kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:355/456)

Pasztet z drobiu 173

ząbki czosnku 200g wątróbki drobiowej 3 jajka sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie:      Ja wykorzystałam ugotowane mięso z zupy (były to dwie duże ćwiartki z kurczaka i duże skrzydło z indyka - po obraniu było gdzieś 800g mięsa).      Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w mniejsze kawałki, dodać umytą wątróbkę, listek, ziele angielskie, zalać wodą (tyle(...)mąką kokosową. Masę przekładamy do foremek, starając się dokładnie uklepać, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.      Wierzch pasztetu dokładnie wyrównać i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra-dół). Piec 60 - 70 minut. Gdy pasztet wystygnie możemy wyjąć z foremek i włożyć do lodówki. Po kilku godzinach jest gotowy do spożycia. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
PIECZONE KĄSKI Z KALAFIORA W SOSIE TERIYAKI (GENIALNE!) 148

szczerze, że nie spodziewałam się niczego innego, ponieważ jestem wielką miłośniczką sosu teriyaki i wszystkiego, co w nim zatopione. Moje Dzieci myślały w pierwszej chwili, że to kąski z kurczaka, a nie z kalafiora i nie mogły się nadziwić, że zwykły kalafior może "taaaak" smakować!👌  Jest to bardzo popularne na zagranicznych blogach danie, ktore robi się sprawnie i szybko(...)łyżeczki startego imbiru 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody DO POSYPANIA: 2 - 3 łyżki uprażonego na patelni sezamu siekany szczypiorek WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 210 stopni C . Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, który lekko posmaruj olejem. Umyty i osuszony kalafior podziel na rożyczki.  W misce wymieszaj mleko

Słodko-Słony Świat Ilony
Najlepsze ciasto na pieczone pierogi 115

lepiej na ciepło. Wielbiciele dipów mają duże pole do popisu, mogą maczać pieczone pierogi i zajadać je z sosami takimi jak; czosnkowy, ziołowy czy śmietanowy Składniki: Farsz: pierś z kurczaka przyprawa Kotani Gyros pół opakowania świeżego baby szpinaku  ( biedronka) kilka suszonych pomidorów w oleju ( najlepsze z Biedronki z dynią ) Pierś kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawą kotani i smażymy(...)pieczenia zachowując odstępy. Górę pierogów smarujemy białkiem żeby się pięknie zarumieniły. Na wierzch można położyć kilka pestek dyni, które znajdziecie w zalewie olejowej z pomidorów suszonych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15min, aż się pięknie zarumienią. Artykuł Najlepsze ciasto na pieczone pierogi pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Polędwica zawijana w boczku. 156

piłką, nie oglądacie meczy, nie rusza Was to Euro szaleństwo to pewnie i tak, albo rodzina, znajomi lub ktoś bliski będzie oglądał mecz. Na ostatni mecz zaproponowałem pałki z kurczaka po jamajsku , a dzisiaj mam dla Was kolejny zdrowy przepis, który możemy zaserwować podczas spotkania tj. polędwica zawijana w boczku z dipem czosnkowym z orzechów nerkowca. Przygotowywałem już to dwukrotnie(...)polędwicy: Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i każdy kawałek zawijamy w boczek wbijając wykałaczkę, aby się nie rozpadły. Smarujemy z każdej strony miodem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczmy nasze mięso 20-30 minut. W między czasie smarujemy jeszcze dwukrotnie miodem. Po wyjęciu smarujemy ostatni raz miodem i odkładamy na 5 minut. Przygotowanie sosu

PaleoLife
Ciasto czekoladowe z oliwkami 130

malin,   sos: 100 g czekolady, 100 g śmietany 36%, Marynata:wodę, cukier i ocet zagotować. Włożyć do niego maliny, lub odszypułkowane, przekrojone wzdłuż truskawki. Odstawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Połączyć wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem gorącej wody. Mieszać do momentu, aż wszystko dokładnie połączy się w jednolitą masę. Następnie małym strumieniem dodać wodę. Do masy dodać(...)przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane z użyciem Hiszpańskich oliwek.    zastawa

królestwo garów
POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z CHIPSAMI W TOWARZYSTWIE MIODOWO MUSZTARDOWEGO SOSU 128

polędwiczki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie sunbites paprykowych   250 ml maślanki chipsy: 3 duże ziemniaki olej do smażenia słodka papryka w proszku sól surówka z marchewki: 2 duże marchewki 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru sos miodowo musztardowy: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 mały ząbek czosnku 2-3 łyżki(...)cukru i śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Po upływie minimum godziny wyjmujemy mięso z maślanki, obtaczamy w drobno pokruszonych sunbitsach. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze polędwiczki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni ( ja włączam termoobieg), czas zależy od wielkości kawałków mięsa, natomiast przy średniej wielkości kawałkach wystarczy 25 minut. Ziemniaki obieramy i myjemy w zimnej wodzie. Kroimy wzdłuż

