majonez - 14247 przepisów (strona:520/950)

Sałatka z makaronem i kurczakiem 355

kurczakiem  SKŁADNIKI: makaron penne - 1 szkl pieczarki - 8 szt małych por- kawałek filet z kurczaaka - 1 pojedyńczy papryka kolorowa konserwowa- mały słoiczek przyprawa kebab gyros sól i pieprz majonez - 3 łyżki tłuszcz listki natki pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić, przelać zimną wodą.  Pieczarki umyć, ugotować, pokroić.  Fileta pokroić w kostkę(...)obsypać przyprawą kebab-gyros, przesmażyć na tłuszczu.  Paprykę odlać z zalewy, osączyć, pokroić w kostkę.  Pora drobno pokroić.  Połączyć wszystkie składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
kolorowa sałatka „na bazie pora” 2658

składniki: 2 pory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 4 łyżki śmietany ok. 7 łyżek majonezu ok. 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Fasolę przepłukujemy i odsączmy razem z kukurydzą. Pory przekrawamy na wzdłuż i siekamy. Czerwona paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy śmietanę, majonez i sok z cytryny oraz doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka 190

pewnością zasmakuje to połączenie. Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jajek ok. 180 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 łyżki majonezu ok. 40 g żółtego sera łyżeczka drobno posiekanej cebulki (można pominąć) sól pieprz  Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka. Majonez

Słodka Strona
ROLADKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ 177

Składniki: 20 plastrów szynki konserwowej  10 jajek  25 dag żółtego sera w kawałku  szczypiorek- z cebulki dymki- do przewiązania  sól,pieprz do smaku  majonez 3 łyżki  Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich starty na dużych oczkach ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyki majonezu. Gotową

Z Majeczką w kuchni
Talerz przekąsek Wielkanocnych 177

Kolorowe jajka, w tej wersji naprawdę kuszą wyglądem i smakiem, na wielkanocnym stole nie może ich zabraknąć... Składniki na jajka nadziewane: 8 jajek 3/4 szklanki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka keczupu 3 łyżki mrożonego groszku papryka wędzona słodka w proszku sól, świeżo zmielony pieprz curry Składanki na ziołowe kulki: 15 dag pleśniowego sera 15 dag twarogu(...)Jajka nadziewane Jajka gotujemy na twardo, studzimy obieramy ze skorupek, przekrawamy wzdłuż wyjmujemy żółtka. Groszek wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy 5 minut, odcedzamy. Żółtka ucieramy z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem świeżo zmielonym. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy musztardę oraz curry. Do drugiej części dodajemy zmiksowany groszek

kgwjanczewo
Jajka z farszem z awokado 280

dziś, żeby było różnorodnie, na zielono ;) Przepis podpatrzony na stronie Sekrety mojej kuchni . Składniki: 4 jajka pół dojrzałego, miękkiego awokado pół pęczka koperku + kilka gałązek do ozdoby łyżka majonezu sól, pieprz sok z połówki cytryny Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Następnie obieramy i kroimy na połówki. Awokado obieramy ze skórki, dodajemy sok z cytryny, żółtka i majonez i blendujemy

Czerwona Porzeczka
BABKA MAJONEZOWA 119

zrobić zakalec. SKŁADNIKI: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią 4 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny kilka kropel aromatu cytrynowego cukier puder A jak to zrobić: Białka ubić na sztywna pianę, dodawać cukry ciągle miksując do momentu, aż cukier przestanie być(...)dokładnie połączyć z ubitymi białkami. Do masy jajecznej dodawać stopniowo przesiane mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wlać sok z cytryny, oraz aromat cytrynowy, dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po przestudzeniu, babkę oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Pasta do chleba z watróbki i jajek 234

można zastąpić szczypiorkiem. Składniki: 600 g wątróbki wieprzowej 2 średnie cebule 5 jaj 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 10 czarnych oliwek 2-3 łyżki majonezu 1 łuzka oleju do smażenia  4 łyżki  oleju lnianego OLEOFARM Przyprawy: 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki  pieprzu czarnego grubo mielonego 1/2 łyżeczki  soli ziołowej(...)złoty kolor.  Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i razem z jajkami i cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Doprawić, majonezem, olejem lnianym, pieprzem, gałką i przecisniętym przez praskę czosnkiem, dodać pokrojone drobniutko oliwki, papryczkę i posiekaną natke pietruszki. Wymieszać, spróbować i doprawic solą. Ilośc soli jest umowna i zależy od naszego

Gosia gotuje
Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach 122

Faszerowane jajka to obowiązkowa propozycja na naszym wielkanocnym stole. Dzisiaj pierwszy z wielkanocnych pomysłów na jajka.  Składniki: 5 jajek opakowanie 100 g szynki dojrzewającej 1 łyżka majonezu kilka rzodkiewek sól, pieprz 3 ogórki konserwowe kiełki rzodkiewki Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, opłukać. Na dole również ściąć, aby można je było postawić pionowo. U góry przekroić w poprzek(...)wysokości.  Delikatnie wyjąć żółtka i wraz z odciętymi częściami jajek rozgnieść widelcem. Dodać majonez, posiekane w drobną kostkę rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą wypełnić otwory po żółtkach i kopiato nałożyć również na wierzchu jajek. Owinąć w plastry szynki (po 1 lub dwa) i ułożyć na talerzu posypanym kiełkami rzodkiewki. Schłodzić przed podaniem

