kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:172/657)

Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 111

kurczaka. Dokładnie obtocz je sosem gotuj mieszając, aż płyn odparuje i sos zmieni się w gęstą glazurę pokrywającą mięso. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! Artykuł Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 99

kurczaka. Dokładnie obtocz je sosem gotuj mieszając, aż płyn odparuje i sos zmieni się w gęstą glazurę pokrywającą mięso. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! Artykuł Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Prosta zupa z czterech warzyw 87

Bardzo prosta i smaczna zupa gotowana na nogach z kurczaka. Do tego tylko cztery warzywa i pierwsze danie mamy gotowe. My bardzo ją lubimy :-) Jaka jest Twoja ulubiona zupa? Łączny czas przygotowywania:  1 h Ilość porcji:  8 Składniki: • 2 nogi z kurczaka • 1,5 litra wody • 2 średnie marchewki • 1 brokuła • 5 średnich

AniaGotuje.pl
Kaszotto jaglane :) 181

najlepiej. Danie jest przepyszne! Łagodne, pełne warzyw, sycące. Dostarcza wszystkich składników odżywczych. Na zdrowy obiad dla całej rodziny sprawdzi się idealnie.  😄 Składniki (3 porcje): 120 g kaszy jaglanej (Radix-bis) 1 duży batat 1 duża papryka czerwona 2 pomidory  1 cebula 2 ząbki czosnku  1 duża pierś z kurczaka lub dwie mniejsze  1 brokuł 1 łyżka(...)pozostałych warzyw. Przykręć gaz i duś pod przykryciem ok. 10 minut.  Po tym czasie dodaj pokrojonego w kostkę batata i dolej trochę wody (ok. 1/3 szklanki). Całość duś 20 minut, od czasu do czasu zamieszaj.  W tym czasie ugotuj opłukaną pod bieżącą wodą kaszę jaglana. Brokuła ugotuj na parze.  Do patelni dorzuć kurczaka i przyprawy, wymieszaj, kilka

Zdrowie na języku :P
Saszłyki drobiowe w marynacie jogurtowo-orzechowej 147

zamarynujmy. Jeśli możemy zróbmy to wieczorem tak aby mogło poleżeć w marynacie przez noc. Kurczak będzie wtedy kruchy a jednocześnie soczysty. Moja propozycja nie zawiera warzyw jednak można je dodać. Fajnie z mięsem kurczaka skomponuje się papryka, pieczarki i cebula. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Saszłyki drobiowe(...)wyjęciu z lodówki, kawałki kurczaka nabijać na wykałaczki do saszłyków. Każdy z gotowych saszłyków posypać po wierzchu ziarnami sezamu. Saszłyki wyłożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę, tj. po piętnastu minutach. Podawać z dodatkowym sosem bbq, warzywami bądź ryżem. Smacznego! Saszłyki drobiowe w marynacie

mecooks
Placki z piersi kurczaka i warzywami 130

oknem zimno, typowa jesień . A ja dzisiaj mam słaby dzień ,  ogólnego lenia i drażliwość na otoczenie :(   Więc zrobiłam tak na szybko siekane placuszki z warzywami :)  Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli 5 małych pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki Vegeta, pieprz Natka pietruszki Szczypta bazylii Olej Przygotowanie: Pierś, paprykę, cebulę kroję w drobną(...)Wszystkie te składniki wrzucam do misy, dodaję dwa jajka, przyprawiam Vegetą, pieprzem i bazylią. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na pół godziny. Po tym czasie do piersi i warzyw dodaję 2 łyżki mąki i dokładnie mieszam. Na rozgrzanym oleju smażę placki z każdej strony na wolnym ogniu, aż się zarumienią. Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Kurczak pieczony po śródziemnomorsku (II) 177

jest różowy, koniecznie trzeba włożyć kurczaka do dopieczenia, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka przełożyłam na deskę, wyjęłam z niego cytrynę i wyrzuciłam, a kurczaka   podzieliłam na porcje. Ułożyłam na półmisku i obłożyłam warzywami, które się z nim piekły.           Taka wersja kurczaka po śródziemnomorsku również zadowoliła naszych gości. Może i Wy się skusicie? Zapewniam

