą i gotować przez 2 godziny na średnim ogniu. Należy pilnować, aby puszka cały czas była przykryta wodą. Po 2 godzinach wyjąć przełożyć

Kuchnia Bon Appetit
CIASTO Z MUSEM MALINOWYM I AJERKONIAKIEM 432

dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony gorący spód ciasta i piec przez kolejne 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony kruchy spód wystudzić. Składniki na mus malinowy: 1 kg malin świeżych lub mrożonych; 1 galaretka malinowa; 2 łyżeczki żelatyny; 1/3 szklanki cukru kryształu; Maliny zmiksować przy pomocy blendera, wsypać cukier i zagotować. Do gorących malin dodać galaretkę(...)cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na koniec do kremu, cały czas miksując dodawać powoli ajerkoniak.  Dodatkowe składniki: 250 g herbatników; 250 ml śmietanki 30%; 1 galaretka malinowa; 50 g startej mlecznej czekolady; Na wystudzone kruche ciasto z bezą wyłożyć tężejący mus malinowy, przykryć warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć krem ajerkoniakowy, który należy przykryć kolejną warstwą herbatników. Galaretkę

In my kitchen
Tort czekoladowo - malinowy 377

minut lub dłużej (u mnie zeszło z 10 minut dłużej) do tzw "suchego patyczka". Ciasto studzimy. Ciasto wyrośnie z wybrzuszeniem, ścinamy go, ciasto przekrawamy na 3 blaty. Składniki frużelina malinowa: 500 g malin świeżych lub mrożonych ( u mnie mrożone) 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce(...)cytrynę i wodę wymieszaną z mąką. Mieszamy, musimy zagotować. Zdejmujemy z palnika.  2. Połowę przetrzeć przez sitko (ja przetarłam więcej, chciałam jak najmniej pestek) i wmieszać z resztą malinowego sosu. 3. Żelatynę w proszku zalewamy wodą, tylko do jej przykrycia. Odstawiamy na 10 minut żeby napęczniała. Następnie stawiamy na palniku i podgrzewamy. Musimy pamiętać żeby żelatyny nie zagotować

kruche babeczki
Kopiec kreta z frużeliną malinową i kremem waniliowym 178

Kopiec kreta z frużeliną malinową i kremem waniliowym 2017-03-05 15:07:11 Porcje 10 Większość z nas to popularne ciasto kojarzy z gotowym deserem z pudełka. Nie każdy jednak wie, że ciasto można samodzielnie przygotować w domu i na prawdę nie jest to trudne. Z okazji imienin syna przygotowałam taką wersję de lux tego znanego ciasta. Banany zastąpiłam(...)frużeliną malinową, która świetnie komponuje się z mocno czekoladowym ciastem i delikatnym, waniliowym kremem. Ta wersja zdecydowanie bardziej przypadła nam do gustu. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 50 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 50 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Ciasto 350 g mąki pszennej 200 g drobnego cukru

Wędrówki po kuchni
Ciasto z masą czekoladową i malinową wkładką 152

dopiero co zostały zerwane z krzaczka;) Biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szkl. cukru drobnego 1/2 szkl. mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli Wkładka malinowa: ok 560 g mrożonych malin Hortex (2 opakowania) 2-3 łyżki cukru sok z cytryny 1 galaretka malinowa Pianka czekoladowa: 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżka cukru(...)które niestety później lekko mi przeszkadzały). Ponownie umieszczamy na palniku i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder do smaku oraz sok z cytryny (około 1 łyżkę). Doprowadzamy do wrzenia. Gdy sos malinowy się zagotuje rozpuszczamy w nim 1 galaretkę malinową, mieszamy. Całość przelewamy do tortownicy (18cm) wyłożonej folią spożywczą i odkładamy do całkowitego stężenia. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki i rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) 123

Dziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową. Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one umilały nam ostatni weekend. Mieliśmy gości więc była wymówka aby ze 4 razy wylądowały w piekarniku . Są super puszyste a kawałki czekolady, które w nich ukryłem rozpływają się w ustach. Wisienką na torcie (chyba(...)powinno być malinką ) jest polewa malinowa, która nadaje im niesamowitego smaku. Czy potraficie sobie wyobrazić pyszną aksamitną babeczkę , nadzianą gorzką czekoladą w połączeniu ze słodko-kwaśną polewą malinową ? Przepis znów banalnie prosty, a efekt niebiański Babeczki z czekoladą: Składniki (na około 6 szt.): 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu ½ szklanki mleka kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej ¼ szklanki mąki

PaleoLife
Batony BeHarmony - bio, wegan, bez glutenu :) 159

intensywnym smakiem mango. Marakui nie jadłam, dlatego ciężko mi określić czy czuć ją w tej wersji, choć tak jak wspominałam wcześniej to mango odgrywa tu główną rolę. Batonik przepyszny! MALINOWY  daktyle * migdały * susz malinowy (15%) * syrop z agawy * koncentrat soku malinowego (3%)  Zawartość owoców: 60,8% Batonik pachnie delikatnie malinowo. Widać dużą ilość kawałeczków orzechów, które nadają kremowego(...)akcentu. Maliny są bardzo dobrze wyczuwalne i sprawiają, że batonik jest lekko kwaskowaty, ale nadal słodziutki. Można poczuć także jakby subtelną "suchość", chyba za sprawą proszku malinowego. Podsumowując, batonik był dobry. BORÓWKOWY  migdały * daktyle * borówki 13,5% (borówki, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy) * mąka ryżowa * koncentrat soku z borówek (3%) * syrop z agawy  Zawartość owoców

Zdrowie na języku :P
Deser mix z niewykorzystanych kremów 189

sytuacja, kiedy korzystam z czyjegoś przepisu, przeliczam dokładnie składniki (korzystając z kalkulatora foremek), a kremu wychodzi nadmiar . Ale wracając do deseru. W lodówce zalegał mi już kilka dni krem malinowy, który szykowałam do malinowych pralin (przepis tutaj ), a później robiłam przepyszną tartę a’la tiramisu (przepis tutaj ). Krem do tarty również wyszedł mi w nadmiarze, a do tego jest(...)znowu odbiegłam od tematu Miałam dwa kremy, z czego jeden musiałam zużyć od ręki. Postawiłam na deser a’la tiramisu z dwoma kremami: krem jajeczny plus krem malinowy, przełożone biszkoptami nasączanymi w kawie PYCHA Z moich resztek wyszły mi dwa desery. Zużyłam do nich około: 12 sztuk podłużnych biszkoptów, nasączonych w kawie bez cukru. Deser ułożyłam warstwami: biszkopty, krem

Relaxtime
Malinowe praliny 112

Malinowe praliny A może malinową pralinę do kawy? Pyszny, ręcznie robiony wyrób Tak dla odmiany, żeby nie było tylko ciast na blogu, mam dla was takie małe, eleganckie słodkości. Nie wiem czy już próbowaliście, ale malinowe nadzienie w gorzkiej czekoladzie smakuje naprawdę wybornie. To połączenie sprawia, że czekoladka nie jest zbyt słodka tylko lekko orzeźwiająca. Zresztą podobne smaki proponowałam(...)czekoladę roztapiamy na najmniejszym gazie. Najlepiej ciągle ją mieszać, ponieważ bardzo łatwo może się przypalić. Jak tylko wszystkie kawałki się roztopią, zdejmujemy ją z gazu i łączymy z musem malinowym. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego i wstawiamy do lodówki. Krem będzie na początku dość płynny ale po około godzinie w lodówce delikatnie zgęstnieje. Nie będzie twardy tylko

Relaxtime