makaron - 33044 przepisów (strona:452/2203)

Zupy i barszcze wigilijne – kuchnia podkarpacka 99

odmiany zup grzybowych – te na wywarach grzybowych, na zakwasie do białego barszczu, albo na kwasie z kiszonej kapusty. Zupy te podajemy zwykle z ziemniakami, z odrobiną kaszy, albo z makaronem. W mikroregionach zdarzają się też dania wyjątkowe, związane z lokalnymi zwyczajami, dlatego wśród podkarpackich specjałów znajduje się też wigilijna zupa migdałowa i zupa rybna, które podaje się w Zgodzie(...)borowików suszonych 1 pęczek włoszczyzny (marchewka, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora) 1,5 łyżki masła 2 cebule pieprz, sól 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżki mąki pszennej ugotowany makaron łazanki Grzyby płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc, a następnie gotujemy je w tej samej wodzie około 45 minut. Wywar odcedzamy i zachowujemy, a grzyby kroimy

Trzeci talerz
Makaron po chłopsku 128

Makaron po chłopsku to konkretna, smaczna i sycąca propozycja obiadowa:). Makaron, dużo kiełbasy, papryka, cebula, pomidory i ser - tych składników potrzebujemy do stworzenia tego dania.  500g makaronu świderki 500g kiełbasy  3 cebule 500g papryki  2 puszki pomidorów 200g żółtego sera sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiełbasę kroimy(...)podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, również je podsmażamy. Dodajemy pomidory, sól i przyprawy, dusimy do miękkości warzyw przez około 30 minut. 3. Do kiełbasy i warzyw dodajemy makaron

Szefowa kuchni
Makaron z polędwicą z indyka i suszonymi pomidorami 115

Makaron z polędwiczką z indyka i suszonymi pomidorami to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad czy kolację :). Mięso z indyka można z powodzeniem zamienić chociażby na pierś z kurczaka. W każdym wariancie smakuje obłędnie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 spora polędwiczka z indyka 400 gram makaronu u mnie rurki pomidory suszone w oleju z ziołami ok 9 sztuk(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy indyka, gdy mięso będzie usmażone, dodajemy pokrojone pomidory i smażymy mieszając kilka minut, w międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron, do miski przelewamy śmietanę, dodajemy do niej łyżką trochę indyka z pomidorami, dokładnie mieszamy i przelewamy całość na patelnię, całość dusimy chwlię na małym ogniu często mieszając do lekkiego odparowania

Blog kulinarny S9.PL
Penne z pieczarkami i oliwkami 51

Idealnie poradzą sobie z nim osoby początkujące w kuchni, ale także te, które po prostu nie mają zbyt wiele czasu, aby coś przygotować do zjedzenia. W czasie gdy gotujemy makaron, możemy pokroić pozostałe składniki i zrobić sos. Następnie dodać makaron, wymieszać, doprawić i gotowe! Polecam to danie dla zabieganych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g makaronu 125 ml śmietanki(...)pieczarek kilka czarnych drylowanych oliwek mała cebula 1/4 pęczka natki pietruszki łyżeczka suszonego oregano szczypta ostrej papryki oliwa z oliwek sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.  3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać cebulę i podsmażyć. Do cebuli dołożyć

Danka Pichci
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 58

Dania z makaronem przygotowuję bardzo często, ponieważ w przeciwieństwie do ziemniaków makaron gotuje się szybciej, a sos można przygotować w trakcie, kiedy gotujemy makaron. Danie, które dzisiaj przygotowałam jest podobne do tradycyjnego spaghetti bolognese, jednak smakiem się różni. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej 1 kajzerka(...)ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek makaron spaghetti wg potrzeb olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, bazylia, oregano 1/2 szklanki bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklić.  2. Mięso przełożyć do miski

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania