Dzisiaj mamy dla was kilka słów na temat makaronu. Powiemy wam jak zrobić idealny domowy makaron. Ale najpierw zdanie lub dwa teorii. Otóż od zawsze ścierają się ze sobą dwie szkoły. Zawsze zwykliśmy mawiać, że Otwocka i Falenicka (to taki żarcik dla mieszkańców Warszawy), ale tym razem bliżej prawdy będziemy, jeśli powiemy, że polska i włoska. Otóż w Polsce nikt(...)chyba nie wyobraża sobie tradycyjnego domowego makaronu bez jajek. Im tych jajek więcej tym lepiej. Odwrotnie niż we Włoszech. Tam tylko mąka i woda. A mąka to tylko semolina z pszenicy durum, czyli nie jakakolwiek, tylko ta jedna konkretna. A jak my robimy? To zależy, my opracowaliśmy własną strategię. Jeżeli do zupy to tylko po polsku (czyli bez jajek
Marder&Marder ManufactureSezon na potrawy z bobem rozpoczął się już na dobre. Bób ma wiele wartości odżywczych, jest skarbnicą białka, kwasu foliowego, jest bogaty także w witaminę C
Kuchnia Pełna PasjiChciałaby Wam zaproponować sałatkę nieco odmienną, ale bardzo dobrą;-) Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie i zniknie w mgnieniu oka. Smak warzyw i nachosów świetnie
Kuchnia Pełna PasjiJednym z moich ulubionych dań są zapiekanki ziemniaczane . Do ziemniaków pasuje niemal wszystko, tak więc zapiekanki doskonale nadają się nie tylko na codzienny obiad, ale i
Kuchnia Pełna PasjiPropozycja na lekki (dietetyczny) makaron z bazylią, mozzarellą oraz pomidorkami cherry. Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Makaron z bazylią, mozzarellą oraz pomidorkami cherry Składniki : makaron wstążki 250 g pomidorków cherry 5 kuleczek małej mozzarelli kubek świeżej bazylii 3 ząbki czosnku główka cebuli oliwa z oliwek sól, pieprz ocet winny Przygotowanie: Normal 0 21 false(...)font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} W pierwszej kolejności gotujemy osoloną wodę na makaron. Do wrzątku wsypujemy makaron i dodajemy trochę oliwy z oliwek. Makaron mieszamy od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaronu i odcedzeniu wody wsypujemy makaron do pojemnika i dodajemy
Sprawdzone przepisy kulinarnerobi było największą sztuką. Dlatego tam właśnie tworzenie Ramen, traktowane jest jako 'act'-przedstawienia/odgrywanie- wszystko musi mieć swoje miejsce i czas. Baza zupy, sos, dodatki i makaron, który nie może się studzić tylko jeszcze cieplutki ląduje na talerzu, zalewany jest ciepłym bulionem i zdobiony dodatkami, które odpowiadają 5 kolorom estetyki japońskiej, która przejęta jest z Chin, miała ona wprowadzać(...)balans żywieniowy: czarny( nori), biały (makaron), żółty (jajko), czerwony (mięso), zielony (zielone warzywa). Taki posiłek w mgnieniu oka podawany jest gościom. Ramen należy podawać od razu po przyrządzeniu. Japończycy podają również różne rodzaje makaronów, do różnego typu Ramen w zależności od gęstości zup, mogą być gładkie albo faliste. Wszystko to by lepiej uchwycić smak i aromat dania. Oryginalnie Ramen
KreatywnePinyChciałabym zaproponować Wam dzisiaj małą, ale za to pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na eleganckim przyjęciu, jak i na zwykłej domowej imprezie. Jest
Kuchnia Pełna PasjiSkładniki: (1-2 małe porcje) 5 marchewek sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek kilka kropli soku z cytryny świeży rozmaryn do dekoracji Przygotowanie: Marchewkę
KreatywnePinySkładniki: (1-2 małe porcje) 5 buraków sól i pieprz do smaku liść laurowy oliwa z oliwek kilka kropli soku z cytryny do dekoracji- liść laurowy
KreatywnePinyJuż raz publikowałam przepis na zupę ziemniaczaną. Postanowiłam ją nieco "ulepszyć", jestem bardzo ciekawa co powiecie na ten przepis:) Niezwykle pyszna i aromatyczna zupa. Idealna na
Kuchnia Pełna PasjiDzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie
Kuchnia Pełna Pasji