Kuchnia u Krysi
Kurczak w sosie serowym 318

Filet z kurczaka, nietypowo podany, bo  w jasnej barwie, z warzywami, jako proste danie jednogarnkowe Składniki: 2 filety z kurczaka 6 średnich pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 średnia cukinia 1 serek topiony 0,5 szklanki bulionu sól. pieprz biały tymianek gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku oliwa makaron świderki Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy oraz kroimy w plasterki. Przyprawiamy

kgwjanczewo
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 117

przyprawowe które wzbogacą smak większości dań.  Zapraszam Was zatem na przepisy na pyszne i proste paszteciki z mięsem indyka, tortille z kurczakiem i ciecierzycą, koreczki z twarogowym serem paneer, który zrobicie sami, kuleczki serowe i warzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI: – 400-500 g mięsa mielonego z indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak(...)Chicken Patak’s – 1 łyżka oleju lub masła klarowanego Przygotowanie: Mięso pokrój w małe kawałki, a selera w podobną kostkę. Na patelni podsmaż kurczaka, a jak będzie już prawie gotowy dodaj warzywa. Smaż jeszcze 2-3 minuty po czym dodaj sos Patak’s Butter Chicken. Podgrzewaj z sosem około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso

nietylkopasta.pl
Kurczak ze szparagami w sosie śmietanowym z Żubrówką 81

szparagami w sosie śmietanowym z Żubrówką - sposób przygotowania: Jeśli chcesz podawać danie od razu po przyrządzeniu - najpierw wstaw ziemniaki do gotowania. Sos przygotujesz w trakcie :) Umyj warzywa i odstaw do odciekania. Pierś kurczaka umyj i osusz. Pokrój w duże kawałki (moim odnośnikiem był rozmiar polędwiczki - wszystko pokroiłam na kawałki podobnej wielkości). Mięso oprósz delikatnie solą. Rozpuścić masło na patelni(...)masło do smażenia - podoba mi się jasny kolor mięsa i maślany aromat sosu). Podlej kurczaka Żubrówką i pozwól jej odparować. Możesz dodać pieprz na tym etapie. Po odparowaniu alkoholu (zostanie tylko cudny aromat!) dodaj śmietanę i ser. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą do smaku. Umyte warzywa pokrój - szparagi na kawałki wielkości ok 4-5 cm, a selera naciowego w niewielkie cząstki

Gary Bez dna
KURCZAK PO WŁOSKU FASZEROWANY BROKUŁEM I SEREM 164

urodziny. Jest to danie pełne elegancji. Każdy przygotowuje  go na swoje sposoby. Smaczny jest faszerowany np. warzywami, ryżem, kaszą lub podawany z pieczonymi ziemniakami, warzywami i surówkami.  Najlepsza w kurczaku jest jednak chrupiąca, przypieczona skórka. Jej to nikt się nie oprze. Znika jako pierwsza.  SKŁADNIKI: kurczak do 1.5 kg.  domowa włoska przyprawa do mięs i marynat

Kuchnia Paulettes
Zupa Kartoflana z Zacierką 128

zacierkę: 100 g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli Link do filmu z przygotowania: Zupa kartoflana z zacierką Przygotowanie: Najpierw przygotuję wywar: Do garnka przekładam umytego kurczaka, dodaję umyte i oczyszczone warzywa (warzywa kroję na mniejsze kawałki), dodaję przyprawy i zalewam wodą (2,5L). Garnek stawiam na gazie i pod przykryciem gotuję od momentu zagotowania około 45 minut. Następnie wyjmuję

Uwaga Babcia Gotuje
WCZESNOJESIENNA MINESTRONE 156

Najważniejsze, żeby używać sezonowych! Jest wiele przepisów na tę pyszną warzywną zupę. Podstawową zasadą jest wywar. Można ją gotować na wodzie albo na bulionie warzywnym lub z kurczaka. Powinno się smażyć mieszankę warzyw na bardzo małym ogniu,  co pozwala uzyskać fenomenalną bazę smakową. Ta włoska zupa, dostarczy nam dużo warzyw a co za tym idzie bombę witaminową. Składniki

potrawyregionalne
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 171

pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Drożdże i cukier rozcieramy(...)godziny. Farsz: Rozmrażamy warzywa i doprawiamy do smaku. Jeśli używacie świeżych warzyw, cebulkę należy podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, następnie dodać resztę pokrojonych warzyw, chwilę podsmażyć. Następnie podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym. Smażymy, a następnie mieszamy z warzywami. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy

Czerwona Porzeczka
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i cukinią 363

Jeżeli lubicie zapiekane warzywa, to ta propozycja jest właśnie dla Was. Przygotowanie tej potrawy jest dość czasochłonne, jednak gwarantuję zadowolenie po jej przygotowaniu i spałaszowaniu:) Brokuł, cukinia, kurczak i makaron w towarzystwie aksamitnego sosu z wyczuwalną nutą białego pieprzu i gałki muszkatołowej. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 brokuła 1 mała cukinia 1/5 opakowania makaronu (ja użyłam malutkich różyczek) bądź(...)serka homogenizowanego śmietankowego 250 ml śmietany kremówki gałka muszkatołowa biały pieprz sól 1 ząbek czosnku Wykonanie: Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki, ugotować. W międzyczasie doprawić pierś z kurczaka solą i pieprzem i pokroić w małą kostkę. Ugotować na parze. Ugotować makaron (al dente). Cukinię umyć, posolić i podsmażyć na patelni ok. 5 minut. Wszystkie składniki mieszamy w misce

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania