słodko-kwaśny, z papryką i ananasem, sokiem pomidorowym, pędami bambusa oraz odrobiną imbiru dla 'egzotycznego' smaku- delikatnie słodki i lekko kwaśny. Taki sos podaję najczęściej z ryżem, czasami z makaronem, z dodatkiem mięsa lub fantastycznej ciecierzycy- w zależności od chęci :) Dzisiaj proponuję klasyczną wersję- z mięsem z piersi kurczaka i ryżem. Tylko pamiętajcie by przy wyborze ananasa z puszki
Kraina Miodem Płynącaabsolwenta szkoły sztuk kulinarnych na wyspie Capri, posiadającego ponad 20-letnie doświadczenie. Alessandro Barini czuwał nad szkoleniem każdego pracownika Parmizzano’s. W menu znajdziemy różnego rodzaju pasty: makarony i pierożki wytwarzane na miejscu. Nowością jest także bogata karta win włoskich, w skład której wchodzą trunki z winiarni należącej do rodziny Frescobaldich. Podczas lunchu prasowego zaprezentowane zostały nam cztery
królestwo garówwarty uwagi. Daniem na dziś są indycze klopsiki w sosie pieczarkowym. Oczywiście możecie dać świeże grzyby ale uważam, że pieczarki lepiej się tu sprawdzą. Takie klopsiki możecie podać z makaronem, ziemniakami a nawet ryżem. Wszystko zależy od Was i Waszych preferencji smakowych. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicappuccino, upieczcie dynię, a miąższ zmiksujcie z rosołem, doprawcie do smaku rozgrzewającymi przyprawami takimi jak imbir, cynamon, kardamon i gotowe. Taki gorący kubek jeśli chcecie możecie dodatkowo wypełnić ulubionym makaronem. Świetnie będzie smakowało cappuccino pieczarkowe, z natką pietruszki, tymiankiem, mocno czosnkowe. Więcej przepisów na brokułowe dania: Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat
Moja smaczna kuchniaConad, Billa i Pam. Ceny w nich to odpowiednio (w przybliżeniu): bułka – 0,20 euro cukier – 1 euro (1 kg) jogurt (mały) – 0,70 euro makaron – 0,70 euro napój – 0,50 euro (1 l) ocet balsamiczny – 3 euro papierosy – 4,50 – 5 euro passata – 1 euro (750 ml) piwo
Bon Ton Italiablogu w prawej kolumnie pojawi się nowa zakładka zatytułowana "Podstawy domowej kuchni", aby ułatwić Wam wyszukiwanie takich przepisów. Znajdziecie w niej np. przepis na pierogi ruskie, domowy makaron, kotlety mielone, gołąbki, zupy i wiele innych przepisów, które goszczą na stołach w każdym domu. * pamiętajcie jednak, że są to podstawy mojej domowej kuchni. Zapewne wiele osób różnie podchodzi do tradycyjnych
Słodkie okruszkipowideł i czerwonego wina z pewnością sprawdzi się na każdym stole. Robi się go bardzo szybko, więc jest idealny na obiad „po pracy”. Podałam to danie z makaronem ryżowym, gdyż jest on najbardziej neutralny w smaku i najszybszy w przygotowaniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybki kurczak w sosie śliwkowym (4 porcje) Składniki
karmelowyakurat jest sezon. Do takiego klasycznego sosu z mięsem mielonym można dodać właśnie dynię, fasolę, dobrze komponowałaby się również papryka, cukinia czy bakłażan. Nie trzeba podawać z makaronem. Polecam wszelkie kasze. Ja pod warstwą tej potrawki ukryłam zmiksowaną kaszę jaglaną. Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej
bistro mamasolą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje. Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym makaronem penne. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyrosołu wyławiamy wszystkie warzywa oraz mięso. Por, seler i pietruszka nie będą nam już potrzebne, natomiast marchewkę kroimy na mniejsze kawałeczki i obieramy mięso z kości. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i mięsem z indyka oraz posypujemy natką pietruszki. Rada: Jeżeli rosół wyda Wam się zbyt blady możemy dodać do zupy trochę mniej niż 1/2 łyżeczki kurkumy. Smacznego
paapilotkaaPyszny, lekki i sycący krem z kabaczka, ziemniaków i marchewki. Danie idealne na jesienny obiad. Taki krem możecie podać z ugotowanym makaronem jak i domowymi grzankami. Jeżeli jesteście fanami zup-kremów to na pewno połączenie kabaczka i innych warzyw przypadnie Wam do gustu. Składniki na 3-4 porcje: 1 l wywaru warzywnego 1 kabaczek (waga przed obraniem
Ugotowaćpamięta wszystkich uczestników! Po wstępnych uprzejmościach i przedstawieniu nam właściwości nowego produktu, przystąpiliśmy do dzieła. I takim też sposobem powstały: Cappuccino z grzybów leśnych i dachówką z parmezanu Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym Perliczka duszona w cydrze z zapiekanką z kalafiorem i cebulą Wszystkie dania były przepyszne i postaram się je kiedyś odtworzyć w warunkach domowych. Chociaż
karmelowy