śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek na obiad – połączona z makaronem świderki tworzy danie niezwykle sycące. Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * ulubione sałaty , u mnie: radicchio , frisee i escarole – ok. 150 g * upieczony łosoś – 100 g * czarne oliwki – 50 g * świeża żurawina – ok. 100 g * oliwa z oliwek
Ostra na SłodkoKanapki z awokado i jajkiem to pomysł na urozmaicenie standardowych kanapek z jajkiem o awokado. Szybkie i pyszne śniadanie. Poniżej przedstawiam listę produktów i przepis. Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowania możecie użyć dowolnego rodzaju makaronu, idealnie nadają się do tego małe muszelki lub makaron nazwany gnocchi, choć prawdziwych gnocchi raczej nie przypomina Szukacie pysznych sałatek, zajrzyjcie do innych moich przepisów: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar
nietylkopasta.plMule w białym winie to najbardziej klasyczny przepis na te owoce morza. Odpowiedniej ich przygotowanie sprawi, że będą delikatne w smaku, soczyste i wilgotne. Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mule to owoce morza hodowane na specjalnych farmach. Odżywiają się drobnoustrojami z wody morskiej, tym samym ją filtrując. Po przygotowaniu są niezwykle smaczne, a przygotowanie tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kupcie piękny filet łososia ze skórą a potem wyczarujcie to przepyszne danie. Będzie szybko, łatwo i przyjemnie, potem przy zajadaniu będzie tak samo. Jeśli zjecie tego
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ok 600g łososia 100g świeżego szpinaku garść pomidorków koktajlowych 200ml śmietanki 30/36% sól, pieprz, curry pół szklanki mąki pszennej olej do smażenia *** Z łososia odcinamy skórę i kroimy go na porcję. Przyprawiamy delikatnie z dwóch stron solą, pieprzem i przyprawą curry. Zostawiamy na około 1 godzinę do zamarynowania *** *** Następnie kawałki łososia obtaczamy kolejno w mące *** *** Rybę(...)mieszając *** *** Doprawiamy delikatnie do smaku solą, pieprzem i curry *** *** Podajemy z ryżem, makaronem, ziemniakami lub świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Łosoś w sosie curry ze szpinakiem i pomidorkami pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokrojony w większe kawałki, posolony, popieprzony, skropiony soskiem z cytryny- wkładamy do piekarnika na 180C na 10 min. Łososia kroimy w mniejsze cząstki - wrzucamy do sosu. Kroimy pomidory I tez dodajemy do sosu. Obiad gotowy. Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego
Smaki EdytyMakaron ze szparagami i pistacjami to jeden z moich ulubionych makaronów przygotowywanych na wiosnę. Jest to danie składające się dosłownie z 3 składników, a wygląda i smakuje nieziemsko. To danie to świetna propozycja na szybki wiosenny obiad, albo błyskawiczny lunch, który przygotujemy w 15 minut. Dlaczego warto przygotować makaron ze szparagami? Szparagi to warzywo, które jest bardzo proste w przygotowaniu(...)bardzo często robię właśnie makaron ze szparagami. Przepis na makaron ze szparagami i pistacjami jest niezwykle prosty i wymaga od nas makaronu, pistacji i oczywiście szparagów. Ja wykorzystam w tym przepisie zielone szparagi, bo są znacznie delikatniejsze i wystarczy im krótka obróbka termiczna. W jakich potrawach można wykorzystać szparagi? Szparagi świetnie komponują się z łososiem ze szparagami, możecie z tych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Soczysty, delikatny i miękki łosoś, któremu ostrzejszego charakteru nadaje musztarda, podany na szpinakowym spodzie.Danie może i wygląda trochę 'ubogo', ale staram się nie łączyć produktów białkowych z węglowodanami, stąd brak na talerzu ryżu, makaronu lub ziemniaków do ryby czy mięsa (które z resztą jadamy bardzo rzadko).Oczywiście zdarza się, że łamię swoje zasady, bo nie wyobrażam sobie np. warzywnego
Kraina Miodem PłynącaUwielbiam pieczonego pora. Ostatnio dodaję też do wszystkiego cukinię pokrojoną w cienkie paski, która doskonale zastępuje makaron w zapiekankach. Takie danie to idealny posiłek dla kogoś, kto pracuje w domu. Piecze się samo, a przygotowanie składników zajmuje dosłownie chwilkę. Całość jest słona, rybna i mocno cebulowo-porowo-czosnkowa. Idealne smaki na zimę! Składniki: opakowanie mrożonych różyczek brokuła lub różyczki(...)świeżego brokuła 2 małe cukinie pokrojone obieraczką do warzyw w cienkie paski i posolone 200 wędzonego łososia mała czerwona cebula pokrojona w piórka por pokrojony w cienkie plasterki 120 g wędzonego twarogu (pół opakowania) opakowanie serka typu mascarpone lub serka kremowego 3 całe jajka 2 ząbki czosnku po dużej szczypcie świeżo zmielonego pieprzu, wędzonej papryki i suszonego koperku Przygotowanie: Brokuł
Ugotowane pozamiatanekuchni moich bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa? Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100(...)lubicie gotować? 7. Jaką potrawę (potrawy) przyrządzacie najczęściej i chętnie do niej wracacie? 8. Jakie kulinarne wspomnienie zmieniło wasz pogląd na kuchnię i gotowanie? 9. Co najchętniej przygotowujecie z makaronu? 10. Jaki jest Wasz ulubiony deser? 11. Jaki smak lubicie najbardziej? Słodki, słony, kwaśny? A może jeszcze inny? I MOJE NOMINACJE: Trochę słodyczy Z pamiętnika młodej kucharki Na oko Stoliczku
Ratunku obiad