tydzień z makaronem bun i trzy makaronowe dania, to spełniamy obietnicę i ten cykl zamykamy ostatnim daniem z cienkim makaronem ryżowym. To danie to Bun Dau Mam Tom. Tofu, makaron, sos z pasty krewetkowej i zioła. Tofu, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplsezon. Zakupiłyśmy pamiątki … zjadłyśmy ostatnią włoską pizzę ( ta z Anchois przepyszna! ) i wylądowałyśmy w Food Markecie – sklepie z prawdziwymi, oryginalnymi i najlepszymi produktami z Włoch! Sery, wędliny, makarony, sosy, dodatki, świeżo owoce, warzywa i pieczywo – kusiły na każdym kroku i zachwycały! Ajj jak jak bym chciała mieć taki sklep koło domu! :D Popatrzcie jakie cuda można
Ostra na Słodkoogniu jakieś 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietany i po chwili zdejmujemy z ognia. Możemy grzyby posypać koperkiem gdy podajemy je do ziemniaków lub polać takim sosem makaron
prawdziwe jedzeniesposób będzie smaczniejszy? Czas pokaże... Poza tym smak to kwestia gustu, a o gustach... Te w occie zamierzam wykorzystać jako samodzielną przekąskę. Te z wody pewnie pójdą na sos do makaronu. ------------ Podobne: Sos pomidorowy Sos pomidorowo-paprykowy Przecier pomidorowy
Weekendy w domu i ogrodzieróżnorodność przypraw oraz oryginalność połączeń smakowych dzięki którym każde danie to kulinarna podróż w nieznane.Od 3 sierpnia w sieci sklepów Lidl znajdziemy bogaty asortyment kuchni Azjatyckiej: mleczka kokosowe, sosy, makarony, pasty, oleje azjatyckie czy przepyszne chlebki naan. Wybierzmy się na zakupy by potem w swojej kuchni wyczarować coś pysznego i zachwycić swoich domowników smakami Dalekiego Wschodu. Pochwalę się Wam jaką
Z Majeczką w kuchniprodukty mleczarskie. Firma TAN-VIET jest właścicielem bądź wyłącznym dystrybutorem następujących marek i produktów: VIFON - wyłączny dystrybutor zup i sosów VIFON na Polskę, ( facebook ) TaoTao - właściciel marki TaoTao - sosy, makarony, grzyby, owoce i wiele innych produktów orientalnych, ( facebook ) Ammko - właściciel marki Ammko - zupy błyskawiczne, ( facebook ) TOKYOTO - właściciel marki TOKYOTO – produkty kuchni japońskiej, w tym produkty do sushi. Źródło
ClauditteMissCookingsolą i pieprzem. Dusimy całość do czasu aż marchew będzie miękka i wszystkie składniki się połączą. W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy mozarellę w plastry. Układamy na talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka. Pierś
Garniec MagalieDzień dobry, Ale pogoda :( Gdzie się podziała piękna wiosna? W taki dzień jak dzisiaj mam ochotę na coś ciepłego i sycącego. Klasyczne włoskie połączenie makaronu, sosu pomidorowego i sera sprawdzi się idealnie jako kulinarny pocieszacz. To zawsze było moje comfort food. Ponieważ zrezygnowaliśmy z Mężem z jedzenia mięsa, do spaghetti przygotowałam klopsiki z tuńczyka z puszki. Polecam Wam ten patent
Chilli Czosnek i Oliwabiałka roślinnego. Zalecane spożycie: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1516 kJ/ 360 kcal Tłuszcz - 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g Węglowodany
Zdrowie na języku :Pcebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż jeszcze parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw z ognia, po chwili wmieszaj ser mascarpone i polej makaron sosem. Podawaj ciepłe. Możesz posypać danie listkami świeżej bazylii. Wychodzą 3-4 porcje. Uwielbiam twórczość Sofii Coppoli. I zakochałam się również w Przekleństwach niewinności (1999) - pesymistycznych, nostalgicznych i nasyconych
Qlinarnie i QlinarnieMakaron na obiad mogłabym jeść codziennie.Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać nas może tylko własna wyobraźnia lub brak jakichkolwiek produktów w lodówce ;)Czytaj więcej
bistro mamaprzepisu na opakowaniu, odcedzić. Żaroodporną formę do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać: połowa makaronu - pomidory w plastrach - czosnek w plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy - druga połowa sera - pozostałe plastry chorizo - bazylia2. Zapiekać w rozgrzanym do 175 C piekarniku przez 30 minut. Sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 5 dag masła 2 i 1/2 łyżki
Apetyczna babeczkaczosnek, sol , pieprz, papryke, pietruszke zielona- natke, I wymoczona bulke. Wszysko razem laczymy.Z kotletow formujemy kulki I obtaczamy w bulce tartej. Smazymy na rozgrzanej patelni . Ja podalam z makaronem, sosem pieczarkowym I surowka z ogorkow I pomidorow.Smacznego
Smaki Edytywiosny zostało już tylko lekko ponad 40 dni. My nie możemy się już doczekać końca zimy, dlatego również na talerzu coraz bardziej wiosennie :) Dzisiaj na obiad serwujemy zielony sos z makaronem. :) SKŁADNIKI: 450 g mrożonego szpinaku (brykiet) 100 g serka topionego bez do - datków kubek śmietanki 12 lub 30 % (180 - 200 g) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka(...)makaron. Gotujemy makaron w osolonej wodzie (bez dodatku oleju), na pół twardo. Kiedy makaron jest już dobry, ok 100 ml wody z gotowania dodajemy do sosu wraz z odcedzonym makaronem. Wszystko razem mieszamy. Podajemy posypane orzechami włoskimi oraz kozim serem lub innym równie wyrazistym. Smacznego
Kuchnia od dwojgakupić gotową w sklepie, podgrzać i zjeść, ale dla tych bardziej ambitnych, przedstawiam mój przepis, na Lazanię od A do Zet, czyli z przepisem na sos i na makaron. Początkowo sos do Lazanii robiłam z fixu, a makaron używałam gotowy, ale stwierdziłam, że najlepiej ją zrobić samemu i od tamtego czasu robię ją według poniższej receptury :) Składniki: 1kg mięsa mielonego(...)papryki słodkiej ½ łyżeczki bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli ½ szklanki wody 1 czubata łyżka mąki Dodatkowo: 3 - 4 łyżki oleju 300 – 400g Sera Gouda Około 180ml śmietany Makaron: 4 jajka Ok. 3 szklanki mąki Ok. ½ łyżeczki soli Olej wlewamy do patelni lub rondla, gdy jest już gorący wrzucamy na niego mięso mielone i smażymy, co pewien czas mieszając
Smakowy Raj