KuchcikoweLove
32 rozgrzewające dania na jesień 1761

chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon.  Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi warzyw zupami gotowanymi(...)makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka

Moja smaczna kuchnia
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 334

Przekładamy na osobny talerz. Filety z kurczaka myjemy, odcinamy błonki i kroimy w dużą kostkę. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię odrobinę oleju i smażymy kurczaka z obu stron po około 3 minuty. Dorzucamy wcześniej usmażone warzywa, a całość zalewamy winem. Redukujemy płyn i dorzucamy tymianek. Możemy również doprawić jeszcze solą i pieprzem. Całość przekładamy(...)farsz na całość powstałej półkuli. Na środku robimy malutki otwór. Całość smarujemy żółtkiem. Układamy listki i je również smarujemy (ab nie odznaczały się kolorem). Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym na 220 stopni. Podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego

Kolizje Smaków
Łosoś Teriyaki 166

Ukochany, który nie lubi łososia początkowo nie chciał nawet spróbować. Gdy w końcu dał się namówić, kazał mi upiec drugą porcję :)  Na ten przepis "wpadłam" trochę przypadkowo. Lubię kurczaka Teriyaki, chciałam przyrządzić w podobny sposób rybę. Z sosem teriyaki, limonką, miodem...Szukając inspiracji natknęłam się na podobny przepis na  Kwestii Smaku , który delikatnie zmodyfikowałam. Porcja dla 2 osób(...)czasie możemy podprażyć sezam lub przygotować dodatki do łososia. Po min 2 godzinach wyjmujemy rybę z marynaty, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w opiekaczu (lub w piekarniku z opcją grilla) w 220 stopniach przez ok 8 minut. Gdy łosoś się piecze, przygotowujemy sos: pozostałą marynatę przelewamy przez sitko do rondelka i gotujemy kilka minut, aby zmniejszyła swoją

Zawsze głodna!
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułami i szpinakiem 350

Łatwa  w wykonaniu, smaczna, kolorowa i podzielna, nic dodać nic ująć ;) Składniki na 4-5 porcji: ok. 300 g makaronu penne pełnoziarnistego ok. 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 brokuł 200 ml mleka 200 g serka naturalnego (typu "Twój smak") ok. 20-30 g sera(...)składniki dokładnie się rozpuszczą i połączą ze sobą. Na dnie naczynia żaroodpornego położyć makaron, na nim zawartość patelni, a następnie podgotowane brokuły. Całość zalać sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na ok. 15-20 minut

Simply Food
Zapiekanka mięsno-pomidorowa 119

Zapiekanka mięsno-pomidorowa Moja propozycja na dziś to pyszna pikantna zapiekanka mięsno-pomidorowa. Zapiekanka mięsno-pomidorowa Składniki dla 4 osób: 2 udka 2 filety 5 mięsistych

Pomysłowa kuchnia
Wtorek: Pęczotto z pieczoną papryką, prażonym jarmużem i chorizo 141

smakuje po odgrzaniu, dlatego doskonale nadaje się do pracy. Czas: ok. 30 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla dwóch osób: ok. 14 zł Zobacz menu na tydzień – kurczak i jarmuż, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Pęczotto jest jednym z fundamentów ekonomicznej kuchni – jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się(...)mała cukinia 5 cm kawałek pora Olej lub gęsi smalec Przyprawy 3 łyżki tartego drobno parmezanu Łyżka suszonego estragonu lub tymianku Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Włóż papryki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, najlepiej blisko grzałki, żeby mogły się szybko przyrumienić. Krok 2 Umyj pomidorki. Umyj i posiekaj cukinię w drobną kostkę. Skrop oliwą, posyp tymiankiem i wstaw

Niedzielny kucharz
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1692

wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku słodka papryka sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy(...)złoty kolor. Następnie dorzucić do niej liść laurowy, ziele angielskie, podlać wszystko wodą (ok 1/2szkl.) i zagotować. Przelać zawartość patelni do naczynia żaroodpornego z roladkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 50 minut. Po tym czasie roladki będą już miękkie. Podawać z ziemniakami, kopytkami lub kaszą

