makaron z cukinia - 3437 przepisów (strona:54/230)

Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą 138

Składniki:  100g makaronu mini penne rigate  średniej wielkości cukinia  1/2 szklanki opłukanej z zalewy i osączonej czerwonej fasoli z puszki  ząbek czosnku  łyżeczka suszonego oregano  szczypta chili z cayenne  sól, pieprz do smaku  oliwa z oliwek  do posypania dania posiekana, suszona natka z pietruszki  Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie(...)posiekany czosnek z cukinią pokrojoną w księżyce, dodajemy oregano i chili z cayenne, mieszamy, a gdy cukinia będzie al dente gasimy płomień.  Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię razem z cukinią i czosnkiem, dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy do smaku solą/pieprzem, mieszamy, po 2 minutach danie jest gotowe. Podajemy posypane posiekaną, suszoną natką z pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti z sosem pomidorowym, chorizo, oliwką, cukinią i suszonym pomidorem 150

makaronowo :)) Uwielbiam to wiecie, miał być razowy, ale nie chciało mi się iść do sklepu. Wcześniej w Biedronce zakupiłam chorizo , które czekało na swoją kolej. Do makaronu dodałam jeszcze trochę czarnych oliwek, cukinię, czerwoną cebulę, trochę passaty(...)koniec jeszcze ciepłe posypałam stratą mozzarellą i smakowało nam wszystkim :)) Udanego weekendu Wam życzę, u mnie dalej remont i kupa bałaganu, więc będzie średni ;)) Składniki: chorizo makaron spaghetti oliwki czarne cukinia mała cebula czerwona suszone pomidory 1 szklanka passaty (przetarte pomidory) 2 ząbki czosnku sól różowa do smaku olej kokosowy do smażenia starta mozzarella  Makaron gotuję według przepisu

kruche babeczki
Kokardki z dynią, cukinią i innymi dodatkami 145

ręce ;) A podeszły produkty charakterystyczne dla jesieni. Bo to już jesień, moi Państwo! Dodam, że piękna polska jesień :) Składniki (na dwie porcje): ok. 200 g makaronu kokardki 2 małe cukinie (ok.12 cm) kawałeczek dyni (po pokrojeniu powinno być jej tyle samo co cukinii) 4 francuskie kabanosy ok. 10 ciemnych oliwek szalotka 3 duże ząbki czosnku jalapeno lampka cydru(...)gorgonzoli olej do smażenia sól pieprz ziołowy grana padano Nastawić wodę na makaron. Posolić i ugotować al dente. Równolegle z gotowaniem makaronu przygotować sos na patelni. Cukinie pokroić na talarki. Dynię bez skóry pokroić na cienkie plastry. Rozdrobnić czosnek, kabanosy i jalapeno. Szalotkę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na połówki. Rozgrzać olej. Wrzucić na olej dynię i cukinię. Gdy się

Weekendy w domu i ogrodzie
Pikantne świderki z papryką, cukinią i cebulą 127

papryka czerwona    1 papryka pomarańczowa    1 cukinia    1/2 łyżeczki chilli w płatkach    400 g makaronu świderki    sól    pieprz Cukinię oraz papryki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w kostkę o boku około 1 cm. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Cebule obieramy, myjemy i kroimy(...)czasie rozgrzewamy olej na głębokiej patelni (musi być spora aby warzywa przy mieszaniu nie wysypywały się z niej). Podsmażamy cebulę, cukinię i papryki, dodajemy chilli, doprawiamy solą i pieprzem - co pewien czas mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do smażących się warzyw. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwile podgrzewamy - ok 1 minutę. Nakładamy na talerze i podajemy. Pikantne świderki

peggiwkuchni
Razowe spaghetti z cukinią i szparagami 159

Dziś przetestowałam razowy makaron firmy Makarony Polskie. Zdrowszy, bo pełnoziarnisty. Taki makaron zawiera dużo witamin z grupy B, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Można powiedzieć, że jak na produkt zbożowy jest dość fit ;). No i te warzywa! Pomidory w końcu mają smak i zapach, chrupiące, cieniutkie szparagi i cukinia eee… chyba jest jeszcze zeszłoroczna, nie wiem, ale sprzedawca(...)przez chwilę cebulę i czosnek (trzeba uważać, żeby go nie przypalić – będzie gorzki!). Dodajemy cukinię, pomidory i szparagi. Warzywa zalewamy pomidorami z puszki, solimy, pieprzymy, przykrywamy patelnię przykrywką i dusimy wszystko na niezbyt dużym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron według instrukcji podanej na opakowaniu, z odrobiną oliwy lub oleju. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Wracamy

wcinaj to
Placki z cukinii 65

puściła sok. Z cukinii należy naprawdę odcisnąć bardzo dużą ilość wody aby placki były pyszne i delikatne i aby nie trzeba było do nich dodawać ogromu mąki dla zrównoważenia wody. Oto cały sekret! Cukinia jest fantastycznym warzywem, bardzo wszechstronnym. Zrobicie z niego zarówno zapiekanki, dodacie cukinię do potrawek typu leczo, zrobicie też z cukinii pyszny makaron który po lekkim przesmażeniu

nietylkopasta.pl
Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami 87

Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami Patrząc(...)regał w mojej kuchni, ciężko nie zauważyć wielu rodzai makaronów. Do dzisiejszego dania użyłem makaronu, którego nazwy nawet nie będę się trudził wypowiadać ani przepisywać, ale… możesz użyć dowolnego jaki masz, ponieważ tutaj sos jest najważniejszy i to on robi robotę. Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami, to szybkie danie, które po prostu wymiata! Makaron w sosie

Blendman
15 dań do zrobienia w 15 minut 96

jest bardzo łatwe do zrobienia, a zasługuje na to, żeby być ozdobą najbardziej wystawnego stołu. Zobacz przepis Zoodle z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów Pyszny i zdrowy makaron z cukinii zanurzony w kwaskowym sosie jogurtowym z suszonymi pomidorami. Zobacz przepis Zdrowa sałatka z makaronu soba Soba to bardzo zdrowy makaron gryczany, bogaty w witaminę B1. Sałatka z makaronu soba

Niedzielny kucharz
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 205

więc taki posiłek także Wam pójdzie na zdrowie, nie idąc w boczki Do przygotowania cukinii faszerowanych wybierzcie warzywa średniej wielkości. Zobacz też: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

Kuchnia Bazylii
Makaron z cukinią a’la carbonara 180

Wraz z nadejściem nowego tygodnia witamy na blogu nowe warzywo. Tym razem postawiłyśmy na cukinię. Mamy dla Was kilka ciekawych propozycji z jej udziałem. Na początek prezentujemy fantastyczny sos do makaronu. Jego wykonanie jest banalnie proste, a smak niebanalnie fantastyczny. Zapraszamy Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 duża cukinia (o wadze około 350-400g) 300g boczku(...)łyżki mascarpone Łyżka oliwy Około 20-30g tartego drobno żółtego sera Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób  Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię myjemy i wraz ze skórką ścieramy na tarce na dużych oczkach. Boczek kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy boczek. Obsmażamy chwilkę, aż się

Kolizje Smaków
Makaron z sosem cukiniowym 167

Światowy Dzień Makaronu (25.10)  przygotowałam obiad, który był połączeniem tych smaków.  Makaron w sosie cukiniowym z fetą.      Składniki: 200-300 g makaronu ok. 500 g cukinii 100-150 g fety 1 cebula 1 - 2 ząbki czosnku tymianek oliwki (opcjonalnie)   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente.  W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną(...)gładką masę.  Przekładamy ponownie na patelnię i dodajemy pokruszoną fetę.  Chwilę razem podsmażamy tak, aby feta dokładnie połączyła się z cukinią.  Doprawiamy tymiankiem i ewentualnie dodajemy oliwki.  Sos mieszamy z makaronem i podajemy natychmiast

Sto kolorów kuchni
Łazanki z Cukinią i Pieczarkami 288

naszych stołach. Łazanki w takim połączeniu smakują wyśmienicie, a przy tym są z pewnością zdrowsze i mniej kaloryczne niż tradycyjne. Godne polecenia. Łazanki z Cukinią i Pieczarkami - Składniki:400 g makaronu "łazanki" farsz:duża cebula4 ząbki czosnku250 g pieczarek500 g cukinii (po obraniu i wydrążeniu miąższu)sól, pieprz, bazylia w proszku masło Łazanki z Cukinią i Pieczarkami - Sposób(...)podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Następnie wrzucamy pieczarki, a po ok. 4 minutach cukinię. Dusimy do momentu zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.Makaron "łazanki" gotujemy w osolonym wrzątku (możemy do gotującej wody dodać ok. 2 łyżki oleju - wtedy makaron nie powinien się posklejać). Ugotowany makaron dodajemy

Słodka Strona
Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem 143

szklanki wody 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 ząbki czosnku sól i pieprz 1 łyżeczka ziół do pizzy pęczek natki pietruszki olej do grillowania Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cukinię umyć, pokroić w grube półplasterki i zgrillować z dodatkiem ziół do pizzy i soli. Przełożyć do miski. Selera umyć, pokroić w paseczki i chwilkę dusić na tym samym(...)grudek. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła włoskie. Wlać słodką śmietankę i chwilę gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Makaron wymieszać z cukinią, selerem, kukurydzą, 2/3 pomidorków, startym żółtym serem, mozzarellą. Zalać równomiernie sosem, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć resztę pomidorków Zapiekać w 190 o C aż ser się

Czerwień i błękit
Zapiekanka makaronowa z warzywami - czyli nie marnujemy resztek 280

trzeba takie sprzątanie lodówki, wykorzystywanie resztek, które pozostały. Tym samym nie marnujemy jedzenia, bo zawsze uda się wyczarować coś smacznego :-) W tej zapiekance znajdziemy makaron i to czego było po troszku, czyli cukinię, oliwki, kilka suszonych pomidorów, troszkę kukurydzy, paprykę, dwie marchewki i połówka cebuli, kawałek selera. Do tego odrobina mozzarelli i cebulka dymka. Zapiekanka na wypasie, prawda? Bardzo smaczna(...)którym były suszone pomidory. Następnie dajemy pokrojoną w paski paprykę, marchewki, cebulę i selera. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i papryką słodką. 3. Teraz wsypujemy ugotowany makaron i między niego upychamy plasterki cukinii i dajemy resztę składników. Wszystko delikatnie skraplamy olejem z suszonych pomidorów, posypujemy startą mozzarellą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 minut. Po wyjęciu

kruche babeczki