Mak to moje małe uzależnienie dlatego z wielką chęcią sięgam po ciasta z jego dodatkiem. Zwłaszcza jeżeli są tak mało wymagające jak to! Dodatkowo dodatek skórki
MohiellaNo i się zaczęło... Nowy Rok wystartował tak intensywnie, że nie wiadomo kiedy, a zrobił się już 3 dzień 2015... Czy tak będzie też przez kolejne
Czary - gary w kuchniDziś przepis dla wielbicieli słodkości i maku. Zapraszam na ciasto piegusek z jabłkami. Szybkie w wykonaniu, proste, a co najważniejsze smaczne ciasto, które ucieszy zwłaszcza wielbicieli
Słodkie okruszkiLekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i
Z miłości do słodkościPrzepyszna babka makowa, długo świeża. uwielbiam takie proste wypieki, każdy sobie z tym poradzi, a rodzinka i przyjaciele będą zadowoleniu. Mak opłukać i zostawić na sitku
Kuchnia Pokoleńskładniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej 50 g masła, miękkiego 1 jajko wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy jajko i miksujemy (jeśli się
Domowy Smak JedzeniaMak i bakalie to klasyczne świąteczne połączenie, nie potrzebuje reklamy. Niech przekona Was fakt, że to ciasto jest przepysznie wilgotne, lekkie i bardzo aromatyczne. Ten makowy
Karo in the Kitchen"Prawie" bo bez białego maku, którego u nas nie mogłam nigdzie dostać a na zamówienie było już za późno. Co prawda nigdy nie jadłam tych prawdziwych
Smakołyki AsiSkładniki: ciasto 1/2 kg mąki 6 żółtek 25 dag cukru pudru 1 kostka margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mak 2 szklanki suchego maku 5
PychotkaaaWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was kolejną propozycję na pyszny, pachnący, mięciutki wypiek drożdżowy, a mianowicie na wieniec drożdżowy z makiem. Przyznam się
Rozpustne gotowanieJeśli macie ochotę na puszystą, delikatną babeczkę, to polecam ten przepis. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy. Dodatek maku nadaje jej
Rozpustne gotowanieSkładniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 250 g masła (margaryny) 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki
magiczna kuchnia KasiZapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając
Domowa Cookierenka AgiEfekt wykorzystania nadmiaru białek, czyli ciasto makowe o cytrynowej nucie, zwane też mrówkowcem lub jednoszklankowcem. Bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne i zaskakująco łatwe do zrobienia. Spójrz tylko
Domowa Cookierenka AgiKolejny bardzo absorbujący wypiek, który przepięknie prezentuje się na świątecznym stole lub na imprezach okolicznościowych. Smakuję równie dobrze jak wygląda. Polecam Ciasto kruche: 3 szklanki
Ciasteczkowy Potwór