wytrawnie. Dzisiaj wybór padł na śniadanie na wytrawnie, a składniki wybrała do niego córka, więc zjadła to co lubi. I nie mogło na nim zabraknąć tym razem wędzonego łososia. Polecam bawić się smakami szczególnie przy komponowaniu naleśników. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcudowne jedzenie jest idealne by powstała nasza rodzina miska rozmaitości. I tak połączyłam ugotowany bób, podsmażone młode ziemniaczki, młodą marchewkę, domowe ogórki małosolne, domowe kiszone rzodkiewki, jajko sadzone, wędzonego łososia (on podkręci smak dania) i koperek, a wszystko zostało okraszone ziołowym olejem i popite maślanką. Idealne męskie bowl. Nie podaję dokładnych proporcji, bo to ile czego ugotujecie i w jakich
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie śmietanki towarzyszy marchewka. Smak sosu podkręciłam dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Koniecznie spróbuj tego połączenia, szparagi z marchewką - to jest pyszne! Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, […] Artykuł Jajka faszerowane łososiem w wersji fit pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniProsty i pyszny obiad z łososiem w roli głównej, ale tak naprawdę to majonez pomidorowy robi całą robotę temu daniu. To on powoduje że ryba nabiera wyjątkowego smaku. Miks majonezu z suszonymi pomidorami to idealny dodatek nie tylko do ryby ale także wędlin, jajek czy kanapek. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMakaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym to idealne połączenie delikatnego smaku szparagów, śmietany, szpinaku i makaronu. Wbrew pozorom jest to bardzo lekkie i pożywne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Awokado ma sobie wiele składników odżywczych, jest dietetyczne i bardzo często zalecane praktycznie w każdej diecie. Tym razem spróbujemy przygotować proste, a z drugiej strony bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 300 g sera żółtego 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty greckiego 100 g łososia wędzonego 1 pęczek szczypiorku 125 g paluszków surimi 3 suszone pomidory 1 garść … Czytaj dalej Kulki serowe
czarrna od kuchniSkładniki: 1 półbagietka 1 opakowanie serka kanapkowego pomidorki koktajlowe 50 g łososia wędzonego natka pietrszki oliwa pieprz Przygotowanie: Półbagietkę pokroić na kromeczki, skropić oliwą i obsmażyć na patelni grillowej. Grzanki … Czytaj dalej Grzanki z serkiem
czarrna od kuchniNajbardziej lubiana ze wszystkich ryb - łosoś. Dzisiaj w wydaniu dietetycznym, bo pieczona w piekarniku. Danie zdrowe, lekkie, super proste i bardzo wykwintne. Rybę ułożyłam na plasterkach pomidora, a pietruszkowym pesto obłożyłam dopiero po upieczeniu, by zachowało wszystkie wartości odżywcze i witaminy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kanapka z pomidorem, jajkiem i grillowanym boczkiem to pomysł na oryginalne weekendowe śniadanie. Przepis jest niezwykle prosty. Do przygotowania tego śniadania wybierzcie pieczywo jakie lubicie najbardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!