Bardzo smaczne kawałeczki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. Pieczone w piekarniku, więc bez dodatkowego tłuszczu. Idealne na przekąskę, ciepłą kolację, spotkania w gronie przyjaciół. Podawać z salsami warzywnymi lub domowymi dipami. 2 filety z kurczaka 1 jajko płatki kukurydziane MARYNATA: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka papryki mielonej
https:KKuchniaMniamprawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię dodawać otręby do pieczywa gdy piekę domowy chleb lub bułki. Ale dodałam je także właśnie do panierki smażąc kotlety z piersi kurczaka. Niby zwykła panierka a jednak zdrowsza niż z samej bułki.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPodczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;) FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE Składniki: - 500 gram filetu z kurczaka - dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę) - sól - słodka papryka - białko jajka kurzego - olej Przygotowanie
Życie zamknięte w smakuminor-bidi;} Gdy powtarzasz sobie "nie potrafię gotować", Ten przepis ma na celu mocno Cię zszokować. Nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, A uraczy smakiem wszystkich Twoich gości. Kurczak, chrupiąca panierka oraz przyprawy, Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę
Mój Smak na Życiewystarczy upiec kurczaka w panierce lub bez, żeby obiad smakował. Teraz trzeba więcej fantazji, albo sugestii naszych gości, żeby połączyć smaki, odpowiednio doprawić i pięknie podać... Tak podany obiad smakuje wyjątkowo i chyba ... wszystkim Składniki na marynatę: 1 kurczak (1,2 – 1,5 kg) 3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano
Kuchnia u Krysiproszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkami i cukrem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki wrzucamy do przygotowanej panierki. W wysokim garnku rozgrzewamy olej – smażymy w głębokim tłuszczu jak pączki. Kawałki kurczaka wkładamy na łyżce do gorącego oleju, smaży(...)złoto. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Kurczaka podałam z ryżem oraz ogórkami słodko-kwaśnymi. Ważne: Olej nie może być zbyt gorący, bo panierka się przypiecze a kurczak będzie surowy w środku. Temperatura powinna być taka jak przy smażeniu pączków ok. 160*C Kawałki kurczaka należy nakładać na łyżce, by za każdym razem nakładać kawałek mięsa
Gotowanie i blogowanietoffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb
Kuchnia ŁukaszaZnakomite Nuggetsy z Kurczaka w panierce z czarnego pieprzu oraz mąki ziemniaczanej, idealne jako przekąska. Dziś podałam je z sosem BBQ z jednego popularnego Fast Fooda:) Bardzo szybko się je robi i na pewno są zdrowsze i tańsze niż w nie jednej restauracji typu Fast Food. Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki pszennej
Gotowanie PatkiGrander to jedna z największych kanapek jakie można zamówić w restauracji KFC. Charakteryzuje go duża bułka, duży kawałek kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek sera Cheddar oraz dwa plasterki soczystego pomidora i sałata. Burgera na wzór Grandera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy Grander nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, jest równie smakowity i przede wszystkim mamy(...)jajko odrobina mleka sezam Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do kurczaka) ok. 1/2 szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili sałata lodowa (lub inna) ok. 2 pomidory kilka plasterków sera Cheddar 2 łyżki
Słodka Stronapiersi z kurczaka (bardziej soczyste wychodzą z piersi) wiórki kokosowe (ciężko mi powiedzieć ile gdyż to zależy od ilości kawałków i grubości panierki) 2 jajka + ew. odrobina mleka mąka pszenna Olej do smażenia Piersi z kurczaka (lub schab) myjemy i kroimy na takie kawałki jakie chcemy potem uzyskać po usmażeniu nuggetsów (zatem nie za duże, nie za małe). Najpierw(...)chyba że robimy wersję tylko ananasową to pomijamy wiórki) i dokładnie mieszamy. Dip gotowy :) Podsumowując... danie bardzo proste, stosunkowo szybkie, ale zdecydowanie ożywia i odświeża tradycyjnego kurczaka czy schaby podawane w zwykłej panierce. Kokos jest dużo zdrowszy, ciekawszy i z pewnością zachwyci nie jedną osobę :) Serdecznie polecam
JedzeniomaniaSkładniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos sałatkowy do mizerii Prymat 4 łyżeczki, jogurt naturalny 1 szklanka, ogórek zielony 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odlać(...)oleju je usmażyć dodać w trakcie obrane ząbki młodego czosnku, paprykę ostrą i podsmażać do podrumienienia się ziemniaków kotlety schabowe rozbić, namoczyć je w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce Prymat-u smażyć je na rumiano z każdej strony na gorącym oleju ogórki zetrzeć na tarce do ogórków i wymieszać je z sosem do mizerii Prymat, jogurtem, szczypiorkiem posiekanym ziemniaki
W Mojej Kuchni Lubięstrączkowych takich jak: fasola, groch, ciecierzyca. O ile groch nie jest moim faworytem w kuchni, o tyle fasola szparagowa budzi moje uznanie. Dlatego też połączyłam ją z chrupiącą panierką, z kurczakiem i ryżem. Zapraszam na zieloną ucztę ! SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka szpinak pół cebuli, 2 ząbki czosnku 4 plastry szynki prosciutto 100 gram fasoli szparagowej mrożonej
Mój Smak na Życieszklanki mąki Ok. ¾ szklanki mleka Ok. ¾ -1 łyżeczka curry Ok. ¾ -1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 2 jajka Mąka do panierki Płatki kukurydziane Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paski o długości mniej więcej 3-4 cm. Posolić i popieprzyć. Wymieszać i odstawić na ok. 20 minut do lodówki. Z mąki, jajek(...)pieprzem. Teraz pora przygotować panierkę. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę. Za pomocą wałka rozkruszyć je. Do miski przesypać płatki, dodać mąkę (tak, aby dominowały płatki). Kawałki kurczaka obtoczyć w cieście, a następnie w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron lub na głębokim oleju jak frytki. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Fabryka pomysłówuzyskaniu jak największej ilości smaku i wartości odżywczych, wtedy wkładajmy mięso do zimnej wody. Jeśli chcemy ugotować zupę, a z mięsa przygotować drugie danie (np. opiec kurczaka w panierce czy tez podać jako sztukę mięsa z sosem), wtedy najlepiej wkładać mięso do wrzątku. Przesolona zupa - ratunku! Jeśli przesolicie zupę to bez paniki. Można ją uratować wkładając pokrojony w pasterki
Codzienna kuchnia niecodziennaPolecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku
Ugotujmy CośPrzeglądając ostatnio internet natrafiłam na przepis kurczaka w panierce
Ugotujmy CośNajbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Sos kebab-gyros łagodny Nie tylko do kuchni orientalnych. Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy
Di gotujeDziś dalej będę Was męczyć słonecznikiem :D Miałam go w domu ponad kilogram (!), dlatego oprócz ostatnich filetów z kurczaka w panierce ze słonecznika , zapas tych małych pestek wykorzystałam do starego, poczciwego słonecznikowca. Pomyślałam sobie, że to może być moja pierwsza tegoroczna, świąteczna propozycja dla Was, gdyż ciasto doskonale pasuje na wszelkie uroczystości i na pewno będzie się pięknie prezentowało
Słodko-Słony Świat Ilonysosy- SOS BARBECUE- najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy
Z Kuchni Do Kuchnibardzo drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza
Atlas Smakówserem szwajcarskim. Nazwa w języku francuskim znaczy "błękitna wstążka" - jest to nagroda przyznawana najbardziej utalentowanym kucharzom. Poniżej przepis na moją interpretację tego wyśmienitego dania - filet z kurczaka bez panierki, zawijany z plasterkiem szynki i żółtego sera, duszony w bulionie i białym wytrawnym winie. Zapewniam Was, że ten nieco lżejszy wariant jest równie smaczny jak jego pierwowzór
Milion Smakównachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała czosnek granulowany 6. Oraz: nuggetsy klasyczne nuggetsy pikantne Czyli przysłano wszystkiego po trochu co oferuje marka Prymat
IMPRESJA SMAKUJest to ulubiona zupa moich małych szkodników. Do tego na drugie kotlety z piersi kurczaka w panierce, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka – to jest ich wymarzony zestaw obiadowy :) Taką pomidorówkę najlepiej zrobić na bazie porządnego domowego rosołu, ale można też na bulionie z kostki. Tym razem dodałem do kluseczek trochę mąki kukurydzianej, bo miałem za mało mąki pszennej
Gotuj z Misiem