porcini , czyli prawdziwki, ale sprzedawali też pioruńsko drogie kurki. Stoisko z grzybami zrobiło na mnie duże wrażenie. Przyznam się, że nie wiedziałam, że Włosi też mają u siebie kurki. Na jednym ze stoisk sprzedawali śliczne okrągłe cukinie, idealne do faszerowania. Nie brakowało też pomidorów we wszystkich odmianach i kolorach. Po lewej stoisko z rybami. W wielkiej puszce małe(...)marginesie supermarket sieci Coop to dobre miejsce na tanie zakupy, gdy musicie sami zapewnić sobie wyżywienie w czasie wakacji. Sklep oferuje duży wybór włoskich produktów (sery, wędliny, świeże makarony, wino itd.) naprawdę niezłej jakości po przystępnych cenach. Dział mięsny był niesamowity. Niezliczone ilości wędlin, wszystko krojone przed sprzedawcę w cieniusieńkie plasterki. Nawet taka szynka: W dziale warzywnym natrafiłam
Chilli Czosnek i OliwaSezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezon na maliny i truskawki, a Wy akurat rozszerzacie dietę – bez obaw można podać maluchowi te owoce i obserwować reakcję organizmu. 3. Zboża . Czyli kaszki, kasze, ryże, pieczywo, makarony – to wszystko możemy podawać równocześnie z warzywami i owocami, czyli od początku rozszerzania diety. Nakłaniam Was do omijania produktów sklepowych, szczególnie kaszek. TUTAJ przeczytacie dlaczego. Małemu dziecku można(...)prostu sposób uzyskamy bardzo zdrowy i bogaty w witaminy i mikroelementy posiłek. Wypróbuj nasz sposób na słodki kuskus . Jeśli chodzi o makaron – powinien on być dostosowany kształtem i wielkością do umiejętności dziecka. Pamiętaj o tym, że zarówno makarony jak i pieczywo nie musi, a nawet nie powinno być tylko z białej mąki! Małe dzieci powinny mieć urozmaiconą dietę również
Natka PietruszkiRisotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciekawością czekaliśmy na kolejne dania. Dania główne były już bardziej klasyczne: pierś z gęści z przepysznym sosem demi glace z jałowcem była przygotowana w punkt. W dodatkach romanesco, marynowane kurki i cebulka, które fajnie przełamały smak oraz trochę owocowych nut. Bardzo dobre danie z charakterem. W drugim zestawie był pieczony halibut z przegrzebkami podany z przepysznym masłem szałwiowym oraz(...)idealnie podkreślającymi jej smak dodatkami. Zdecydowanie jest to danie, na które chętnie wróciłabym do tej restauracji. Jeżeli jest w karcie poza Restaurant Week’iem to warto ją zamówić. Makaron z ośmiorniczkami mnie rozczarował, sos był za słodki, właściwie bez smaku, a ośmiorniczki przeciągnięte i ukryte w makaronie. Proste danie, które zostało źle przygotowane, czego nie spodziewałam się po takiej restauracji
Pasja Smaku