Jak wiadomo każda sałatka powinna być delikatnie skropiona oliwą, albo sosem sałatkowym. Dziś pokażę Wam jak w prosty sposób przygotować sos musztardowy, który idealnie będzie pasował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ananasa, może być też ananas w syropie 4 plasterki szynki, może być też gotowania lub pieczona pierś drobiowa 2 łyżki kukurydzy orzechy włoskie odrobina majonezu zioła do sałatek Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente lub ryż gotujemy na sypko, studzimy Plastry ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Orzechy włoskie grubo siekamy. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie(...)faszerowane fetą będą doskonale smakować z bagietką lub czosnkowym pieczywem. Do takiego serka można podać krążki pumpernikla, chętni mogą sobie tym serkiem smarować chlebki. Ogórki faszerowane sałatką ryżową z tuńczykiem A deser w Sylwestra też musi być obowiązkowo, proponuję: deser Panna Cotta w wersji light- Panna cotta na jogurcie z syropem pomarańczowym Tartaletki z musem czekoladowym, oraz bezową roladę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKażda z tych wersji jest interesująca i warto ja wypróbować. Z kurczakiem tę sałatkę robiłam po raz pierwszy. Wcześniej zdarzyło mi się już robić ją z tuńczykiem oraz w wersji tylko i wyłącznie warzywnej. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na sałatkę z kurczaka. 50 dkg piersi z kurczaka 1/2 łyżeczka soli 27 krakersów(...)posiekajcie mięso z kurczaka. Pozwoli to na dokładniejsze i prostsze rozłożenie sałatki na krakersach. Lubisz sałatki z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę z kurczakiem i makaronem . The post Sałatka z kurczaka na krakersach appeared first on MeCooks
mecooksdlatego kiedy poczytałam o konkursie #MasterTuńczyk wiedziałam, że przygotuję jakiś makaron, pierogi itp potrawy. Nie mogłam się tylko zdecydować, co dokładnie to będzie. Patrząc na wcześniej zgłoszone propozycje konkursowe, makaron królował dość często, więc to skłoniło mnie do pójścia w drugą stronę, w stronę pierogów. I tutaj miałam dylemat nie mały, bo o ile jadłam je w różnej postaci(...)ciasto: 2 żółtka 100g mąki pszennej Szczypta soli ⅓ łyżeczki oliwy 4 łyżki ciepłej wody Ravioli farsz: 2 łyżki masła 5 szt. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes 2 łyżki tartego parmezanu Sól, pieprz do smaku Sos cytrynowy z nutą szałwii: 2 łyżki masła 1 płaska łyżka mąki pszennej ¾ szklanki bulionu warzywnego 3 listki
Kuchnia w czekoladzieZdrowa kanapka z awokado to pomysł na szybkie i bardzo dietetyczne śniadanie. Kanapka ta dostarczy nam energii na cały dzień. Posiłek ten jest bardzo lekki, więc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bogactwo aromatów owocowych (wiśni , czereśni, truskawek, malin) oraz przypraw goździków, pieprzu, cynamonu. W smaku przyjemnie owocowe i dobrze zbalansowane. Świetnie pasuje do przekąsek, wędlin, ryb, oraz lekkich dań z makaronem. Merlot, Garda, Monte del Fra 2010 ( 39 zł.) 100% Merlot. Kolor intensywnie rubinowy. Lekko wyczuwalne aromaty owoców śliwki, czereśni. Powinno pasować do past oraz czerwonych mięs. Pani Marika(...)uzyskujemy wino potężne, z aromatami wiśni, śliwki oraz pieprzu. Wino jest krągłe z łagodnymi taninami. Z bardzo długim finiszem. Wyczuwamy w nim nuty czekolady i rodzynek. Polecane do surowego tuńczyka, sushi i dań kuchni indyjskiej, tajskiej i wietnamskiej. Ale chyba „ go szkoda”, idealne do powolnego sączenia. Po otwarciu przelać do karafki celem napowietrzenia. Wspaniałe wino. Generalnie wina Monte
królestwo garówZima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta z awokado z jajkiem i kiełkami to zdrowa propozycja na kolację. Awokado zawiera w sobie całe mnóstwo zdrowych tłuszczy, które pomagają nam w spalaniu tkanki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżką oliwy i octem balsamicznym, dopraw solą. Sałatkę ułóż na środku gotowej frittaty i podawaj. Wtorek - Tagliatelle z jarmużem i ciecierzycą Na wtorek zaplanowałam szybki wegetariański makaron. Wykorzystajcie do niego połowę 500-gramowego opakowania jarmużu, zaś pozostałą ilość zużyjecie do przepisu na zupę ribollitę w czwartek. ➤ Kliknij - Przepis na tagliatelle z jarmużem i ciecierzycą Wariacje: Zamiast tagliatelle wykorzystaj papardelle(...)dodajemy do ribollity, a połowę do fasoli z pomidorach. Fasulye pilaki podajemy ze świeżym chlebem. ➤ Kliknij - Przepis na fasolę gotowaną w oliwie i pomidorach Niedziela - Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Na niedzielny stół zaplanowałam danie, które pięknie wygląda. Pomidory faszerowane ryżem, ziołami i tuńczykiem z puszki. Prosto i pysznie. ➤ Kliknij - Przepis na pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem *** Proste obiady
Chilli Czosnek i Oliwazdrowe tłuszcze i eliminuje cukry rafinowane, ale zawiera również umiarkowanie dużą ilość węglowodanów – w tym owoce oraz pełnoziarniste pieczywo i makarony. W przeciwieństwie do tego, dieta ketogeniczna zakłada dużo niższe spożycie węglowodanów. Produkty takie jak pieczywo, kasze, czy makarony w ogóle nie wchodzą w rachubę. Głównym źródłem węglowodanów na keto są orzechy, pestki, awokado oraz zielone warzywa. Spożycie tłuszczu . Dieta(...)rozgrzanej patelni. Piecz z obydwu stron przez około 3 minuty. Jedna porcja to 812kcal. Tłuszcz: 60g, Węglowodany netto: 7.1g, Białko: 58g Kolacja – Sałatka z fetą i tuńczykiem 50g sera feta (nie typu feta) 100g tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oliwy 10 czarnych oliwek 0,5 główki sałaty rzymskiej pieprz do smaku Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Tuńczyka
ZGruntuFitzestawach przygotowanych na Restaurant Week. Nie ma w tym jednak nic złego, a nawet doceniam inwencję szefa kuchni, który postanowił pobawić się formą i smakami. Podanie polędwicy z tuńczyka i sparowanie jej z sosem wiśniowym, orzechowym puree oraz imbirem to odważne połączenie, które przywodzi mi na myśl lekko azjatyckie smaki. Tatar z pieczonego buraka podkręcony limonką z dodatkiem przepysznych musów(...)idealnie podkreślającymi jej smak dodatkami. Zdecydowanie jest to danie, na które chętnie wróciłabym do tej restauracji. Jeżeli jest w karcie poza Restaurant Week’iem to warto ją zamówić. Makaron z ośmiorniczkami mnie rozczarował, sos był za słodki, właściwie bez smaku, a ośmiorniczki przeciągnięte i ukryte w makaronie. Proste danie, które zostało źle przygotowane, czego nie spodziewałam się po takiej restauracji
Pasja Smaku