sałatka pyszna na talerzu. Tym razem proponuje roszponkę, ja ją uwielbiam ale wiem że nie wszyscy. W tej sałatce z łososiem smakuje wybornie, polecam. Roszponka, łosoś, awokado w lekkiej sałatce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciepłe, słoneczne dni zawsze królują lekkie sałatki, orzeźwiające koktajle czy też aromatyczne mrożone kawy i herbaty. Na pierwszym miejscu pragniemy orzeźwienia a także świeżych i bogatych smaków. Sałatka z czereśnią i brzoskwinią znakomicie Was orzeźwi, doda energii i z łatwością zastąpi śniadanie czy kolację. Do sałatki użyjemy ciepły sos marchewkowy z nutą imbiru i cytryny :) ZAPRASZAM :) Dla 1osoby Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaPyszna, lekka sałatka ziemniaczana idealna na poświąteczne przejedzenie, które jeszcze mi nie przeszło. Przepraszam za zdjęcia, ale spieszyłam się i zabrakło czasu na upiększanie. Mam nadzieję, że się nimi nie zrazicie i spróbujecie ją przygotować. Ja wiem, że nie raz zagości u mnie na stole. Mam nawet pomysł na lekką modyfikację, ale o tym innym razem:). Najsmaczniejsza po schłodzeniu
Pieguskowa Kuchniadwóch żółtek pozostałych po porannym omlecie. Także nic skomplikowanego, ale jak mawiają, smak tkwi w prostocie. Czy coś w tym stylu. Kotleciki są lekkie, ale pożywne. Świetnie komponują się z jogurtem, natką pietruszki i sałatką. A najlepiej smakują na zimno. Składniki: ok. 150 g komosy ryżowej ok. 150 g mrożonego szpinaku, u mnie w liściach niewielki ząbek czosnku + odrobina(...)odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach C. W połowie pieczenia kotleciki przewrócić na drugą stronę. Podawać z dipem jogurtowym i lekką sałatką. Najlepsze na zimno
Kuchnia EllieSzybka, prosta a zarazem lekka sałatka z ryżem i owocami tropikalnymi. Lato się skończyło więc może dobrze trochę słońca przenieść na talerz. Do sałatki zrobiłam sos na bazie jogurtu bo jest zdrowszy niż majonezowy. Możecie zabrać taką sałatkę do pracy do szkoły. Uwielbiam połączenie kurczaka z owocami w sałatce. Na jednym talerzu mamy zdrowy i pożywny posiłek. 1 woreczek ryżu
wesoła kuchniaElegancka, lekka sałatka, która świetnie sprawdzi się jako przystawka przed daniem głównym. Wyrazisty smak tuńczyka, współgra z smażonym koprem włoskim i pieczarką. SKŁADNIKI: (na dwie porcje) 2 duże pieczarki mieszanka sałaty 1 fenkuł (koper włoski) 1 czerwona cebula puszka tuńczyka w sosie własnym winegret: łyżka octu winnego łyżka oliwy z oliwek łyżka wody ½ łyżeczki cukru sól, świeżo mielonym czarny pieprz
Pyry na GazPyszna, orzeźwiająca, lekka sałatka z fety, arbuza, rukoli i awokado :) Bardzo letnia - spróbujci e - sprawdzi się jako samodzieln e danie lub dodatek do mięs - na przykład z grilla :) SKŁADNIKI ( dla 1 -2 os ób - całość - 29 0 kcal) 150 g obranego arbuza bez pestek 1 garść rukoli ( 2 0 g) 1/2 obranego awokado 30 g sera feta
Moje Kuchenne RewelacjeFajna i lekka sałatka. Można do niej użyć w zasadzie każdego rodzaju sałaty, ja użyłam roszponki. Według mnie roszponka jest delikatna i pyszna, doskonale pasuje do tego typu sałatek. Składniki: 50 g roszponki 150 g sera feta ½ granatu 150 - 200 g pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: Pr zygotować
Mama GotujeSzybka, smaczna i lekka sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli. Składniki: mała kapusta pekińska duża kulka sera mozzarella albo opakowanie małych puszka kukurydzy długi ogórek 2 pomidory ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy
e-PrzepisyKulinarneRewelacyjna, lekka sałatka z dodatkiem letnich owoców: truskawek, malin i jagód. Słodycz owoców przełamana słoną fetą i aromatycznym sosem balsamicznym. Szybka i prosta do przygotowania. Przy tym bardzo kolorowa, pełna witamin oraz antyoksydantów, które wiele dobrego przynoszą naszej skórze. Składniki: 2 spore garście szpinaku 100 g fety garść jagód, malin i truskawek sos balsamiczny* pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć
Moja Galeria SmakuBardzo smaczna surówka, lekka, sałatka doskonale pasująca do dań z grilla i do obiadu. Chrupiąca sałata lodowa z kolorowymi dodatkami, wzbogacona oliwą z oliwek. Pyszna. Ja mogę ją zajadać nawet codziennie. Składniki - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórki konserwowe 2 małe szt. - zielona cebulka lub szczypiorek - garść zielonych oliwek z papryczką - pomidory suszone w proszku, domowa
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj po raz kolejny lekka sałatka z tych "na szybko". Ulubiony tuńczyk w towarzystwie kukurydzy, białej fasoli i chrupiącej mieszanki Euforia od firmy Ziarenkowo, czyli godna uwagi alternatywa dla kurczaka i warzyw. Przyznam, że pierwszy raz od bardzo długiego czasu jadłam białą fasolę- zapas czerwonej zawsze mam w szafce bo wprost ją uwielbiam, więc zazwyczaj trzymałam się tego
peanutbuttermonstermiałam dosłownie 1 godzinę, żeby ogarnąć siebie i zrobić na szybko coś do jedzenia. O 18.00 wychodziliśmy na imprezę więc trzeba było odświeżyć make-up i coś zjeść. Jakąś lekką sałatkę, która trochę mnie „zapcha”, nada się do pracy i szybko ją przygotujemy. Do przygotowania potrzebujemy: kalafior i brokuł (w proporcji 1:1) pomidorki koktajlowe (u mnie spora(...)powinno tutaj być, to świetnie smakują!) oliwa z oliwek sól, pieprz w oryginalnej wersji: jogurt naturalny i czosnek – bo sałatkę mamy polać sosem czosnkowym, zresztą w obu odsłonach jest przepyszna. nasiona słonecznika Kalafior i brokuły gotujemy w lekko osolonej wodzie tak aby były lekko twardawe. Odcedzamy i studzimy. Gdy będą zimne układamy je w miseczce, wrzucamy pomidory (najlepiej połówki
Szybko Tanio SmacznieSmaczna, kolorowa sałatka. Lekko słodkawa. Miałam w domu granat, dodałam więc jego pestki do sałatki. Okazało się to bardzo dobrym pomysłem. Ich kwaskowy smak dobrze kontrastuje z pozostałymi, słodkimi składnikami. Użyłam też gotowych, już ugotowanych buraczków. To znacznie skróciło przygotowania. Bataty ugotowały się w czasie gdy kroiłam buraczki i cebulę. Sałatkę dobrze jest przygotować trochę wcześniej, aby składniki miały
Stare GaryOstatnio bardzo często robię sałatki wykorzystując mniej (dla mnie) typowe składniki. Dziś zapraszam Was na lekką sałatkę z selerem naciowym, jabłkiem i rzodkiewką. Intrygujące połączenie smaków selera, rzodkiewki i słodkiego jabłka sprawdziło się idealnie. Spróbujcie. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i dostarczy Waszemu organizmowi mnóstwa cennych witamin, tak niezbędnych w okresie jesiennym, gdy pogoda nas nie rozpieszcza, a choroby "pukają
Słodkie okruszki