smak jak i aromat,który oddaje,zwłaszcza w zupach.Polecam Składniki: duży seler korzeniowy biała część pora 4 jajka 5 ogórków kiszonych jabłko mały groszek lub 1/2 puszki dużego majonez musztarda sól,pieprz Seler i jajka ugotować,następnie pokroić w kostkę z pozostałymi składnikami, dodać odsączony groszek,ok 2 łyżeczki musztardy,najlepiej rosyjskiej,majonez,sól i pieprz.Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać
Niespełnione zdolności kulinarnemąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach 1/3 pęczka szczypiorku 1/2 ogórka szklarniowego 1 łyżka majonezu garść kiełków pieprz, sól 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę pszenną, energicznie mieszamy by ciasto się nie przypaliło. Gotujemy do momentu(...)temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Studzimy. 3. Przygotowujemy farsz: szynkę konserwową i żółty ser drobno kroimy. Ogórka kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Eklerki przekrawamy na pół, nakładamy po łyżce farszu, kiełki, przykrywamy drugą częścią ciasta. Dowolnie dekorujemy
Szefowa kuchnipuszki tuńczyka w sosie własnym 130g drobnego makaronu, np. ryż papryka 4 ogórki konserwowe 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szkl słonecznika aól pieprz 2-3 łyżki majonezu Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki, jajka, paprykę i cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez
Smakołyki AsiDużo ryby, mało ości i specyficzny smak. Dodatkowo dodałam do niej sos tatarski. Składniki: Makrela (d owolna ilość ) Sól Otarta skórka z cytryny Koperek Sos Ogórek korniszony Kapary Cebula majonez Sól Pieprz Wykonanie: Makrelę wkładamy do naczynia do zapiekania ( najlepiej na pergaminie ), przyprawiamy solą, otartą skórką z cytryny i koperkiem. Pozostawiamy do zamarynowania na kilkanaście minut. A następnie zapiekamy(...)piekarniku w temp. 180 o C przez około 20 – 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Cebulę i ogórki drobno kroimy. Dodajemy kapary oraz majonez. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Upieczoną makrelę podajemy w otoczeniu sosu tatarskiego. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyznikała w ekspresowym tempie i tak jest do dzisiaj... Sałatka może być samodzielną przekąską, ale też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. 500g pieczarek 5 jaj 1 cebula majonez (użyłam od Folwark ) sól, pieprz Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku (mają bardziej się sparzyć niż ugotować) i odsączone pokroić w kostkę. Ugotowane jajka także pokroić w kostkę, a cebulę(...)drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem
Di gotujegram mleka w proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 20 gram roztopionego masła 1 jajko Sezam Dodatkowo: 1 duży pomidor Czerwona cebula Sałata Sos do hamburgerów Roleski majonez Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy drożdże rozpuszczone w wodzie, mieszamy, przykrywamy bawełnianą ściereczką, pozostawiamy na 12 godzin, najlepiej na noc. Do zaczyny dodajemy przesianą mąkę , mleko w proszku(...)dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy sosem do hamburgerów, układamy plasterek pomidora i krążki cebuli, przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Smacznego
Bajeczna KuchniaHańderek . Skła dniki: 300 gram szynki z wędzarni Biesiada Polska Hańderek 200 gram sera żółtego 1 puszka ananasa 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy kawałek pora 5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Odsączonego z zalewy ananasa kroimy w paski, szynkę i ser żółty kroimy w kostkę, pora kroimy w pół paski. Selera konserwowego i kukurydzę odsączamy na sicie(...)zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce. Smacznego
Bajeczna Kuchniaresztą sam też bardzo ją lubię. Składniki : 1 duży por 3-4 rzodkiewki 4 jaja ok 15 dag sera żółtego ok 20 dag kukurydzy w puszce sól, pieprz łyżka majonezu Przygotowanie : Poszatkuj por w pół plastry łącznie z częścią zieloną (opłukaną bo może zawierać resztki ziemi) i sparz wrzątkiem. Ostygnięty odciśnij i przełóż do misy. Rzodkiewkę pokrojoną w cienkie(...)kukurydzę, ser żółty pokrojony w kosteczkę (zob. na zdj. poniżej jak ja to robię) i ugotowane na twardo jajka również pokrojone w kosteczkę dodaj do misy, wymieszaj, dodaj łyżkę majonezu i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki aby nieco smaki się "dopracowały". Informacja dodatkowa: Parzenie pora ma kilka celów, utrzymuje jędrność, traci chrupkość, znacząco zmniejsza ew. wzdęcia
