składniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg sera białego - najlepiej półtłustego 3 jajka 4 łyżki śmietany 10 dkg margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczanej ok. 1
Luźna KuchniaSkładniki: Ciasto: 1/4 kostki drożdży 1/2 szkl cukru szklanka mleka cukier waniliowy 2 łyżki masła 2 szkl mąki krupczatki 2 żółtka Nadzienie: 200g masy marcepanowej 2
Luźna KuchniaSkładniki: 1kg sera 5 jajek 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2
Luźna Kuchniarównież aromaty. Cały dom wypełnił się smakowitym połączeniem ciasta, kakao, wiśni, kremu i czekolady. Wilki morskie kuchenne wypatrywały gorącego lądu na horyzoncie i przebierały nogami pod piekarnikiem. Ale, tak łatwo nie było. Finał rejsu musiałyśmy odłożyć w czasie, i... było warto! :) Owsiane, bezglutenowe, wilgotne ciasto w dwóch odmianach smakowych to prawdziwa "ziemia obiecana". Wiśnie z własnej spiżarni (a wcześniej
Wypisz WymalujWitajcie! W naszych domach często brakuje zdrowych przekąsek, natomiast chęci na nie zwykle jest o wiele więcej. Bardzo łatwo pokusić się na coś słodkiego lub słonego ze sklepu, co zwykle nie jest dla nas zdrową alternatywą. Z tego względu dziś przedstawiam Wam wersję, która jest bardzo zdrową, chrupiącą i smaczną opcją - Prażona Ciecierzyca
Chocolate Stop Temptingbuttercream frosting czyli kremu maślanego. Idealne połączenie dla tych, którzy gustują w bardzo słodkich babeczkach - jak dla mnie do dwóch zdecydowanie potrzebna była kawa :) Krem maślany wygląda pięknie i łatwo zrobić z niego nawet najbardziej fantazyjne ozdoby i dekoracje, jednak składa się z miękkiego masła i dużej ilości cukru pudru, więc siłą rzeczy musi być słodki. Billy's to maleńki
CiastkozercyPyszny, aromatyczny, bardzo łatwy i szybki przepis na łososia grillowanego. SKŁADNIKI 600 fileta z łososia bez skóry sól pieprz Winegret: 1/2 małej cebuli 2 łyżki posiekanych listków mięty 5 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE Łososia kroimy na 4 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni. Cebulkę
Moje Kuchenne Rewelacjezazwyczaj gotowana przez wielkopolskie gospodynie w czasie Wielkiego postu czy też w piątki jakie danie postne. Nie każdy przepada za tą zupą, nie każdy potrafi ją zrobić. Polewkę bardzo łatwo idzie popsuć- przypalając ją. Jeśli lubicie maślankę, kremowy smak to zupa warta spróbowania ! Polewka to i musza być ziemniaki. Ziemniaki duszone ze smażonym jajem. Składniki : 1l wody 1l maślanki
Garnkowe fanaberieZapraszam na kruche ciasteczka ze słonecznikiem. Są szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 100g masła, 3 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki śmietany 18%, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki słonecznika łuskanego, jajko do posmarowania. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia
Tradycyjna kuchnia Kasiherbatnikach to ciasto bez pieczenia, które robi się wyjątkowo szybko. Doskonałe dla osób nie mających piekarnika czy miksera. To bardzo stary przepis, który pochodzi z zeszytu babci. Możemy łatwo modyfikować smak sernika – np: budynie zmienić na smakowe (np. kokosowe), a wiórki zamienić np. na suszone śliwki namoczone w rumie. Wszystko zależy od naszej fantazji – ja podaję przepis podstawowy
Poezja smakunastępnego dnia - uwaga, przygotowanie potrawy może nam zając do 7 godzin. Nieugotowaną fasolę przesypać do durszlaka. W 5 litrowym garnku lub większym gotować golonkę przez 2 godziny. Ma łatwo odchodzić od kości. Wyjąć ją z wody i porwać na kawałki na jeden kęs, a skórę pokroić (ja skórę wyrzuciłam). Garnek umyć, wyspać do niego fasolę, dodać kości z golonki
W kuchni wieczoremBardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła
Bulliożeby wyglądać naturalnie. W torebce zapasowe majtki, szczoteczka i pończochy, bo może Radzik samczy będzie i zerwie zębami. Niech zrywa, ale dopiero po 5 godzinach, żeby nie pomyślał, że łatwa jestem. Galop myśli i planów. I nadchodzi ten dzień. Radzik okazuje się być mniej samczy niż w „Pięćdziesięciu twarzach Greya”, ale bardziej męski niż ta wampirza wróżka ze „Zmierzchu”. Nadchodzi
ladykitchenpiękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny deser. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Jagody można zastąpić dowolną, ulubioną konfiturą. SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku, 15 dag bezów, 1 szklanka jagód z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam
Tradycyjna kuchnia Kasivegeta " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Nastawiamy kaszę, aby się ugotowała. Odsączamy i niech czeka. Następnie należy nastawić dwa duże garnki z wodą. Kapustę ponacinać dookoła głąba, aby później łatwo odrywać listki. Obgotować ją i powoli, ostrożnie zdejmować poszczególne liście. Wyciąć z nich zgrubiałe żyłki. Liście warto potrzymać trochę dłużej w wodzie, aby były dość miękkie, ponieważ później mogą się
CoolinarniePL