Pierś z kurczaka w przyprawach to jeden z produktów wysokobiałkowych z niską zawartością tłuszczu, czyli idealny dla osób na redukcji a po modyfikacji oczywiście również dla
Ola la LCHFKolejna wariacja z krewetkami w roli głównej. Tym razem coś dla tych, którzy tęsknią za owocami morza smażonymi w cieście. Wystarczy tylko przygotować ciasto z odpowiednich
Ola la LCHFCzas to jedna z najcenniejszych walut współczesnego świata. Czas cenimy sobie bardziej niż pieniądze. Te drugie możemy zawsze jakoś zdobyć, wziąć kredyt, pożyczyć, pracować więcej. Czasu
365 dni dookoła kuchniKarkówka zapiekana w sosie śmietanowo-pieczarkowym to danie goszczące na naszym stole najczęściej na życzenie Wikusi, która uwielbia pieczarki. Podobnie jak ta z przepisu na soczystą
Ola la LCHFBeza-niekwestionowana królowa deserów. Dobrze zrobiona jest krucha na zewnątrz i piankowa, lekko kleista w środku. Do tego bita śmietana, świeże owoce i mamy deser, który
Zawsze głodna!Lekka duszona młoda kapusta z koperkiem kojarząca mi się z domem rodzinnym jest świetną propozycją na szybki, smaczny, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy obiad. Możecie komponować z nią
Ola la LCHFProsty i szybki obiad dla osób na redukcji a po modyfikacji również dla tych, które nie ograniczają tłuszczu na talerzu. W przypadku produktów z wysoką zawartością
Ola la LCHFTym razem zmodyfikowana pod redukcję wersja rollsów. Znakomity pomysł na śniadanie czy kolację.W zależności od składu samych naleśników jak i wypełnienia możecie komponować dowolne makro
Ola la LCHFKorzystam z sezonu na szparagi i tak jak obiecałam wpada pierwszy przepis z nimi w roli głównej. Dzisiaj zapraszam na lekki, zdrowy i przepyszny krem z
Ola la LCHFSezon na szparagi w pełni więc korzystajcie bo potrwa tylko kilka tygodni. Będę zatem dzieliła się z Wami przepisami z ich wykorzystaniem ponieważ są skarbnicą witamin
Ola la LCHFWprawdzie sama rzadko jadam desery, ale czasem przygotowuję coś dla córki czy gości i oczywiście dla Was bo wiem, że lubicie i wyczekujecie keto „słodkości
Ola la LCHFBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie
Vegan TasteCiasto z warzyw, w tym ciasto buraka, często budzi zdziwienie na twarzy, a czasem i jej skrzywienie. A to zupełnie niepotrzebne, bo ciasto... The post Bezglutenowe
Eksperymentalnie.comTym razem jedno z najmniej fotogenicznych dań jakie robiłam do tej pory Ale jako, że jest przepyszne postanowiłam mimo wszystko podzielić się z Wami przepisem Wprawdzie
Ola la LCHFWiosna w pełni zaczyna napawać mnie optymizmem. W kuchni znów zaczynam coraz śmielsze eksperymenty, i dzisiaj zaprezentuję wam kolejną odsłonę fritaty. Na blogu do tej pory
vaniliowoczekoladowa