makaron z cukinia - 3437 przepisów (strona:130/230)

Ratatouille 140

Ratatouille to francuski gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki z cebulą. Danie które można zjeść z bagietką lub ryżem, makaronem. Może też stanowić dodatek do mięs, chociaż ja lubię je jeść samodzielnie. Sekretem aromatycznego ratatouille jest to, żeby każde warzywo smażyć osobno, wtedy zachowuję najwięcej smaku i potem na końcu podduszone razem robią prawdziwą bombę smakową. Ja dodatkowo(...)garnka, na patelnie wylać kilka łyżek wody, wymieszać z sokami z patelni, przelać do garnka. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić czosnek,smażyć 1 minute, dodać cukinię i podsmażyć a dużym ogniu aż cukinia się lekko zezłoci, przełożyć do cebuli. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i dodać bakłażana, smażyć mieszając ok 10 minut aż bakłażan będzie rumiany, przełożyć

Smaczny zeszyt
Lazania z quinoa i 4 serami 291

Lazania to moje ulubione danie włoskie. Kombinacji na lazanię tyle ile osób gotujących, zasada główna jednak to plastry makaronu przekładane i polewane sosem. Oto moja wersja

Moje Małe Czarowanie
Warzywne spaghetti z pęczakiem 184

idealnie się nadają do tego dania. Sama od pewnego czasu ma nietolerancję pszenicy więc takie makarony warzywne są dla mnie w sam raz. Składniki: 300 gram spaghetti z marchwi Fit&Easy 300 gram spaghetti z buraka  Fit&Easy 2 małe cukinie 500 gram brokuła 1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli 100 gram kaszy pęczak Olej kokosowy Sól, pieprz

Bajeczna Kuchnia
MAKARON WARZYWNY Z SUSZONYMI POMIDORAMI 142

coś zupełnie innego. Tak więc dziś - propozycja idealna, ponieważ uwielbiamy suszone pomidory i czosnek - makaron warzywny z suszonymi pomidorami. Lekkie, aromatyczne i niebywale kolorowe danie poleca się na obiad czy warzywny lunch do pracy! MAKARON WARZYWNY Z SUSZONYMI POMIDORAMI (2-3 porcje) Składniki 1 mała cukinia (ok. 350 g) 2 duże marchewki (ok. 350 g) 6 suszonych pomidorów bez zalewy

W kuchni Karmel-itki
5 pomysłów na dynię! 214

Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Jak zrobić surówkę z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem? Bruschetta z cukinią i hokkaido Pieczona dynia z cukinią

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA Z CUKINII Z TRUSKAWKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 94

osób: ● 1 kg cukinii bio ● 400 g truskawek ● 100 g wyłuskanych orzechów włoskich ● 20 g marynowanych kaparów ● 1 ½  cytryny bio ● 1 szalotka ● 4 gałązki mięty ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka syropu z agawy ● 1 łyżeczka musztardy ● sól, pieprz   Przygotowanie: Cukinię zetrzyj, bez obierania, na tarce w cienkie plastry, lub pokrój na makaron przy pomocy spiralizera. Wurzć(...)Szalotkę obierz i drobno posiekaj. W misce wymieszaj 1 łyżkę soku z cytryny z musztardą, syropem z agawy, kaparami i posiekaną szalotką. Posól, popieprz, domieszaj oliwę z oliwek. Dodaj cukinię, truskawki i miętę, delikatnie wymieszaj całość. Jeśli to konieczne, dopraw do smaku. Przed podaniem udekoruj listkami mięty, plasterkami cytryny i orzechami

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Makaron z warzywami i tofu 229

Na warsztat bierzemy tofu przez jednych uwielbiane, przez innych nienawidzone, tak na prawdę jest produktem bardzo plastycznym, bo dobrze komponuje się niemal z każdym daniem dzięki

Taste Of My Day
JESIENNA ZUPA - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem 165

ziemniaki 1 marchew garść fasolki szparagowej 6 łyżek ryżu 1 cebula 1/2 pora (tylko biała część) 1 niewielka cukinia (bez skórki i nasion) 2 pomidory (bez skórki i nasion) 1 jabłko (bez skórki i gniazd nasiennych) garść ulubionego makaronu sporo posiekanego koperku ok. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kwas z ogórków kiszonych do smaku  sól i pieprz do smaku(...)przez 10 minut. Krok 3. Przygotowuję przecier jarzynowy : Cebulę, pora, cukinię, pomidory i jabłko kroję w kostkę - podduszam na maśle przez około 3 minuty, doprawiam odrobiną soli oraz cukru, całość dokładnie blenduję - dodaję przecier do gotującej się zupy. Krok 4. Następnie do zupy wrzucam posiekaną zieleninę, makaron, doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz kwasem z ogórków kiszonych - gotuję jeszcze

Moja Książka Kucharska
GREEN CURRY Z MAKARONEM RYŻOWYM 184

piersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)Wrzucamy naszą pierś, mieszamy aby całość była pokryta marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy to od jej wielkości, kawałki muszą być średniej wielkości. Cebulę

KuchcikoweLove
Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 212

opakowaniu sól, pieprz, suszony tymianek, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła Nadzienie: 1 duża pojedyncza pierść z kurczaka 1 mała cukinia 150 g kremowego serka twarogowego do smarowania chleba 1/2 szklanki tartego grana padano sól, pieprz, suszony tymianek oliwa z oliwek + 1 czubata łyżka masła 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia(...)Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na nadzienie. Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę. Pierś z kurczaka pokrój w małą kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek z masłem i podsmaż na niej kurczaka

Moja pasja smaku
Makaron żytni z grzybami i pietruszką 103

sklepie ze zdrową żywnością kupiłam żytni makaron razowy i tak oto powstał przepis na ultra-szybki obiad! Makaron żytni z grzybami i pietruszką Składniki: ok 200g grzybów leśnych łyżka masła łyżka czosnku suszonego w płatkach pół dużego pęczka natki pietruszki łyżka octu winnego z czerwonego wina szczypta soli świeżo mielony pieprz makaron żytni razowy - lub inny we wstążkach(...)Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do sosu grzybowego Makaron ugotuj al dente i połącz z sosem. Jeżeli lubisz i chcesz, aby sos grzybowy nabrał kremowej konsystencji - możesz dodać do sosu 3 łyżki tłustej śmietany Makaron razowy żytni z sosem grzybowym i pietruszką Gorąco polecam na jesień! Niedługo zaproszę Was na cukinię! Powiedzcie - czy macie jakieś specjalne kulinarne życzenia , które mogę

Gary Bez dna
Ketchup z cukinii-z nutką curry 411

możecie dać jej mniej) idealny dodatek do kanapek ,super sprawdzi się również do mięs z grilla, może służyć też jako gotowy sos do makaronu-mniam....uwielbiam takie produkty -dziękuję Marzenko za przepis Składniki: - 1,5 kg cukinii (waga po wydrążeniu i obraniu ) - 4 średnie cebule - 2 szklanki cukru - 1 szklanka octu - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 2 łyżeczki curry - 1 łyżeczka

Swojskie jedzonko
Jednogarnkowe spaghetti z cukinią 160

Cukinie i kabaczki obrodziły niesamowicie w tym roku, więc namiętnie je prerabiam. Pomiędzy tymi warzywami nie widzę wielkiej różnicy, poza tym, że kabaczki z założenia są większe, chociaż jak się zapomni o cukini, to też potrafi wyrosnąć olbrzymka, kabaczek ma ciut grubszą skórkę i trochę więcej i większe pestki. Zamiennie więc używam obu tych warzyw. Dzisiejsze spaghetti powstało dosłownie(...)minut. W międzyczasie podpraż słonecznik na suchej patelnii. Po 15 mintach zdejmij pokrywę z gara i gotuj do odparowania nadmiaru wody, miękkości makaronu i tym samym uzyskania idealnej konsystnecji sosu. Artykuł Jednogarnkowe spaghetti z cukinią pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sałatka z insalatini i blanszowanej cukinii z dodatkiem czerwonych warzyw 171

parzę, obieram i kroję w kostkę, paprykę w paseczki - dodaję do sałaty.Cebulę kroję w pół-talarki i dodaję do pozostałych składników.Cukinię obieram i  w plastry wzdłuż a następnie plastry pokroić w paseczki (a'la makaron). Paseczki blanszuję ok 2 minut w osolonej wodzie.Następnie odcedzam i pozostawiam do ostygnięcia.Listki pietruszki, musztardę, pistacje (kilka sztuk pozostawić(...)zbyt gęsty dodaję łyżke wody). Sos doprawiam do smaku sola i pieprzem.Cukinię mieszam z dwoma łyżkami sosu.Pozostały sos dodaję do sałaty i delikatnie mieszam. Na sałatkę wykładam cukinię i posypuję pozostałymi, posiekanymi pistacjami

Magiczna kuchnia Darii