Mechanik w kuchnidziś smaczne i łatwe do przygotowania danie z cykorii, szynki oraz sera. Składniki: • 3 cykorie • 3 plasterki szynki parmeńskiej lub chłopskiej • 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego • 1 łyżka majonezu • 3 plasterki żółtego sera • Sól, pieprz, 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Cykorię myjemy osuszamy i w razie potrzeby usuwamy zewnętrzne listki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Cykorię podgotowujemy w osolonej(...)wodzie 5 minut. Wyjmujemy odsączamy i zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, przyprawiamy według uznania i mieszamy. Cykorię zawijajamy w plasterki szynki i sera. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 minut aż ser się zrumieni
Podróż w kulinariawłaśnie za sprawą grzybków i zdaję sobie sprawę, że nie podpasuje każdemu. 1 mały słoik marynowanych pieczarek 2 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, marchewkę obieramy i gotujemy. Jajka również gotujemy, na twardo. 2. Ziemniaki, marchewkę i jajka drobno siekamy. Pietruszkę rwiemy na nieduże gałązki(...)drobno siekamy w zależności od preferencji. 3. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez, sól i pieprz
Szefowa kuchniSkładniki makaron nitki, 100g papryka czerwona, 1 szt filet z kurczaka, 1 połówka kukurydza, 1/2 puszki brokuł, 3-4 różyczki ser żółty, 100g majonez, 4-5 łyżek jogurt naturalny, 3-4 łyżki czosnek, 2-3 ząbki sól, pieprz olej, do smażenia przyprawa Gyros, 1 łyżka Przygotowanie Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paseczki. Smażymy na odrobinie oleju(...)tarce na dużych oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy. Brokuł sparzamy gorącą wodą, dzielimy na mniejsze cząstki. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem i jogurtem. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy sosem majonezowym, doprawiamy solą i pieprzem
Gotowanie moimi oczamiPyszne połączenie kraba, warzyw i owoców. Składniki 1 pomidor 250 g paluszków krabowych pół melona miodowego 1 ogórek 4 świeże truskawki 1 jajko Sos koktajlowy: 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki ketchupu sól pieprz odrobina koniaku kilka kropel sosu worcester Dekoracja: sałata pestki granatu Przygotowanie Pomidora naciąłem na krzyż, zalałem najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Obrałem(...)skórki. Jajko ugotowałem na twardo, ostudziłem i obrałem. Przygotowałem sos koktajlowy: wymieszałem majonez z ketchupem i koniakiem, doprawiłem do smaku. W obręczach układałem kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie posiekane jajko, potem pokrojony w kostkę miąższ melona i ogórka wymieszany z truskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę
R'n'G Kitchensałatce. Polecam na imprezę karnawałową czy spotkania ze znajomymi ;) Składniki: 1/2 opakowania makaronu w kształcie ryżu 1 puszka brzoskwiń 300g szynki konserwowej 1 słoiczek selera konserwowego 2-3 łyżki majonezu sok z brzoskwiń sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować. Brzoskwinie, szynkę pokroić w kostkę. Seler odsączamy z zalewy, dodajemy do ugotowanego makaronu, brzoskwiń i szynki. Wszystko doprawiamy do smaku solą(...)pieprzem, majonezem i sokiem brzoskwiń. Sałatkę schłodzić
Garnkowe fanaberiepomidory 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 jajko 1 kajzerka namoczona w wodzie Sól Pieprz Olej o smaku pomidora, bazylii i czosnku Sos: 1 łyżka majonezu 1,5 łyżki gęstej śmietany 18% 0,5 łyżeczki wędzonej papryki Sól Pieprz Cebulę oraz suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy je z mięsem. Do mięsa dokładamy również(...)patelnię grillową, smarujemy ją olejem o smaku pomidora, bazylii i czosnku. Grillujemy burgery na wolnym ogniu przez 15 minut. Co jakiś czas odwracamy. Do burgerów idealnie pasuje sos z majonezu, śmietany z dodatkiem soli, pieprzu i wędzonej papryki
VioletoweKucharzeniejogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego, Sól i Pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czerwoną kapustę obieram z 1 warstwy, myję. Kapustę drobno kroję. Marchewkę obieram a a następnie(...)trę na tarce o grubych oczkach. Jabłko również obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Na koniec wszystko ze sobą mieszam. Dodaję jogurt i majonez. Mieszam wszystko ze sobą dodaję sól i pieprz. Całość mieszam i wstawiam do lodówki na ok 30 min przed podaniem by smaki ze sobą się połączyły. Smacznego. smacznego
Gotowanie Patki