makaron z szynką - 1445 przepisów (strona:71/97)

Lasagne z rukolą i serem blue 167

Składniki:mięso mielone z szynki 1 kg3 ząbki czosnku1 mała cebulapół łyżeczki majeranku1,5 łyżeczki oreganopół łyżeczki ziół prowansalskichpół łyżeczki suszonej bazyliisól, pieprzsos pomidorowy 200 mldodatkowo:ser pleśniowy typu blue 100 grukola 300 gser edamski 350 gsos beszamelowy : 3 łyżki masła, 3 szklanki mleka, 3 łyżki mąkimakaron do lasagne (z tego przepisu)Sposób przygotowania:Makaron do lasagne przygotowujemy z tego

Słodkie Przyjemności
Spaghetti dla dzieci z łagodnym sosem pomidorowym /mięso 210

szynki wieprzowej 0,5 kg kalarepka 1 mała szt. marchew 1 szt. jabłko 1 szt. olej do smażenia (użyłam rzepakowy) około 5 łyżek koncentrat pomidorowy (użyłam Pudliszki) 1 słoik 200 g brązowy cukier 2 łyżki woda  2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego

głodny alergik
Jesienny makaron z dynią 125

dyni ą Składniki na 4 osoby: 340 g makaronu (u mnie Cellentani) ½ dyni, około 700 g (przed obraniem) 1/2 czerwonej cebuli( u mnie cebula Tropea) garść grzybków, u mnie 30 g suszonych prawdziwków 5 listków szałwii, 1 gałązka rozmarynu, z balkonowego ogródka 50 g tyrolskiego szpeku lub szwarcwaldzkiej szynki 2 garści rukoli sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Oczyszczone(...)grudki, farfocle i zioła. Do aksamitnego pure dodajemy grzybki, solimy do smaku i gotujemy parę minut, aż smaki się połączą. Na osobnej patelni smażymy pokrojony w paseczki szpek. Gotujemy makaron al dente( u mnie 10 min). Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy na patelnię, na której dusiła się dynia, dodajemy pokrojoną rukolę i delikatnie mieszamy, aż dyniowy sosik całkowicie otuli makaronik

Mia Cucina Sofieta
Papryka faszerowana 87

Można to danie przygotować na specjalne życzenie domowników, ale może być, tak jak w moim przypadku daniem czyszczącym lodówkę :) Składniki : - 2 papryki czerwone, - 50 g ugotowanego

Przepisy Mikołaja
Gulasz wieprzowy 196

Gulasz wieprzowy z kruchym, miękkim mięsem z łopatki gotowany w piwie z dodatkiem marchewki, pieczarek i boczku to idealne danie na obiad. Gulasz możemy podać z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet z awokado i pomidorkami 220

Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak jeść po włosku, to tylko w La Traviata - recenzja 195

się tradycyjnie - od przystawek. Na stole pojawiły się talerze z bruschette miste , czyli chrupiące kromeczki z pomidorami, pastą z oliwek i grzybów oraz zapiekana cykoria z sałatą rzymską i szynką parmeńską pod beszamelem. Chrupiące kromeczki były naprawdę chrupiące ! Pasty smacznie, aromatyczne, a pomidory wyśmienicie doprawione. Cykoria również skradła moje podniebienie, choć nie wszystkim to danie smakowało. Czemu ? Nie wiem(...)Kelner  obsługujący nasz stolik, w sposób wyczerpujący opowiadał o każdym przynoszonym daniu i dbał, by talerze pozostały puste. Po przystawkach nadeszła pora na włoskie klasyki, czyli makarony. Jako pierwsze otrzymałyśmy dwa sztandarowe dania kuchni włoskiej: * TAGLIATELLE CON IL RAGU ALLA BOLOGNESE - makaron wstążki z sosem bolońskim ( porcja 23zł ) - bardzo dobry, jajeczny makaron z mięsno-pomidorowym sosem. *  PENNE

kolorowotorcikowo
Chrupiąca sałatka z jajkami, kukurydzą i prażonym słonecznikiem 2159

pracy. Poza tym dzięki obecności jajek w jej składzie sprawdzi się także jako prosta sałatka na Wielkanoc. Poniższy przepis jest przepisem podstawowym, który wedle uznania można wzbogacić np. o szynkę, szczypiorek itd. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiąca sałatka z jajkami, kukurydzą i prażonym słonecznikiem – Składniki: 80 g makaronu w kształcie ryżu 70 g ziaren słonecznika 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga po odsączeniu 285 g) 3 duże jajka 3 łyżki majonezu 3 średnie ogórki konserwowe (ok. 150g) 1 łyżeczka

Kulinarne Przeboje
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 472

druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter poniżej.  Przy okazji szykowania tego wpisu wypróbowałam 3 bardzo fajne nowe przepisy. Mój ulubiony to jednogarnkowy makaron , w którym kluski gotujemy do razu w sosie i nie, na szczęście, nie jest na końcu rozgotowany, a pyszny i aromatyczny. Przepis bazowy zawiera szpinak i ser, choć spokojnie możecie(...)Przepis na zupę harira Wtorek - Saltimbocca z kurczaka Jest to wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy, saltimbocca alla romana . Zamiast sznycli cielęcych wykorzystujemy piersi z kurczaka, które owijamy plasterkami szynki parmeńskiej z dodatkiem listków szałwii. Na koniec wyciskamy sok z cytryny, który razem z sokami z patelni tworzy apetyczny sos. Saltimboccę z kurczaka polecam podać z pieczonymi ziemniakami i sałatką

Chilli Czosnek i Oliwa
Kąski mięsne z galaretką w słoiku wg Aleex 174

mięsne z galaretką w słoikach. To rodzaj konserwy, którą można wykorzystać na kilka sposobów. Można pokroić mięso w plasterki i położyć na kanapce. Można je dodać do zupy lub makaronu czy sosu. Możne je podgrzać i zjeść z ziemniakami jako pyszny obiad. Kąski mięsne śmiało możecie zabrać ze sobą na urlop nawet wtedy, gdy nie macie dostępu do lodówki(...)się z nimi nie stanie. My już je wypróbowaliśmy i jesteśmy jednomyślni w ocenie – są pyszne! Polecam. Składniki (na 1 kg mięsa): • 1 kg mięsa surowego (np. karkówka, szynka, łopatka) • 150 g boczku surowego lub parzonego wędzonego (koniecznie ze skórą!) • 3 duże ząbki czosnku • 1 łyżka soli • 1 łyżeczka przyprawy Delikat Knorr’a do mięs • pieprz (opcjonalnie) Ilość można zwiększać

W mojej kuchni
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Hiszpania 183

bacalao , czyli papryki faszerowane suszonym dorszem lub półmiski zimnych mięs (np. sławnej szynki jamon czy kiełbasy chorizo) i serów. Po nich następuje zupa, zazwyczaj rybna lub z owoców morza . W Katalonii popularna jest zupa Carn d’Olla – bulion na bazie mięsa ze dodatkiem specjalnego makaronu zwanego Galets. Po zupie przychodzi czas na danie rybne na ciepło, np. tradycyjnego pieczonego leszcza

Chilli Czosnek i Oliwa
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 325

Waszym stole. Serdecznie zapraszam do mnie po inspirację,  a później życzę smacznego. Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc Przepisy wytrawnie Jajka Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym(...)tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Sałatka z selerem naciowym i surimi Carpaccio z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Cannelloni pod beszamelem 156

potrawa łączy miłośników makaronu z miłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym(...)beszamelem. Składniki: Farsz: 500g mięsa mielonego (najlepiej z szynki wieprzowej lub łopatki wieprzowej) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łodyga selera naciowego 400g pomidorów (mogą być z puszki lub mały słoiczek przecieru pomidorowego) 10 rurek cannelloni sól, pieprz ser żółty kilka łyżek oliwy lub oleju oregano Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 350ml mleka sól, pieprz gałka

Jacob Tastes
Co zjeść w Bari? 119

każdej uliczce starego miasta możecie spotkać Włoszki, które siedząc przed otwartymi kuchennymi drzwiami, przygotowują makaron dla turystów. I od nich możecie go także kupić Pamiętajcie jednak, iż jest to makaron świeży i najlepiej jak nie będziecie go długo przetrzymywać, ponieważ może się zepsuć. Podobno najlepiej zjeść go do 6 tygodniu od zakupu. Panzerotto Kolejny punkt obowiązkowy wycieczki do Bari. Panzerotto(...)codziennie Co to jest? To kieszonki, bądź też pierogi z drożdżowego ciasta, smażone w głębokim tłuszczu. W ich środku znajdziecie przeróżne składniki: mozzarellę, pomidory i bazylia (wersja tradycyjna), ricottę, szynkę, salami. Panzerotti mogą być również w wersji pełnoziarnistej (i tu przyznam, że ta wersja smakowała mi najbardziej :)). Gdzie ich szukać? Polecam kilka adresów: Mastro Ciccio , via Corso Vittorio Emanuele

365 dni dookoła kuchni
Bogracz Natalii - bez kluseczek - NAJLEPSZY!!! + filmik 141

Dziś polecam wspaniały przepis na przepyszny obiad - to jest bogracz , ale w wersji bez kluseczek . Jadłam to pierwszy raz w "gościach" u mojej przyjaciółki Natalii - danie

Kawa z mlekiem
KOTLETY MIELONE Z KASZĄ JAGLANĄ 223

Kilka dni temu Joasia na swoim blogu   Kuchenne szaleństwa Margarytki   zamieściła przepis na kotlety mielone z kaszą jęczmienną.  Był to dla mnie

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania