ustach raviolo z bobem i pecorino. No co tu dużo gadać — jest tam po prostu pysznie. Na Brylantowej 16 nikt nie nawija nikomu makaronu na uszy, tylko serwuje kuchnię wysokich lotów. Z jednej strony domową, niczym u włoskiej nonny , a z drugiej oryginalną ze szczyptą nonszalancji i inspirowaną kuchniami świata. Ogromnie doceniam uczciwość, z jaką podchodzi się tutaj do gotowania(...)odwiedzenia Brylantowej 16 jak najprędzej i jestem wręcz przekonany, że posiłek wzbudzi w Was emocje i zabierze wspomnieniami do odległych krain, które jednocześnie będą bliskie Waszemu sercu. Makarony są wyrabiane na oczach gości Każdy makaron powstaje tylko z dwóch składników — włoskiej mąki i świeżych żółtek Foccacia Raviolo z bobem i pecorino Pappardelle z owocami morza i sosem
Food Squareśmietanki 30% natka pietruszki 1 cebula 40 ml białego wina wytrawnego oliwa z oliwek pieprz i sól imbir w proszku pieprz cytrynowy makaron tagliatelle chilli Oryginalna wersja tego dania : "Doradca Smaku" odc. 8: Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem i żubrówką Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i posiekaną w piórka cebulę. Smażymy, aż cebula nam się zeszkli. Wtedy
ClauditteMissCookingMakaron a’la Arrabbiata z kurczakiem Makaron , niezwyciężone danie rodem z Włoch , ratujące nam życie nie raz w tygodniu Sos a’la Arrabbiata , to
Ogrodnik w podróżyszczypty, pieprz mielony 1 łyżeczka, sól - ile potrzeba, wywar z grzybów zamrożony 1 litr, podgrzybki zamrożone 70 dag, smalec domowy ze skwarkami 2 łyżki, suszone prawdziwki 1 szklanka, śmietana 18% 200 ml, woda 1 szklanka, mąka pszenna 3 łyżki, makaron kokardki 250 gram do garnka wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu lub na tarce startej(...)porcję wywaru grzybowego, porcję zamrożonych podgrzybków, porcję suszonych prawdziwków dodać łyżkę domowego smalcu ze skwareczkami i gotować z 40 minut na średnim ogniu dodać sól, gałkę muszkatołową, pieprz zmielony, śmietanę wymieszać z wodą i mąką i wlać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy mieszając podać z ugotowanym makaronem np. kokardki - zawsze zamrażam wodę z obgotowywania grzybów takich jak prawdziwki, podgrzybki
W Mojej Kuchni Lubięjego smak jest jeszcze bardziej esencjonalny, z przyjemną grzybową nutą. Dzięki borowikom, którymi kuchnia staropolska była nasycona, rosół nabiera wyjątkowego brązowo-złocistego koloru. Delikatny makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki , który wygląda i smakuje jak domowy*, pasuje do każdej z tych wersji idealnie. Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek Rosół: 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 seler, kawałek pora, cebula(...)pieprzu, liść laurowy, spora szczypta soli, ok. 4-5 litrów zimnej wody. Karmelizowane rzodkiewki: pęczek rzodkiewek, łyżka masła klarowanego, łyżka płynnego miodu, sól i pieprz, kilka listków mięty. Dodatkowo: makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki, natka pietruszki. Umyte mięso zalewamy zimną wodą. Po zagotowaniu, łyżką cedzakową, zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa, przyprawy i na małym ogniu, gotujemy około godzinę. Dodajemy
Mienta blogobydwoma rodzajami sera, pierwszy jest bardziej słodki, drugi nieco bardziej pikantny) zioła do pizzy, ok. 1 płaskiej łyżki sól i pieprz lub domowa jarzynka szklanka słodkiej śmietanki 18% 1 łyżka mąki 2 łyżki masła Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. W czasie gotowania wody na makaron zacząć przygotowywać sos. Masło stopić w średnim rondelku, wrzucić mąkę i chwilkę smażyć
Czerwień i błękitwykipi, ani się nie przypali. "YOGURT / YEAST DOUGH" - do przygotowywania domowego jogurtu, a także wyrastania ciasta drożdżowego. Podejrzewam, że to będzie jeden z najważniejszych dla nas programów. Zarówno domowy jogurt gości u nas każdego dnia, jak i ciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE(...)rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych garnirunków. "PASTA/RAVIOLI" - program przeznaczony do gotowania makaronu, parówek i innych półfabrykatów. "HOMEMADE BREAD" - przeznaczony jest do wypiekania domowego chleba z mąki pszennej z dodatkiem mąki żytniej. Program przewiduje pełny automatyczny cykl przygotowywania od wyrastania do wypiekania. Każdy z automatycznych programów możemy również
Marder&Marder Manufacturewiecie to zupa pomidorowa niemal zawsze będzie strzałem w 10. Moja dzisiejsza propozycja to wariacja na temat klasycznej zupy pomidorowej - zamiast ryży czy makaronu dodałam do niej kaszkę manną. Przeczytałam gdzieś, że to sposób na domowe jedzenie włoskich mam:) I rzeczywiście zupa jest gęsta, syta i kojąca. Włoski comfort food, danie z dzieciństwa. Zupa pomidorowa z kaszą manną 2 łyżki
Smaczny zeszytDOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY Jak zrobić idealny, gęsty słodko-kwaśny sos do makaronów, ryżu i mięsa - sprawdzony przepis krok po kroku Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sos słodko-kwaśny na zimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu. Ja do domowych sosów na zimę, takich jak ten, keczup lub koncentrat pomidorowy, dodaję naturalne pektyny
Moja Książka Kucharskachrupiącej bagietce, ależ to było smaczne! Dzisiaj prezentuję Wam kolejny pomysł na pastę, tym razem z kurczakiem, oliwkami i pieczarkami. Takie domowe danie na jesienne obiady. Do tego ulubione wino i basta. Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano / 2 porcje Składniki: 200 g makaronu penne - rurki 1 pojedyncza i mała pierś z kurczaka
Moja smaczna kuchniaMakaron gotujemy 8 min. i wrzucamy do zimnej wody, w drugim garnku gotujemy jajka 5 min. i też chłodzimy. Gdy się gotuje robimy majonez:1 jajko, łyżeczka- musztardy, cukru, octu, szczypta soli i szklanka oleju Potem przygotowujemy pozostałe produkty: cebulę, paprykę, oliwki i przyprawy. Majonez robimy dosłownie 10 s w wąskim naczyniu rozpoczynając miksowanie od dołu. Przepis znajdziecie(...)tutaj majonez-domowy-w-10-sekund Jajka, cebulę, paprykę, oliwki kroimy w kostkę, krążki, piórka jak kto lubi i chce. Jajka możemy pokroić przy pomocy krajalnicy do jajek, to jest wówczas chwila. Wszystkie produkty wkładamy do miski i dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Wykładamy do miski i już gotowe
chleba naszegotylko, że ma 0 kcal i bardzo dobrze imituje prawdziwy makaron. Do środka naszego słoika możemy dodać nasze ulubione warzywa, mięso lub inne dodatki. Skład każdej zupy może być inny w zależności od naszych upodobań i tego co akurat mamy w naszej spiżarni. Aby wzbogacić jej smak zazwyczaj używam domowej wersji kostki rosołowej, która nie zawiera sztucznych dodatków i aromatów(...)garść świeżej kolendry garść świeżej pietruszki marchewka pocięta w słupki mała porcja świeżego imbiru czerwona kapusta drobno poszatkowana makaron (shirataki albo z cukini) ew. ryżowy przy diecie samuraja pasta miso lub pasta curry sos sojowy lub sos sriracha łyżka naszej domowej kostki rosołowej czerwona cebula ugotowane mięso np. kurczak zielona cebula opcjonalnie, drobno pokrojone chilli Przygotowanie: Na spód słoika dajmy
PaleoLife300 g piersi z kurczaka przyprawa Gyros 1/3 opakowania makaronu farfalle (kokardki) 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 3 średnie świeże ogórki 1 czerwona cebula 3
Świat Domowej Kuchnimirabelek - 2-3 łyżki * sól, pieprz * Do curry doskonale pasuje słodki, owocowy element. Ja tym razem wykorzystałem domową konfiturę mirabelkową, która doskonale się tutaj sprawdza, ale może wykorzystać także świeże mango lub brzoskwinie z puszki. Do podania: ugotowany ryż, makaron lub chlebek naan. Wykonanie: Kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości, myjemy i osuszamy. Kroimy w niewielką kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy(...)mirabelek - 2-3 łyżki * sól, pieprz * Do curry doskonale pasuje słodki, owocowy element. Ja tym razem wykorzystałem domowy dżem mirabelkowy, który doskonale się tutaj sprawdza, ale może wykorzystać także świeże mango lub brzoskwinie z puszki. Do podania: ugotowany ryż, makaron lub chlebek naan. Wykonanie: Kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości, myjemy i osuszamy. Kroimy w niewielką kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy
Pogotujmy.plproduktem, z którym możemy zrobić ekspresowe danie. A połączenie go z sosem pomidorowym jest idealne ;) Składniki na 3 porcje: 200 gram makaronu spaghetti z dodatkiem suszonych pomidorów 500 gram mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 100-200 ml sosu chili lub słodko kwaśny z domowej spiżarni (w zależnośći od stopnia ostrości) garść bazylii i natki pietruszki
Życie zaczyna się w kuchni