Walijskie Pichcenie
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 203

Polsce do ryb wciąż podchodzimy z rezerwą jedząc za to na potęgę wieprzowinę i kurczaki. To bardzo niepokojący trend który należy jak najszybciej przerwać by wprowadzić właściwą harmonię w naszym jadłospisie. Świeże ryby to źródło bardzo szybko przyswajalnego białka, pożądanych przez organizm tłuszczów i konkretnej dawki minerałów. W przeciwieństwie do mięsa nie zalegają one w jelicie grubym a do tego(...)dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni i pieczemy na folii aluminiowej do miękkości (ok. 15 minut) 3/ Wyjmujemy z piekarnika i podajemy na talerzu z ziemniakami z wody z pietruszką oraz

Kuchnia PROzdrowotna
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 187

próbę ;) Jednak efekt jest smaczny i wizualnie efektowny, więc warto :)Składniki na 2 dynie o wadze około 1,5 kg każda:pół kilograma karkówki,1 średnia pierś z kurczaka,pól szklanki kaszy jaglanej,pół suchej bułki,mleko do namoczenia bułki,sól, pieprz - do smaku,1/2 łyżeczki suszonego tymianku,1 łyżeczka mielonego imbiru,1 łyżeczka słodkiej papryki,duża szczypta ostrej papryki(...)ubijając go lekko długą łyżką, aby dostał się do samego dołu. Przykryć dynię "kapeluszem", nasmarować lekko olejem i owinąć folią aluminiową błyszczącą stroną do wewnątrz. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i zapiekać przez około 70 minut. Po tym czasie ostrożnie zdjąć folię i dopiec dynię zwiększając temperaturę do 190-200 stopni aż skórka się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 205

ciepłych Węgier . W końcu w najlepszej dla niego strefie klimatycznej uprawiany jest ! Szast prast i po kilku godzinach wytężonej, ale owocnej harówki w kuchni, dochodzi do siebie w piekarniku cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem po beszamelem .  Zmęczona, spocona, zmechrana [klimatyzacja w mojej mikroskopijnej kuchni letnią porą jakoś tak szwankuje...] , ale szczęśliwa uczynionym obiadem, czekam niecierpliwie aż Pan Mąż(...)cannelloni 1 łyżka oleju - do gotowania makaronu masło - do wysmarowania naczynia do zapiekania FARSZ: 250g mielonego mięsa wieprzowego - choć tak naprawdę rodzaj mięsa zależy wyłącznie od fantazji kucharza: z kurczaka, z indyka, wieprzowe - do wyboru do koloru :) 1 puszka groszku tradycyjnego Bonduelle porcja na raz [212ml] 2 marchewki - małe 2 jaja - całe 1 brokuł - mały; korzeń do farszu, różyczki

Grunt to przepis!
Indyk z ryżem 109

Indyk jest to mięsko, którego się nie faszeruje hormonami jak kurczaki. Warto więc sięgać po mięso indycze, które jest dobrym źródłem białka. Ostatnio przeczytałam też, że dla osób, które dbają o swoje zdrowie czy sylwetkę, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest ryż basmati niż dziki czy brązowy? Dlaczego? Ten ryż nie powoduje gwałtownego wyrzutu insuliny, który jego brązowe odmiany powodują. Dziś zapraszam(...)ryż sypany gotuje się w proporcji 1:2 ( 1 ryż 2 wody) wstaw na niewielki ogień i gotuj do czasu, aż ryż wchłonie wodę, często mieszaj w międzyczasie włącz piekarnik na 180 stopni gdy ryż wchłonie wodę, wstaw cały garnek do piekarnika na 10 minut – UWAGA garnek nie może mieć plastikowych elementów w czasie gry ryż dochodzi w piekarniku

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 105

zrobienia kebaba w domu. Tu znajdziecie przepis na idealnego kebaba domowej roboty . Przepis na shawarmę pochodzi z bloga toriavey.com . Składniki: 500 g polędwiczek z indyka lub udek z kurczaka bez kości Fociaccia ( według tego przepisu ) lub duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę lub całą noc. Krok 3 Wyjmij mięso z lodówki i odstaw, żeby ogrzało się do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż mięso na blaszkę do pieczenia. Wstaw do piekarnika, piecz 25 minut. Wyjmij z piekarnika, przestudź. Krok 4 Przygotuj sos. Do jogurtu dodaj czosnek, oliwę. Wymieszaj. Posól

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej 237

dodatek świeżej bazylii nadaje ciekawego smaku i aromatu. Szaszłyki z polędwiczki to doskonała propozycja na grilla, ale nie tylko, możemy upiec je także na patelni a nawet w piekarniku. Polecam!   Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4-5 plastrów szynki parmeńskiej (lub boczku wędzonego) kilka listków świeżej bazylii kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki pół czerwonej cebuli 3 łyżki oleju(...)rozgrzanym grillu lub na patelni przez 7-9 minut, kilkakrotnie obracając *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA

Blog z Apetytem
Kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem wg Aleex 257

piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić ze zbędnych włókiem i kostek. 2. Każdą ćwiartkę podzielić na 2 kotlety (patrz: Porady Aleex). Kotlety rozbić, przykrywając każdą(...)Każdy kotlet panierować w jajku i w bułce. 12. Smażyć kotlety na patelni z olejem na rumiano z obu stron, przekładać je do naczynia żaroodpornego. 13. Mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 minut. 14. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
INDYJSKI KURCZAK W SOSIE CURRY Z CHLEBKIEM NAAN 141

Kolejne moje danie to ponownie inspiracja kuchnią indyjską. Polecam każdemu kto ceni sobie dania pełne różnych smaków. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry suszonej chilli -opcjonalnie 1 puszka pomidorów pelati czarnuszka sól masło lub olej kokosowy świeża zielona kolendra(...)cukier, środek zamieszać odstawić aby trochę podrosło. Gdy drożdże wyrosły dodać resztę składników i dobrze wyrobić. Formować chlebki i upiec. Ja piekłam na patelni naleśnikowej, ale można też w piekarniku

harrisa
Pasztet drobiowy 184

przyprawami w całym domu :) nie wymaga smarowania masłem bo nie jest suchy :) Polecam spróbować :) najlepiej smakuje z bułeczkami własnej roboty ....np tymi z przedziałkiem Składniki : - 800 g mięsa z kurczaka ,najlepiej nóżki bo mają lepszy smak od piersi ( waga już po ugotowaniu i obraniu ) - 250 g wątróbki drobiowej - 1pietruszka - 1/4 średniego selera - 2 marchewki - 2 jajka - 1/2 bułki - 2 duże(...)blaszki ,kilka razy "uderzyć" blaszką o blat żeby w pasztecie nie było "dziur" ,Jeśli mięso jest za mało słone lub ostre dodać sól i pieprz. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 175 stopni ,piec godzinę. Po upieczeniu wyjąć z blaszki na deskę i schłodzić w lodówce. Smacznego

Wypieki Rene
Zupa krem z porów oraz bruschetta z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą 142

przepis ), ale zawsze można kupić coś w ulubionej piekarni.  ZUPA KREM Z PORÓW ORAZ BRUSCHETTA Z GRUSZKĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI I GORGONZOLĄ Składniki na zupę: - 1 litr bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw  - 3-5 porów (tylko białe części, w zależności od wielkości) - 3-4 łodygi selera naciowego - 3-4 ząbki czosnku - 1 duża cebula - 200 mililitrów śmietanki(...)bruschettę: - ciabatta lub inne dowolne pieczywo - gruszki - dojrzałe, słodkie i soczyste - gorgonzola - orzechy włoskie Przygotowanie bruschetty: Pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej lub podpiekamy w piekarniku. Na wierzch kładziemy: gruszkę, orzechy i gorgonzolę. Można bruschettę podpiec jeszcze chwilkę dla rozpuszczenia sera, można podawać bez tego - jak kto woli. ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Muszle makaronowe z kurczakiem, bakłażanem i kremowym serkiem 323

bakłażana (uwaga, bo potrafi wchłonąć duże ilości oleju!), solimy (nie solę bakłażana wcześniej, aby puścił sok i nie jest wcale gorzki) i smażymy, aż trochę zmięknie. Dodajemy pomidory i kurczaka oraz serek. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy, aż serek lekko się roztopi i cały farsz bedzie miał kremową konsystencję. Zdejmujemy z ognia. Gdy farsz trochę przestygnie, możemy(...)koniec dodajemy posiekane listki bazylii. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy. Muszle nadziewamy farszem i układamy je obok siebie na sosie. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180st piekarnika (góra i dół, bez termoobiegu) na ok 20 minut. Tuż przed podaniem możemy posypać parmezanem. Przepis wygląda na skomplikowany i pracochłonny, ale w rzeczywistości wcale taki nie jest. Wystarczy dobra organizacja

Zawsze głodna!