Czerwień i błękit
Świąteczna sałatka z przepiórczymi jajkami 246

minut Składniki: 5 przepiórczych jajek Garść świeżego szpinaku 1/3 pęczku szczypiorku Kukurydza konserwowa bez GMO 4 plastry pomidora (Najlepiej malinowego) 25g sera feta z mleka owczego i koziego  Majonez Śmietana 30% tł Płatki migdałowe Chrzan tarty w słoiczku Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Jajka gotujemy w mocno osolonej wodzie 1 minutę a następnie studzimy 2/ Umyty szpinak rozkładamy równomiernie(...)talerzu, nakładamy dookoła nacięte plastry pomidora, następnie pokrojone kostki fety. 3/ Z 2 łyżeczek majonezu, 1 łyżki śmietanki, łyżeczki pokrojonego szczypiorku , 1/3 łyżeczki chrzanu i szczypty soli robimy sos mieszając wszystko na jednolitą konsystencję. 4/ Obrane przepiórcze jaja kroimy na pół i układamy na środku talerza. Posypujemy wszystko kukurydzą i płatkami migdałów. Na koniec nakładamy sos na środek talerza

Kuchnia PROzdrowotna
Jajka faszerowane na ostro, z rzodkiewką i szczypiorkiem 195

stole królują jajka w różnej postaci, Ja przygotowuję proste jajka faszerowane z wiosennymi dodatkami. Polecam!!! SKŁADNIKI: 5 jajek, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 cebuli czerwonej, 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki startego chrzanu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka przekrawam na pół. Usuwam żółtka i przekładam je do salaterki. 2. Szczypiorek drobno siekam. Rzodkiewkę ścieram(...)tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. 3. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaję do żółtek. Łączę wszystkie składniki. Dodaję majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie mieszam. 4. Pastą wypełniam wgłębienia w białkach. Gotowe jajka układam na talerzu

Tradycyjna kuchnia Kasi
PASTA JAJECZNA 135

osób, przy wielkim stole świątecznym proponuję podwoić lub może nawet potroić proporcje.  Składniki:  3 jajka ugotowane na  twardo  2 małe ogórki konserwowe  1 łyżka majonezu  łyżeczka musztardy sól, pieprz  gałązka świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego  sól, pieprz pęczek szczypiorku  Sposób przyrządzenia:  Jajka, ogórki , szczypiorek, tymianek (świeży) zmiksować ze sobą. Dodać(...)majonez, musztardę,  doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem. Wesołego Alleluja

pieprzny smaczek
Sałatka brokułowa z pomidorami, cebulą i jajkami 211

Składniki na 2-3 porcje: 1 duży brokuł 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli (lub 1 mała) 3 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Brokuła umyć i pokroić na mniejsze różyczki. Gotować kilka minut we wrzącej wodzie. Gdy będzie lekko miękki przelać go zimną wodą, aby nie stracił na jędrności. W międzyczasie(...)pomidorki, cebulę, na samym wierzchu ułożyć obrane i przekrojone na 4 części jajka. Całość delikatnie posolić oraz popieprzyć. Na sam koniec polać sosem (w miseczce wymieszać jogurt naturalny z majonezem). Od razu podawać.  Sosem polać przed samym podaniem

Ugotować
Jajka faszerowane z awokado 612

nadziewane awokado ? Wyszły bardzo smaczne - na pewno do powtórzenia :) SKŁADNIKI 5 jajek 1 dojrzałe awokado 1 mała cebulka szalotka 1 ząbek czosnku  2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo,  studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka siekamy i przekładamy do miski.  Cebulkę i czosnek(...)drobno siekamy. Awokado kroimy w małą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy szczypiorek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. nadziewamy połówki jajek. Możemy przystroić listkami bazylii. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Weekendowe śniadanie - świąteczne jaja 177

czosnku   garść listków bazylii,   1 łyżeczka soku z cytryny,   1 zielona papryczka chili (wariant pikantny) lub 1 łyżeczka zielonego szczypiorku (wersja łagodna),    łyżka majonezu ,   1 ugotowane żółtko,   sól i pieprz do smaku.   Bazylię sparzyć wrzątkiem i ostudź, zmiksować z pozostałymi składnikami pasty.     Pasta czerwona:   4 suszone pomidory(...)ajonezu ,   sól i pieprz do smaku.   Odsączone pomidory i pozostałe składniki zmiksować w  blenderze .       Pasta żółta:   1 pomarańczowa papryka,   1 łyżka majonezu,   szczypta kurkumy i curry,   1/2 posiekanej szalotki,   2 żółtka,   zioła do dekoracji,   sól i pieprz do smaku.   Posiekać żółtka i szalotkę, pozostałe składniki zmiksować

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania